Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ολυμπιακός - Παρί Σεν Ζερμέν 1-4

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, μπήκε πολύ δυνατά στο ματς (10-1 οι τελικές προσπάθειες υπέρ του στο πρώτο ημίχρονο), είχε δύο δοκάρια (Βάις και Φουστέρ), έπαιζε στα ίσα την τρομαγμένη Παρί Σεν-Ζερμέν, δέχτηκε γκολ στη μοναδική ευκαιρία που δημιούργησαν οι Γάλλοι στο 45λεπτο από τον Καβάνι (19'), αλλά ισοφάρισε (1-1) με το εκπληκτικό γκολ του εξαιρετικού Βάις (25') ύστερα από υπέροχη ατομική προσπάθεια του Σλοβάκου. Στο δεύτερο μέρος, όμως, οι Πειραιώτες έδειξαν κουρασμένοι από την υπερπροσπάθεια του πρώτου ημιχρόνου δεν είχαν τις ίδιες δυνάμεις, έδωσαν χώρους στους φιλοξενούμενους, έχασαν τη συγκέντρωσή τους, με τους Παριζιάνους να καταφέρνουν να πάρουν τη νίκη με σκορ 1-4, χάρη σε τρία πανομοιότυπα γκολ, με τους Μότα (εις διπλούν στο 68' και στο 73') και Μαρκίνιος (86') να βρίσκουν δίχτυα ύστερα από κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας ξεκίνησαν με το... αριστερό το φετινό Champions League, αλλά το τελικό αποτέλεσμα τους αδικεί, καθώς βάσει της καλής αγωνιστικής τους εικόνας (κυρίως στο πρώτο ημίχρονο) άξιζαν κάτι καλύτερο. Αξιοσημείωτο πως ο Ρομπέρτο απέκρουσε και πέναλτι του Ιμπραχίμοβιτς.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Μετζανί, Μπονγκ, Μασάντο, Σάμαρης, Φουστέρ (73' Σαβιόλα), Σιόβας, Ντομίνγκες (60' Κάμπελ), Βάις (84' Γιαταμπαρέ), Μήτρογλου.

Παρί Σεν-Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Σίριγκου, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μάξουελ, Φαν ντερ Βιλ, Τιάγκο Μότα, Ματουϊντί, Βεράτι (79' Ραμπιό), Λούκας Μόουρα (46' Λαβέτσι), Καβάνι (90' Μενέζ), Ιμπραχίμοβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: