Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Εκμάθηση, διασκέδαση, επιτυχία

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης το πρόγραμμα των εφετινών καλοκαιρινών του camps, στο προπονητικό κέντρο του Ρεντη.

Παρουσία του τεχνικού συμβούλου των Ακαδημιών του Ολυμπιακού, κ. Γιώργου Αμανατίδη, του Βασίλη Νάνου, καθώς και των νεαρών παιδιών από την Κ20, Βούρου, Γκίνο και Δημήτρη Σιώπη, παρουσιάστηκαν σήμερα στο Ρέντη τα summer camps 2013 του Ολυμπιακού μας!
Τον λόγο αρχικά πήρε ο τεχνικός σύμβουλος των Ακαδημιών του Ολυμπιακού, κ.Γιώργος Αμανατίδης ο οποίος τόνισε: «Πιστοί στο ραντεβού μας, όπως γίνεται κάθε χρονιά, βρισκόμαστε εδώ για να ανακοινώσουμε μία από τις πιο βασικές δραστηριότητες, όσον αφορά στα camp που γίνονται κάθε χρόνο, εδώ στις εγκαταστάσεις μας, στο αθλητικό κέντρο του Ολυμπιακού. Μπορούμε να πούμε ότι η δραστηριότητα αυτή, τα τελευταία 15 χρόνια γίνεται ολοένα και καλύτερη. Είναι μία δραστηριότητα πάρα πολύ βασική για τον Ολυμπιακό. Οι παροχές μας προς τα παιδιά και τους γονείς είναι τέτοιες ώστε κάθε χρόνο γινόμαστε και καλύτεροι.
Όλα τα παιδιά χαίρονται τα camps. Όχι μόνο τα παιδιά των Αθηνών και όχι μόνο τα παιδιά των Ακαδημιών του Ολυμπιακού. Συμμετέχουν παιδιά από όλο τον κόσμο. Τολμούμε να σας πούμε κάτι τέτοιο, αφού κάθε χρόνο έχουμε παιδιά από τον Καναδά, από την Αμερική, από την Αυστραλία, από την Κύπρο και από πολλές πόλεις της Ελλάδας. Έρχονται παιδιά από όλο τον κόσμο. Έχει μεγάλη απήχηση. Γίνεται πολύ οργανωμένα. Οι προπονητές είναι κυρίως από τα αγωνιστικά τμήματα, αλλά υπάρχει και παρουσία από τις Σχολές μας.
Δίνουμε τη δυνατότητα στα παιδιά να διασκεδάσουν και να μάθουν έχουν δραστηριότητες. Κάποια βασικά πράγματα για τον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά και άλλων αθλημάτων. Η βάση είναι το ποδόσφαιρο, αλλά ξεχνάμε ούτε το μπάσκετ, ούτε το κολύμπι. Κάνουμε μία δοκιμή των παιδιών και σε κάποιο άλλο άθλημα. Υπάρχουν οι χώροι, υπάρχει ο κόσμος για να το ενισχύσουμε αυτό. Μέσα από αυτή τη διαδικασία έχουν επιλεγεί και αθλητές, τα οποία καλούμε στα αγωνιστικά μας τμήματα τον Σεπτέμβριο.
Είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για όλους μας. Για τους προπονητές, για τους σκάουτερ και για τον διευθυντή μας τον κ. Στόρκ, να δει να επιλέξει και να αξιολογήσει κάποιους παίκτες που πραγματικά έχουν το ταλέντο και τους οποίους θέλουμε να οδηγήσουμε σε άλλο επίπεδο προπόνησης. Να δείξουν το ταλέντο τους και να πάρουν την ευκαιρία από τόσο μικρή ηλικία να υπογράψουν επαγγελματικό συμβόλαιο και να βρεθούν στην πρώτη ομάδα. Δεν είναι τυχαία η παρουσία εδώ των παιδιών αυτών από την Κ20, μία ομάδα που φέτος είχε μία εκπληκτική χρονιά, που μας έκανε όλους υπερήφανους. Κάποιοι από εκείνους είχαν επιλεγεί από τα camps, γεγονός που δείχνει ότι δεν μένουμε στα λόγια».
Αμέσως μετά τοποθετήθηκε ο Βασίλης Νάνος, ο οποίος εργάζεται καθημερινά για την καλή λειτουργία των Σχολών και των Ακαδημιών του Ολυμπιακού, λέγοντας: «Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς, οι οποίοι κάνουν μεγάλο αγώνα για να συμμετέχουν τα παιδιά τους σε κάθε δραστηριότητα, είτε της Ακαδημίας, είτε του δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού. Τα camps χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, όπως είπε και ο κ. Αμανατίδης. Στο ποδοσφαιρικό και το all sports.
Για εμάς τα camps αποτελούν σημαντική παρακίνηση, τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς. Κάθε χρόνο, ολοένα και περισσότερα παιδιά συμμετέχουν ενεργά σε κάποιο από τα αθλήματα. Θέλουμε να έρχονται τα παιδιά, για να μαθαίνουν κάποια πράγματα για τα αθλήματα, αλλά και να διασκεδάζουν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς μας και τους υποστηρικτές του δικτύου των Σχολών».
Ακολούθως μίλησαν τα παιδιά του Ολυμπιακού μας, Πραξιτέλης Βούρος, Δημήτρης Γκίνο και Δημήτρης Σιώπης, οι οποίοι μέσω της ομάδας Κ20 πέτυχαν φέτος σπουδαία πράγματα, κάνοντας όλους τους φίλους του Ολυμπιακού υπερήφανους.
Ο Βούρος μίλησε πρώτος και σημείωσε: «Προέρχομαι από τη Σχολή του Ολυμπιακού στη Μυτιλήνη. Είχα την ευκαιρία να παίξω στα αγωνιστικά τμήματα, με τον Ολυμπιακό να εστιάζει πλέον πολύ περισσότερο στις Ακαδημίες του. Θέλω να συμβουλεύσω τα παιδιά να συμμετέχουν στις δραστηριότητες, μέσω των camps, γιατί θα μάθουν πράγματα από τους πλέον αρμόδιους, θα αναπτύξουν σχέσεις φιλίας και θα διασκεδάσουν, διδασκόμενοι τα μυστικά του ποδοσφαίρου ή κάποιου άλλου αθλήματος».
Ο Δημήτρης Γκίνο, με τη σειρά του εξήγησε: «Εγώ ήμουν στην Ακαδημία του Ελαιώνα και μετά από έναν χρόνο επιλέχθηκε και εγώ για την ομάδα του Ολυμπιακού. Θα ήθελα να πω και εγώ στα παιδιά να συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες που κάνουν οι Σχολές και να αναπτύξουν το ταλέντο τους, να κάνουν νέους φίλους και να κερδίσουν την ευκαιρία να βρεθούν στην Ακαδημία του Ολυμπιακού».
Ο Δημήτρης Σιώπης, τέλος, σημείωσε: «Παροτρύνω κι εγώ τα παιδιά να συμμετέχουν στα camp. Δεν έχουν κάθε μέρα την ευκαιρία να προπονηθούν σε τέτοιες εγκαταστάσεις. Θα έχουν και τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στο Μουσείο του Ολυμπιακού και στο Καραϊσκάκη. Είναι μία μοναδική ευκαιρία».
Πριν ολοκληρωθεί η Συνέντευξη Τύπου, ο κ. Αμανατίδης… αποκάλυψε πως θα υπάρξουν και «επισκέψεις» παικτών της πρώτης ομάδας, για να δουν από κοντά τα παιδιά!
Οι Χρήσιμες Πληροφορίες
Summer Camps 2013
Προπονητικό κέντρο Ρέντη
Τηλ. 210 34 18 000 - φαξ 210 34 18 002
Email: schools@olympiacos.org
Η Διεύθυνση Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός διοργανώνει για την περίοδο του Ιουνίου καλοκαιρινά αθλητικά προγράμματα (camps) για παιδιά (αγόρια και κορίτσια) από 5 έως και 16 ετών.
Τα camps διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες, το camp ποδόσφαιρου και το all sports camp.
Ημερομηνίες Αθλητικών προγραμμάτων
Α’ περίοδος: 17 - 21 Ιουνίου 2013
Β’ περίοδος: 24 - 28 Ιουνίου 2013
Στόχος των καλοκαιρινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι η συμμετοχή, η διασκέδαση, η δημιουργική απασχόληση αλλά και η εκμάθηση βασικών δεξιοτήτων.
Camp Ποδοσφαίρου
Το πρόγραμμα του ποδοσφαίρου περιλαμβάνει προπονητικές μονάδες και παιχνίδια με στόχο κυρίως τη τεχνική. Επιπλέον, θεωρητικά μαθήματα και ομιλίες για κανονισμούς, φυσική κατάσταση, διατροφή, υγιεινή και πρόληψη πλαισιώνουν κάθε ημέρα του camp.
Παράλληλα με το camp ποδοσφαίρου θα λειτουργεί ειδική ενότητα αποκλειστικά για αθλητές που αγωνίζονται στη θέση του τερματοφύλακα.
All Sports Camp
Το πρόγραμμα all-sport περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως κολύμβηση, μπάσκετ, βόλεϊ και ποδόσφαιρο. Τα παιδιά συμμετέχουν και εκπαιδεύονται μέσα από ένα κυκλικό πρόγραμμα στις βασικές αρχές τεσσάρων ομαδικών αθλημάτων.
Ξενάγηση στο γήπεδο Καραϊσκάκη και στο Μουσείο
Όλοι οι αθλητές των camps θα συμμετάσχουν στη ξενάγηση του γηπέδου Καραϊσκάκη και του Μουσείου του συλλόγου μας. Το πούλμαν του Ολυμπιακού θα παραλαμβάνει τα παιδιά από το προπονητικό κέντρο του Ρέντη με συνοδεία των προπονητών όπου θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τους χώρους του γηπέδου Καραϊσκάκη καθώς επίσης να μάθουν την ιστορία του Ολυμπιακού. Τέλος, θα δίνεται η δυνατότητα λήψης αναμνηστικών φωτογραφιών μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Παροχές
Όλοι οι συμμετέχοντες των camps θα λάβουν:
o Δίπλωμα συμμετοχής
o Ατομική κάρτα αξιολόγησης
o Δώρα Ολυμπιακού
o Ελαφρύ γεύμα
Γενικές πληροφορίες
Η είσοδος στο προπονητικό κέντρο θα πραγματοποιείται από την οδό Αγίας Άννης 98, τις ακόλουθες ώρες:
o Ώρα άφιξης παιδιών με επιλογή φύλαξης: 07:30πμ
o Ώρα άφιξης παιδιών (απλή συμμετοχή): 08:30πμ
Όταν ολοκληρωθεί η συγκέντρωση των συμμετεχόντων, με τη συνοδεία των προπονητών θα μεταφέρονται προς τους χώρους των αποδυτηρίων και άθλησης ανά ηλικιακό γκρουπ.
o Ώρα αναχώρησης παιδιών (απλή συμμετοχή): 14:45
o Ώρα αναχώρησης παιδιών με επιλογή φύλαξης: 17:00
Μετά το πέρας των δραστηριοτήτων, τα παιδιά με τη συνοδεία πάντοτε των προπονητών, θα αποδεσμεύονται εφόσον οι γονείς έχουν παρουσιαστεί στο καθορισμένο χώρο του προπονητικού κέντρου (κυλικείο).
Κάθε αθλητής που συμμετέχει στο camp ποδοσφαίρου οφείλει να έχει μαζί του:
o Ποδοσφαιρικά παπούτσια
o Αθλητικά παπούτσια
o Πετσέτα
Κάθε αθλητής που συμμετέχει στο all sport camp οφείλει να έχει μαζί του:
o Ποδοσφαιρικά παπούτσια
o Αθλητικά παπούτσια
o Πετσέτα
o Μαγιό
o Σαγιονάρες
Κόστος συμμετοχής στα καλοκαιρινά camps (ανά περίοδο):
Παιδιά εντός δικτύου σχολών ποδοσφαίρου
o πρώτο παιδί: 110€
o δεύτερο παιδί: 55€
o τρίτο παιδί: ΔΩΡΕΑΝ
*Όσα παιδιά προσέλθουν και τη δεύτερη περίοδο το ποσό συμμετοχής ορίζεται στα 95€ για το πρώτο παιδί.
Παιδιά εκτός δικτύου σχολών ποδοσφαίρου
o πρώτο παιδί: 130€
o δεύτερο παιδί: 65€
o τρίτο παιδί: ΔΩΡΕΑΝ
Όσα παιδιά προσέλθουν και τη δεύτερη περίοδο το ποσό συμμετοχής ορίζεται στα 110€ για το πρώτο παιδί. Κόστος φύλαξης ανά παιδί: 30€
ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
o Κατάθεση σε Τραπεζικό Λογαριασμό της ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ και αποστολή της απόδειξης
κατάθεσης με φαξ στο 210 34 18 002
o CITIBANK: 506121213
o ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 198/470131-33
o ALPHA BANK: 127-00-2320-000602
o Στο Προπονητικό κέντρο
Για τη πληρωμή της συμμετοχής στα camps μπορείτε να απευθυνθείτε στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού (Λεγάκη 9-11) Δευτέρα έως και Παρασκευή 08:00-18:00. Τηλέφωνο προπονητικού κέντρου: 210-3418000
Πληροφορίες & ενημέρωση για τα camps από Δευτέρα έως και Παρασκευή (10:00-17:00).
Τηλέφωνο: 210-3418 000 από τις 10:00-17:00
Φαξ: 210-3418 002
E-mail: schools@olympiacos.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: