Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Εκλεισε ο Γιέστε

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σε όλα με τον ατζέντη του Φρανθίσκο Γέστε, Ινιάκι Ιμπάνιεθ και ο Ισπανός μεσοεπιθετικός είναι οριστικά παίκτης του Ολυμπιακού. Ετοιμάζει βαλίτσες να έρθει στον Πειραιά την Τρίτη (19/7) ο 32χρονος ποδοσφαιριστής ώστε να υπογράψει το νέο του μονοετές συμβόλαιο με τον Θρύλο.
Ποιος είναι ο Φρανθίσκο Γέστε:

Ο Φρανθίσκο Χαβιέ Γέστε Ναβάρο, όπως είναι το πλήρες όνομα του, είναι γέννημα-θρέμμα Βάσκος, καθώς γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 1979 στην περιοχή Μπαζάουρι, η οποία βρίσκεται κοντά στο Μπιλμπάο. Προέρχεται από τις ακαδημίες της Αθλέτικ Μπιλμπάο και όντας ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του συλλόγου το 1999 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα.

Αγωνίστηκε για 11 σεζόν (1999-2010) με την ομάδα των Βάσκων, έγινε αρχηγός των ερυθρόλευκων αυτονομιστών, μέτρησε 302 συμμετοχές και σημείωσε 12 γκολ, αλλά το 2010 αποφάσισε να αφήσει το ισπανικό πρωτάθλημα και να συνεχίσει την καριέρα του στην Αλ-Γουάσλ στο Ντουμπάι. Με το αραβικό κλαμπ έπαιξε σε 27 ματς, σημειώνοντας 11 γκολ, ενώ εκείνο το περασμένο καλοκαίρι είχε απασχολήσει και τότε τους Πειραιώτες. Με την πρώτη ομάδα της Εθνικής ομάδας της πατρίδας του δεν έχει αγωνιστεί ποτέ, παρά μόνο με εκείνη των Κ-21.

Fran Yeste - welcome to Olympiakos? by Zamponakos

Δεν υπάρχουν σχόλια: