Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Αργήσατε χαρακτηριστικά………….


Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται αύριο το βράδυ και όπως φαίνεται παίκτης είτε για αντικαταστάτης του Μιραλάς είτε για την μεσαία γραμμή ΔΕΝ πρόκειται να αποκτηθεί , εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.
Και αν θυμάμαι καλά το Ελληνικό πρωτάθλημα έχει τελειώσει για τον Ολυμπιακό από τα μέσα Απριλίου. Έτσι δεν είναι?
Και ξέραμε όλοι ότι θα φύγει ο Μακούν, ο Ορμπάιθ, ο Μέλμπεργκ , ο Μαρκάνο και πιθανόν όλοι έλπιζαν να πουλήσουν τον Μιραλάς μπας και κονομήσουν κανά 8άρι εκατομμύρια όπως και έγινε τελικά.
Αγοράσαμε ότι καλύτερο κυκλοφορούσε από νεαρούς Έλληνες παίκτες. ΟΚ. Το αναγνωρίζω. Με το πρόσχημα της Ελληνοποίησης του ρόστερ.
Το κακό βέβαια είναι ότι δεν βλέπω να παίζει κανένας από αυτούς τους νεαρούς Έλληνες παίκτες ούτε φέτος στον Ολυμπιακό. Εδώ καλά-καλά δεν βλέπω να παίζει ούτε ο Φετφατζίδης φέτος, όπως το πάει ο νέος προπονητής μας.
Αλλά παίκτη που να αναπληρώσει το ΤΕΡΑΣΤΙΟ κενό του Μιραλάς, δεν αγοράστηκε. Ούτε παίκτης που να δαγκώνει στην μεσαία γραμμή αγοράστηκε.
Και όπως φαίνεται ούτε ο Ενζοζί πρόκειται να αποκτηθεί, ούτε κανένας Κουαρέσμα ή Νενέ πρόκειται να αποκτηθεί.
Και μην ακούτε παραμύθια. Διαβάστε τα συμβόλαια που έχουν οι 2 τελευταίοι και θα καταλάβετε γιατί ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να δοθούν τόσα λεφτά από τον Ολυμπιακό.
Δεν γίνεται εκ των πραγμάτων. Ξεχάστε ότι ξέρατε μέχρι σήμερα. Τα οικονομικά δεδομένα άλλαξαν δραματικά και η χώρα είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας.
Δεν γίνεται να δοθούν τέτοια ποσά. Και επίσης είναι εξαιρετικά δύσκολο να έρθουν και παίκτες τέτοιου βεληνεκούς στην Ελλάδα. Όπως ακριβώς δηλαδή αρνήθηκαν να έρθουν οι Μπεναγιούν και Κακουτά. Απόλυτα λογικό. Να παίζουν στα χωράφια της Ελλάδας με τις ανύπαρκτες και χρεοκοπημένες ομάδες?
Το θέμα είναι τώρα να σταματήσουμε να δουλεύουμε τον κόσμο τελευταίες μέρες των μεταγραφών, ότι παλεύουμε να κάνουμε το μπαμ. Ωραίο το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο πια.
Εγώ βλέπω ότι δεν έχουμε αντι Μιραλάς, και δεν έχουμε αμυντικό χαφ που να δαγκώνει.
Και δυστυχώς χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά. Ειδικά στην Ευρώπη.
Και ειδικά έτσι όπως αποφάσισε να παίξει φέτος ο νέος προπονητής της ομάδας μας. 
Ξεχάστε το πρέσιγκ ψηλά και το κυνηγητό στους αντιπάλους.
Σε όλα τα φιλικά και στο πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς αυτό δεν υπήρχε. Η ομάδα περιμένει πλέον τον αντίπαλο και αρχίζει να μαρκάρει από το κέντρο και πίσω.
Οπότε όπως είναι εύκολα αντιληπτό με αυτό το σύστημα αν παίξεις με την Ρεαλ ή την Μπαρτσελόνα κτλ το πιθανότερο είναι ότι θα εισπράξεις μια πεντάρα και θα είσαι και ευχαριστημένος. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Όταν περιμένεις και σε σφυροκοπούν τέτοιου είδους ομάδες , δεν γλιτώνεις…….
Όταν πρεσάρεις  ψηλά και παίζεις και εσύ ποδόσφαιρο κατοχής όπως πέρυσι, τότε έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.  
Όποιος δεν ήταν υπερήφανος για τις περσινές εμφανίσεις της ομάδας μας στην Ευρώπη είναι απλά μεγάλος ψεύτης.
Αλλά αυτά ήταν last year…. Που λέει και η διαφήμιση.
Φέτος πρόεδρε, αργήσαμε χαρακτηριστικά , δεν κάναμε καλές επιλογές, δεν αναπληρώσαμε τα κενά, αποδυναμώθηκε η ομάδα και δυστυχώς για όλους μας χαλάσαμε μια ομαδάρα που μας έκανε υπερήφανους με το ποδόσφαιρο που έπαιζε και τώρα μάλλον θα πρέπει να πληρώσουμε τις συνέπειες.
Η Ευρώπη ξέρεις δεν είναι Ελλάδα με το ανύπαρκτο πρωτάθλημα της. Η Ευρώπη δεν συγχωρεί λάθη….. 
Και τα λάθη πληρώνονται ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ και με μεγάλα σκορ.
Ας ελπίσουμε μέχρι αύριο το βράδυ να έχω διαψευστεί από τις κινήσεις της διοίκησης. (Αλλά δεν το βλέπω….)
Και ελπίζω να καταλάβει και ο Ζαρντίμ, ότι θα πρέπει να συνεχίσει το έργο του Βαλβέρδε και όχι να πάει να φτιάξει μια καινούρια ομάδα από την αρχή όπως κάνει τώρα.
Και επιτέλους θα πρέπει να κατασταλάξει κάποια στιγμή. Η προετοιμασία ΤΕΛΕΙΩΣΕ και σε 20 μέρες θα παίξουμε το πρώτο ματς του Champions League. Και εκεί λάθη και αναποφάσιστοι δεν συγχωρούνται……………
Τέλος τα πειράματα. Γιατί τα πειράματα φέρνουν γκρίνια και η γκρίνια φέρνει δυσάρεστες εκπλήξεις για τους προπονητές…………
Επίσης θα πρέπει να καταλάβει ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι Μπράγκα που δεν παίζει για την απόκτηση τίτλων. 
Εδώ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ η κατάκτηση όλων των εγχώριων τίτλων.
Αυτά τα ολίγα …………..Ελπίζω μόνο να διαψευστώ από τα γεγονότα από εδώ και πέρα. Για το καλό του Θρύλου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: