Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Αποδυναμωμένοι φέτος αν φύγει και ο Μιραλάς


Με την διαφαινόμενη πώληση του Μιραλάς στην Εβερτον,  (που μάλλον κατά 99% θα γίνει), και έχοντας σαν δεδομένα την φυγή των Μέλμπεργκ, Ορμπάιθ, Μαρκάνο, Μακούν και τον σοβαρό τραυματισμό του Αβρααμ  γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο Ολυμπιακός φαίνεται να είναι αποδυναμωμένος σε σχέση με πέρυσι. Ενώ πάντα υπάρχει  το σοβαρό ενδεχόμενο να πουληθεί και ο Τοροσίδης, ενώ όλο και κάποια πρόταση μπορεί να έρθει για κάποιον από τους Χολέμπας, Τζιμπούρ, Φουστέρ.
Μπορεί να αποκτήθηκαν ήδη 8-9 παίκτες κυρίως Ελληνες ταλαντούχοι, είναι πολύ καλό για το μέλλον και θα πρέπει πρώτα να αποδείξουν ότι μπορούν να σταθούν στον Ολυμπιακό και να κάνουν καριέρα. Κάτι το οποίο δεν είναι πάντα όσο εύκολο φαίνεται.
Έτσι οι Μανωλάς, Σιόβας, Βλαχοδήμος, Τάτος , Καραγκούνης έχουν πολύ δρόμο να διανύσουν μέχρι να λογίζονται σαν βασικοί στον Ολυμπιακό.  Και νομίζω ότι δεν μπορούν να θεωρηθούν  100% άξιοι αντικαταστάτες όσων έφυγαν.
Στην θέση του Μέλμπεργκ , έρχεται ο Κοντρέρας. Καλός παίκτης αλλά Μέλμπεργκ δεν είναι σε καμία περίπτωση. Στην Ελλάδα η δουλειά θα γίνει, για την Ευρώπη πραγματικά δεν ξέρω….
Στην θέση του Μαρκάνο, είναι ο Χολέμπας, ο οποίος δείχνει να χωλαίνει για την ώρα και ο Ζαραδούκας που αναρρώνει από σοβαρό τραυματισμό.  Ενώ εκεί έχει παίξει και ο νεαρός Καραγκούνης στα φιλικά. Καλά για τον Ντιελνά δεν μπορώ να συζητήσω σοβαρά. Δεν είναι για τον Ολυμπιακό το παιδί. Όχι τώρα τουλάχιστον..
Στην θέση του Ορμπάιθ και Μακούν ήρθε μόνο ο Τάτος. Και θα βοηθήσουν οι Μανιάτης, Μοντεστό, Φέισα.
Στην θέση του Αβραάμ πάλι οι υποψήφιοι είναι οι Σιόβας, Μανωλάς, Παπάζογλου. Νεαροί και άπειροι για την Ευρώπη. Για την Ελλάδα η δουλειά μας θα γίνει κουτσά στραβά.
Ενώ και στο κέντρο έχουν μαζευτεί πλέον ένα σωρό παίκτες που θα πρέπει να χωρέσουν σε 2-3 βασικές θέσεις.  Μιλάμε δηλαδή για τους Γκρέκο, Μασάδο, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Φετφατζίδης, Βλαχοδήμος, Αμπντούν. Ποιος θα πρωτοπαίξει αλήθεια δεν ξέρω……
Αλλά το πρόβλημα είναι ότι με την πώληση Μιραλάς φεύγει ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και ένας από τους πρώτους σε ασίστ, ενώ είναι σίγουρα ο πιο κινητικός παίκτης της ομάδας. Σίγουρα ο σούπερ σταρ αυτής της ομάδας. Θα μου πείς τώρα, αν πάρει 8 εκατομύρια δεν μπορεί εύκολα να πει όχι. Αλλά …..θα πρέπει να αντικατασταθεί από κάποιον που να μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά, εξίσου καλά.
Αν φύγει και ο Τοροσίδης, όπως μάλλον θα συμβεί, τότε η ομάδα θα έχει χάσει  5-6 βασικούς παίκτες της από την περσινή χρονιά. Δηλαδή μιλάμε για απώλειες 50% της ομάδας.
Ενώ έχει αλλάξει και ο προπονητής φέτος.
Όπως είναι αντιληπτό λοιπόν πρόκειται για πολύ σημαντική αποδυνάμωση και οι προσδοκίες μας θα πρέπει να αρχίσουν να μειώνονται πάλι δυστυχώς, όσον αφορά την Ευρώπη τουλάχιστον. Εκεί που λέγαμε ότι θα κάνουμε το κάτι παραπάνω, πάμε πάλι από την αρχή………………….
Δεν γίνεσαι έτσι μεγάλη Ευρωπαϊκή ομάδα, δυστυχώς πρόεδρε. Καλά είναι να πουλάς παίκτες αλλά όχι να σου φεύγει το 50% των βασικών της ομάδας σου και να αντικαθίστανται από σαφώς κατώτερους ποιοτικά.
Δυστυχώς παρά τα πολύ μεγάλα έσοδα που είχε και φέτος η ομάδα , κυρίως από το Champions League, και παρά τις διαφαινόμενες πωλήσεις παικτών, δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση να σκορπισθούν σε μεταγραφές.
Ακολουθούμε το μοντέλο όλου του μίζερου Ελληνικού ποδοσφαίρου……….Δυστυχώς…..
Αν και δεν θα έπρεπε κατά την γνώμη μου. Και ο κόσμος το κατάλαβε και απογοητεύτηκε μάλλον. Απόδειξη η μείωση των διαρκείας σε σχέση με πέρυσι κατά 50% σχεδόν. Εντάξει είναι και η οικονομική κρίση , αλλά δεν είναι μόνο αυτή που φταίει……………….
Ελπίζω να το πιάσει το μήνυμα ο πρόεδρος. Γιατί όταν δημιουργούνται προσδοκίες για μεγαλύτερα πράγματα θα πρέπει να γίνεται προσπάθεια να διατηρούνται ζωντανές και τις επόμενες χρονιές, και να μην απογοητεύεται ο κόσμος τόσο εύκολα.
Μην μας απογοητεύετε……………..

Δεν υπάρχουν σχόλια: