Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Μπενφίκα-Ολυμπιακός 1-1

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σήμερα από την Μπενφίκα και δικαιούταν την νίκη μέσα στο Ντα Λουζ, αλλά τελικά βολεύτηκε με τον βαθμό της ισοπαλίας δεχόμενος ένα χαζό γκολ στο 83'.
Καταπληκτικός σήμερα το βράδυ ο θρύλος ειδικά στο πρώτο μέρος, που ήταν σχετικά στεγνό το γήπεδο, πέτυχε ένα γκολ με τον Ντομίγκεζ ενώ θα μπορούσε να είχε πετύχει και άλλα, αν ο Κώστας Μήτρογλου είχε τελειώσει καλύτερα 2 φάσεις σχεδόν τετ α τετ , πιεζόμενος βέβαια από αμυντικούς. 
Στο πρώτο μέρος η άμυνα του Ολυμπιακού κατάπιε την Μπενφίκα που δεν μπορούσε να αλλάξει ούτε δύο πάσες.
Στο δεύτερο μέρος η βροχή έκανε το γήπεδο βούρκο και είδαμε ελάχιστο ποδόσφαιρο από τις δύο ομάδες.
Παρόλα αυτά θα μπορύσε και πάλι να πετύχει γκολ ο Ολυμπιακός με τον Φουστέρ που πλάσαρε σχεδόν σε κενη εστία, αλλά το λασπωμένο τεραίν σταμάτησε την μπάλα πριν φτάσει στο άδειο τέρμα.
Ο Μήτρογλου πέτυχε τελικά γκολ στο δεύτερο μέρος με υπέροχη κεφαλιά, αλλά δυστυχώς ήταν οφσάιντ.
Και τελικά ήρθε η ισοφάριση μετά από μια άστοχη έξοδο του ήρωα στα προηγούμενα ματς Ρομπέρτο στο 83' Πάντως θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το κόρνερ από το οποίο προήκθε η ισοφαριση δεν έγινε ποτέ, καθώς ήταν λάθος των διαιτητών. Λεπτομέρειες.
Τέλος πάντων, αν και αξίζαμε την νίκη περισσότερο από την Μπενφίκα καλή είναι και η ισοπαλία, επειδή πλέον έχουμε στο γηπεδό μας τόσο τους Πορτογάλους όσο και την Αντερλεχτ και είναι καθαρά στα πόδια των παικτών μας το να προκριθούν στην επόμενη φάση του θεσμού με 2 νίκες σε αυτά τα 2 ματς.
Η ακόμη και με ισοπαλία με την Μπενφίκα εδώ και μια νικη επί της Αντερλεχτ , μπορεί να είναι αρκετά για να περάσουμε, ανάλογα την διαφορά των γκολ που θα έχουμε.
Ετσι λοιπόν ο Ολυμπιακός μετά από τα τελευταία 27 ματς στην Ευρώπη με 14 νίκες και 13 ήττες , έφερε και πάλι ισοπαλία σε Ευρωπαϊκό ματς. Και μάλιστα με διαιτητή τον ίδιο που είχαμε και σήμερα, όπως και το 2009 με την Αλκμααρ στην Ολλανδία που είχαμε φέρει την τελευταία μας ισοπαλία, Αξιοσημείωτο πραγματικά.
Μπράβο πάντως για την εμφάνιση. Πραγματικά αρχοντική και μάκιστα σε πολύ δύσκολο γήπεδο.
Και νομίζω ότι πλέον ο θρύλος δείχνει να μην φοβάται κανέναν όπου και αν παίζει. Είτε εντός είτε εκτός έδρας. Παίζει παντού το ίδιο για την νίκη κάνοντας το παιχνίδι του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Μπενφίκα (Ζόρζε Ζεζούς): Αρτούρ, Αλμέιδα, Λουιζάο, Γκαράι, Σικέιρα, Μάτιτς, Ένσο Πέρες (82' Αμορίμ), Γκαϊτάν (82' Ροντρίγκο), Λίμα, Καρντόσο, Όλα Τζον (46' Καβαλέιρο).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλά, Σιόβα, Χολέμπας, Σάμαρη, Μανιάτη, Φουστέρ (69' Γιαταμπαρέ), Βάις (56' Εντινγκά), Ντομίνγκες (88' Μετζανί), Μήτρογλου.

Γκολ: 83' Καρντόσο / 29' Τσόρι Ντομίνγκες

Δεν υπάρχουν σχόλια: