Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Φλέγοντα ζητήματα που ζητούν λύσεις.


Θα αναφερθώ σήμερα στα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον κόσμο του Ολυμπιακού και τα οποία δεν φαίνεται να βαίνουν ευχάριστα για τον σύλλογο.
Ήδη ο Βασίλης Τοροσίδης μετά από μήνες σήριαλ χαιρέτισε για την Ρόμα.
Και όσο και να λένε κάποιοι ότι  δεν τρέχει τίποτα , πιστεύω ότι θα είναι μεγάλη απώλεια. Γιατί τέτοιας ποιότητας ποδοσφαιριστή και μάλιστα Έλληνα, δύσκολα θα ξαναβρούμε στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Σκεφτείτε μόνο ότι τα 2 τελευταία χρόνια που ο Τόρο δεν ήταν ο γνωστός παλιός ταύρος (Ελ Τόρο) όπως τον λέγαμε , αλλά και πάλι ήταν παίκτης που μπορούσε να κάνει την διαφορά. Ποιοτικός και αξιόπιστος.
Και για να μην γελιόμαστε ούτε ο Ντιακιτέ ούτε ο Μανιάτης , ούτε ο Καραγκούνης από τους μικρούς,  είναι της ίδιας ποιότητας ποδοσφαιριστές.
Σίγουρα απώλεια, αλλά αφού ο ίδιος θέλησε να δοκιμάσει στο εξωτερικό δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο εγώ. Επιλογή του…. Και καλή τύχη εύχομαι στην πορεία του.
Για μένα θα είναι πάντα ευπρόσδεκτος αν θελήσει στο μέλλον να γυρίσει.
Και πάμε στο άλλο μεγάλο θέμα που μας καίει. Που δεν είναι άλλο από τον Ραφικ Τζιμπουρ.
Επίσης σήριαλ που κρατάει πολλούς μήνες που επίσης έχει αρχίσει να κουράζει και όπως το βλέπω ούτε αυτό θα έχει ευτυχή κατάληξη για την ομάδα μας, όπως πάει.
Καθώς η διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στον παίκτη και τον Θρύλο παραμένει πολύ μεγάλη.
Αν όμως φύγει και ο Τζιμπούρ τότε τα πράγματα θα είναι ακόμη χειρότερα, καθώς είναι ο πολυτιμότερος επιθετικός μας, πραγματικός «φονιάς» που έχει πετύχει ένα τσουβάλι γκολ, τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη. Είναι παικταράς και το ξέρουμε όλοι.
Και η τυχόν απώλεια του θα είναι τεράστια στην ομάδα.  
Γιαυτό καλό θα είναι  να προσπαθήσει η διοίκηση να τον κρατήσει πάση θυσία στην ομάδα.
Γιατί πολύ δύσκολα θα ξαναβρείς τέτοιον επιθετικό ειδικά τις μέρες μας. Και αν τον βρείς θα πρέπει να τον πληρώσεις πάρα πολύ ακριβά. Δεν είναι κάθε μέρα καλημέρα, να εκμεταλλευόμαστε τις μαλακίες που κάνει η ΑΕΚ όταν μας χάρισε τον παικταρά αυτόν τσάμπα.
Επίσης θα είναι τραγικό αν φύγει ο Τζιμπούρ , να έχουμε διώξει τους 2 καλύτερους παίκτες μας από πέρυσι (Μιραλάς-Τζιμπούρ), όταν ακόμη δεν έχουμε αντικαταστήσει τον πρώτο (Μιραλάς) και ούτε θα τον αντικαταστήσουμε ποτέ όπως φαίνεται. Δυστυχώς.
Σκεφτείτε να λείψει και ο δεύτερος, ενώ το καλοκαίρι θα χαιρετήσει λογικά και ο τρίτος της παρέας , ο Πάντελιτς λόγω ηλικίας.
Ενώ δεν αποκλείω το ενδεχόμενο αν έρθει πρόταση αντίστοιχη του Μιραλάς να πωληθεί και ο Μήτρογλου. Καθόλου μάλιστα, καθώς βλέπω ότι ο Πρόεδρος μας πουλάει τους πάντες αν πληρωθούν σε καλή τιμή.
Μόνο που δεν βλέπω να τους αντικαθιστά……………
Αυτό που βλέπω είναι χρόνο με τον χρόνο να πέφτει η ποιότητα της ομάδας. (Θα μου πεις λογικό είναι στα χάλια που έχει η χώρα μας και το πρωτάθλημα μας).
Αλλά τόσο μεγάλη διαφορά ποιότητας σε σχέση με τα πολλά έσοδα που έχει η ομάδα δεν δικαιολογείται.
Και τελευταίο βέβαια, είναι το θέμα του προπονητή.
Καλός , αγαπητός και ψυχάρα ο Αντώνης Νικοπολίδης αλλά προπονητής ακόμη δεν είναι. Άποψη μου είναι ότι θα πρέπει να αποκτηθεί ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ προπονητής που να ασπάζεται το στυλ του σύγχρονου ποδόσφαιρου, του Ισπανικού μοντέλου καλύτερα.
Ήδη ο Ζαρντίμ αποδείχτηκε ΤΡΑΓΙΚΗ επιλογή και παντελώς λανθασμένη, καθώς είναι θιασώτης μιας άλλης εντελώς ξεπερασμένης ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας , που δεν ταιριάζει στην ομάδα μας. Και φάνηκε περίτρανα. Γιαυτό άλλωστε και έφυγε νύχτα.
Και σωστά έφυγε κατά την γνώμη μου.
Αλλά πρέπει να έρθει ΤΩΡΑ νέος προπονητής , να δουλέψει την ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν, να δει τις αδυναμίες και τα προτερήματα της και να κάνει τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς. Έτσι μόνο θα βαδίσουμε σε γερές βάσεις. Όχι με πειράματα….
Εκτός και αν μπαίνουμε για τα καλά σε περιόδους μεγάλης λιτότητας σαν ομάδα (κάτι τέτοιο δείχνει πάντως μέχρι τώρα), οπότε θα πρέπει να μας το πουν ώστε να ξέρουμε και εμείς τι να περιμένουμε και να ελπίζουμε. Να μην ονειροβατούμε για πορείες στην Ευρώπη και λοιπές χαζομάρες.
Αν μας ενδιαφέρει μόνο η συμμετοχή στο Τσαμπιονς Λιγκ και τα 20 σίγουρα εκατομμύρια ευρώ, τότε ΟΚ. Αν έχουμε φιλοδοξίες για κάτι παραπάνω πρέπει να συνεχίσουμε με σοβαρό προπονητή και με παίκτες αξίας , σαν αυτούς που είχαμε , μας έφυγαν και δεν τους αντικαταστήσαμε ποτέ.
Και προς Θεού δεν πρέπει να μας πάρει προς τα κάτω και εμάς ο βούρκος και η μιζέρια που κυλιέται όλο το υπόλοιπο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Δύσκολο μεν , στο χέρι μας δε..
Απλά είναι τα πράγματα στο ποδόσφαιρο…………..
Προσοχή μόνο μην ξενερώσετε τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: