Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Φιλική ήττα με 1-0 από την Ντούκλα Πράγας

Η ομάδα του Ολυμπιακού έδωσε το πρώτο φιλικό προετοιμασίας επί αυστριακού εδάφους επί της τσεχικής Ντούκλα Πράγας. Η ήττα με 1-0 στο Βεργκλ δεν λέει απολύτως τίποτα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Θρύλου είχε την ευκαιρία να δει τους παίκτες του και εκτός προπονήσεων, ενώ και οι παίκτες με την σειρά τους είχαν την δυνατότητα να ηρεμήσουν λίγο από τις δυνατές προπονήσεις και να αγωνιστούν κόντρα στην ομάδα από την Τσεχία.

Οι ερυθρόλευκοι αγωνίστηκαν για πρώτη φορά με τη δεύτερη φανέλα για τη νέα σεζόν, η οποία εντυπωσίασε και άφησε ικανοποιημένους του οπαδούς της ομάδας, καθώς η Adidas φρόντισε να βάλει τα δυνατά της ως προς αυτό.

Ο κ. Σίλβα δεν υπολόγιζε για τη φιλική αναμέτρηση τους 5 διεθνείς που έφθασαν προχθές (Ντουρμάζ, Κασάμι, Ελαμπντελαουί, Μιλιβόγεβιτς, Ντοσεβί. Οι Μπενίτες και Μαρτίνες έκαναν ξανά ατομικό, όπως και ο Αλμπέρτο Μποτία, ο οποίος αποχώρησε προληπτικά από την προπόνηση, λόγω ενοχλήσεων στη γάμπα.
Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με την εξής ενδεκάδα: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουάκου, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μπουχαλάκης, Ζντιέλαρ, Nτομίνγκεζ, Φορτούνης, Χάρα, Πουλίδο

Για την Ντούκλα Πράγας στο αρχικό σχήμα βρέθηκαν οι: Ράντα, Γιέραμπεκ, Χάνουσεκ Ματέϊ, Χάνουσεκ Μάρεκ, Ποβάζανεκ, Κάχιτς, Γιούρεντιτς, Μπέργκερ, Μπογκέλ, Στέτινα, Πρίκριλ.

Στο πρώτο ημίχρονο το θέαμα ήταν μέτριο, με τις δύο ομάδες να παρουσιάζονται μουδιασμένες και να προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους στο γήπεδο. Μάλιστα μετά τα πρώτα 25’ λεπτά οι δύο ομάδες έκαναν διάλειμμα για να δροσιστούν, καθώς η ζέστη που επικρατούσε ήταν αφόρητη δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των παιχτών.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να γίνει απειλητικός κυρίως από τα άκρα με κύριους εκφραστές των επιθετικών ενεργειών τους Χάρα και Φορτούνη που έχασαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες να σκοράρουν στο 35’ και στο 39’ αντίστοιχα. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε χωρίς σκορ με την εικόνα του παιχνιδιού να φανερώνει την κούραση των δύο ομάδων από την περίοδο της προετοιμασίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μάρκος Σίλβα ανακάτεψε την τράπουλα, καθώς κάτω από τα δοκάρια πέρασε ο Λορία αντί του Ρομπέρτο, ενώ στον χώρο της μεσαίας γραμμής αντί του Ζντιέλαρ πέρασε ο Γιαταμπαρέ και οι Φουστέρ, Γιαννιώτας στο γήπεδο στη θέση των Τσόρι και Χάρα αντίστοιχα.

Οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να ανεβάσουν ρυθμό και να γίνουν απειλητικοί στο δεύτερο μέρος με τον Πουλίδο να γίνεται επικίνδυνος για την αντίπαλη εστία στο 53’ αλλά ανακόπηκε δεχόμενος ένα πολύ σκληρό τάκλιν. Στο 60′ ο Γιαννιώτας πέρασε στη θέση του Φορτούνη κάνοντας άμεσα αισθητή την παρουσία του. O Ολυμπιακός είχε την κατοχή και τον έλεγχο της μπάλας αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει. Στα αξιοσημείωτα η επανεμφάνιση του Ολαιτάν που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο δεχόμενος το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

Ο ρυθμός έπεφτε διαρκώς και η Ντούκλα Πράγας σε μία από τις ελάχιστες φάσεις που δημιούργησε κατάφερε να σκοράρει στο  87′ και να αποσπάσει τη νίκη. O Γιούρεντιτς βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε τον Λορία για το 1-0.

ΝΤΟΥΚΛΑ ΠΡΑΓΑΣ: Ράντα, Γιέραμπεκ, Ματέι Χάνουσεκ, Μάρεκ Χάνουσεκ, Ποβάζανετς, Κάιτς, Γιούρεντιτς, Μπέργκερ, Μπογκέλ, Στέτινα, Πρίκριλ.

Στον πάγκο ήταν και οι: Νταβίντ Τετούρ, Τσούντι, Κόβαλ, Νέστορ, Κρμέντσικ, Ντάνιελ Τετούρ, Μιλόσεβιτς, Κλουκ, Βρζαλ, Μάρες, Χλίνκα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουακού, Αυλωνίτης, Σιόβας, Ζντιέλαρ, Μπουχαλάκης, Ντομίνγκες, Χάρα, Φορτούνης, Πουλίδο.

Αγωνίστηκαν και οι Λορία, Φουστέρ, Γιαταμπαρέ, Κολοβός, Γιαννιώτας, Λάτσι, Ολαϊτάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: