Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Μπαρτζώκας: "Δεν νιώθουμε άτρωτοι"

"Ελέγξαμε το παιχνίδι. Ήμασταν πάντα μπροστά στο σκορ αν εξαιρέσεις το 2-0. Κάναμε ότι έπρεπε με βάση τις δυνατότητες μας και όχι τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού.
Παίξαμε πολύ καλή άμυνα. Δώσαμε πολλά επιθετικά ριμπάουντ στο δ' δεκάλεπτο. Είναι έμπειρη ομάδα ο Παναθηναϊκός και δεν τα παρατάει. Η νίκη μας είναι πολύ σημαντική, έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας τώρα, Δεν πρέπει ποτέ να ξεγράφεις παίκτες όπως του Παναθηναϊκού. Πρέπει να δουλέψουμε και στο τακτικό μέρος και στο ψυχολογικό έχουμε μπροστά", σχολίασε ο Γιώργος Μπαρτζώκας και συνέχισε:
"Κανείς από την πλευρά μας δεν υποτιμάει ούτε τον Παναθηναϊκό, ούτε την ποιότητα των παικτών του. Αυτό που μετράει είναι ότι νικήσαμε. Η προσέγγιση μας θα είναι πάντα προσγειωμένη και σε σεβασμό στον αντίπαλο".
Σε ερώτηση για την παραμονή του Κόλινς στο παρκέ στα καθοριστικά λεπτά: "Από ένα καλό αμυντικό ριμπάουντ έχεις τη δυνατότητα να πας σε ένα καλό τρανζίσιον. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε. Λίγο στο δ' δεκάλεπτο σταματήσαμε να κινούμε την μπάλα και τους εαυτούς στο παρκέ. Ο Κόλινς μας δίνει έναν ακόμα γκαρντ στο παρκέ, αλλά έχει κορμί φόργουορντ. Θέλαμε ένα μεγαλύτερο σώμα όταν ο Παναθηναϊκός πήγαινε στις αλλαγές".
Παράλληλα, τόνισε ότι: "Όταν κάνεις αυτή τη δουλειά, δεν μπορείς να έχεις φόβο. Ο Παναθηναϊκός είχε χτίσει μία αυτοκρατορία και έκανε πολλές συνεχόμενες νίκες. Άλλες φορές είχε καλύτερη ομάδα, μερικές φορές με άλλους τρόπους και έτσι ο Ολυμπιακός δεν είχε καταφέρει να νικήσει ποτέ εδώ μέσα. Και είναι κάτι που έχει περάσει στη σκέψη των Ελλήνων παικτών. Δεν φοβηθήκαμε ποτέ σήμερα με τον τρόπο που παίξαμε, Έχουμε αποδείξει ότι παλεύουμε όλα τα παιχνίδια. Όταν έχουμε αδυναμίες και κάνουμε προσπαθούμε να διδαχθούμε από με αυτά.
Δεν νιώθουμε άτρωτοι για το 4ο παιχνίδι. Έχουμε ζήσει πολλά παιχνίδια. Παίζουν ρόλο πολλά πράγματα, όπως η τακτική και η ψυχολογική προσέγγιση.
Θέλουμε τα παιχνίδια να κρίνονται στο παρκέ. Ο κόσμος μας θα μας βοηθήσει πολύ. Είναι πιο υποστηρικτικός πλέον. Αν νομίζει κάποιος ότι θα κρίνουν τα παιχνίδια, 15 ή 20 χιλιάδες κόσμου, κάνουν λάθος. Οι αποφάσεις των παικτών κρίνουν τα αποτελέσματα".
Τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Γιώργος Πρίντεζης ο οποίος σχολίασε:"Σήμερα κάναμε μία πολύ μεγάλη νίκη, αλλά δεν θέλω να πω πολλά πράγματα ακόμα γιατί πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι της Κυριακής. Ήμασταν πιο αποφασισμένοι από το πρώτο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός παραμένει μία πολύ καλή και δυνατή ομάδα και πρέπει να είμαστε καλοί στο ΣΕΦ. Αν καταφέρουμε να επιβάλλουμε το ρυθμό μας θα έχουμε μεγάλες ελπίδες. Έγινε το 2-1 και τίποτα άλλο. Είδαμε ότι στο τέλος πήγαμε να έχουμε ένα παιχνίδι.
Βρήκαμε ρυθμό από το παιχνίδι του ΣΕΦ. Τα ποσοστά μας ήταν πιο ανθρώπινα, παίξαμε αρκετά καλή άμυνα. Δεν είχαμε τόσα πολλά κενά διαστήματα, όσα τις προηγούμενες φορές.
Μας πλήγωσε πολύ ο τρόπος που χάσαμε. Δουλεύαμε πολύ καιρό για τον πρώτο τελικό. Μας πείσμωσε, αλλά δεν το δείξαμε στον πρώτο τελικό. Το δεύτερο παιχνίδι ήταν πολύ σημαντικό για εμάς, δείξαμε χαρακτήρα και πίστη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: