Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Μπαρτζώκα

Ο κορυφαίος προπονητής της περσινής Euroleague ξεκινώντας τόνισε: "Καλησπέρα σας. Εϊναι η πρεμιέρα της Ευρωλίγκας είμαστε χαρούμενοι που αρχίζει αυτή η διοργάνωση. Αρχίζουμε από σημαντική αφετηρία, καθώς είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης. Καλούμαστε να διασχίσουμε αυτόν τον μαραθώνιο και να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Είναι σίγουρο ότι θα κάνουμε πολλές νίκες και κάποιες ήττες, όπως επίσης θα υπάρχει περίοδο που δεν θα παίξουμε καλά. Θα υπάρξουν και τραυματισμοί. Εμείς αφοσιωμένοι θα πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε".

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στον υψηλό ανταγωνισμό που θα έχει η φετινή διοργάνωση αλλά και στον όμιλο των "ερυθρολεύκων" που θέλει προσοχή. "Η χρονιά αρχίζει τώρα χωρίς να είμαστε έτοιμοι. Η Γαλατά είναι μία ομάδα που έχει μεγάλο βάθος, ενώ η Μπάμπεργκ θα είναι καλύτερη από πέρυσι. Αυτό είναι ένα μικρό δείγμα να καταλάβουν όσοι ασχολούνται με την Ευρωλίγκα να καταλάβουν το επίπεδο που της διοργάνωσης. Βλέποντας τώρα τις ομάδες του ομίλου μας μπορούμε να δούμε ότι δεν υπάρχει εύκολο ματς. Όσον αφορά το αυριανό παιχνίδι γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε έτοιμοι. Προσπαθούμε να βάλουμε λίγο γρήγορα κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας. Ο Μπέγκιτς δεν θα παίξει αύριο, καθώς δεν έχουν υποχωρήσει οι ενοχλήσεις στη μέση του. Με τον Παναθηναϊκό έπαιξε με ένεση. Ο Λο είναι στο 50-50. Υπάρχουν οι δυνατότητες να είναι στην δωδεκάδα, ενώ πιστεύουμε ότι ο Σπανούλης θα είναι ακόμα πιο έτοιμος".

Στο ιδιαίτερο στυλ παιχνιδιού της Μάλαγα και στις φιλοδοξίες της στάθηκε ιδιαίτερα ο Έλληνας τεχνικός λέγοντας: "Η Μάλαγα παίζει διαφορετικό μπάσκετ από τον Παναθηναϊκό. Τρέχει και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε ένα διαφορετικό παιχνίδι από ότι ήταν αυτό της πρεμιέρας της Ευρωλίγκας. Η Μάλαγα έχει ένα γεμάτο ρόστερ με αθλητές που γνωρίζουν την  Euroleague. Επίσης, οι ομάδες του κυρίου Πλάθα είναι έτοιμες από νωρίς. Βγάζουν ενέργεια. Διάβασα τις δηλώσεις του προπονητή και των παικτών και είναι φιλόδοξοι θέλουν να κερδίσουν.

Σε μία πρεμιέρα δεν ξέρεις ποτέ τι να περιμένεις. Θέλουμε να έχουμε το σίγουρο ριμπάουντ και οι ψηλοί που πήραμε αν δείτε μέσο όρο στην καριέρα τους είναι πολύ καλοί ριμπάουντερ. Αν εξασφαλίσουμε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού μας, από εκεί ξεκινάνε όλα. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι πνευματικά και σωματικά. Εμείς από εκεί και πέρα, περιμένουμε την στήριξη από τους φιλάθλους μας. Η πρεμιέρα πάντα κρύβει εκπλήξεις και πρέπει να είσαι πάντα προσεκτικός. Ίσως να μην ξέρεις και τι να περιμένεις. Έχουμε παίκτες που δεν έχουν εμπειρία από την  Euroleague".

Επόμενο θέμα που κλήθηκε να σχολιάσει ο κόουτς των "ερυθρολεύκων" ήταν το γεγονός πως ο κόσμος δεν ενισχύει πάντα την ομάδα στα εντός έδρας παιχνίδια. "Θα πρέπει να δούμε ότι οι φίλαθλοι της ομάδας μας είναι Έλληνες και ενθουσιάζονται με τις νίκες και απογοητεύονται με τις ήττες πιο εύκολα. Μπορεί πέρυσι να υπήρχε δυσαρέσκεια για κάποιες ήττες ή δύσκολες νίκες που κάναμε, όμως κατάλαβαν όλοι ότι δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Πάρα πολλοί από τους φιλάθλους μας κατάλαβαν ότι η υποστήριξη τους δικαίωσε την ομάδα και τους ίδιους. Έτσι, λοιπόν όπως παίξαμε στο φάιναλ-φορ πέρυσι καταλαβαίνετε ότι ξεχάστηκε εύκολα η ήττα από την Ζαλγκίρις. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σε κάθε φάση της διοργάνωσης περάσαμε δύσκολα στον επόμενο γύρο. Δεν υπάρχει τίποτα εύκολο, όλες οι ομάδες θέλουν το καλύτερο. Η ομάδα αξίζει την συμπαράσταση. Πάντα θα υπάρχει γκρίνια από τον κόσμο Έλληνες είμαστε, όμως η ομάδα θέλει την στήριξη. Αυτό είναι το θέμα ρεαλιστικά. Το ΣΕΦ είναι ένα δύσκολο γήπεδο, καθώς οι κερκίδες είναι μακριά από τον αγωνιστικό χώρο. Βέβαια, με την Έφες η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική στο πέμπτο ματς και η ομάδα τους αντάμειψε".

Η πρεμιέρα της Euroleague έρχεται μετά από ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και ο Μπαρτζώκας ρωτήθηκε κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει τους "κόκκινους" με τον ίδιο να απαντά πως: "Υπάρχουν παίκτες, οι οποίοι δεν έπαιξαν καλά με τον Παναθηναϊκό, όπως ο Σπανούλης. Όλοι οι παίκτες έχουν κίνητρο, ενώ έχουμε και νέους παίκτες που δεν έχουν ξαναπαίξει  Euroleague και έχουν ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο. Ο μόνος που έπαιξε 32 λεπτά ήταν ο Μάντζαρης με τον Παναθηναϊκό για να υπολογίσουμε και την κούραση. Αυτή την στιγμή το ελληνικό πρωτάθλημα πρέπει να περάσει σε δεύτερη μοίρα. Έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με την Μάλαγα, επικεντρωνόμαστε εκεί".

Οι πρωταθλητές Ευρώπης κατέκτησαν και το Διηπειρωτικό με τους δημοσιογράφους να αναρωτιούνται κατά πόσο επηρεάστηκε ο προγραμματισμός της ομάδας. "Απόλυτα. Πέρυσι υπήρχε νέος προπονητής. Όλη η ομάδα ήταν μαζί από την αρχή και παίζαμε πολύ καλά στην προετοιμασία. το Ευρωμπάσκετ διαμόρφωσε μία νέα συνθήκη, κάποιοι παίκτες τραυματίστηκαν. Ο Λοτζέσκι έμεινε ένα μήνα εκτός και ο Λο έμεινε και εκείνος εκτός προπονήσεων. Το Διηπειρωτικό ήταν επίσης κουραστικό. Και μόλις συνηθίσαμε το ωράριο εκεί επιστρέψαμε πίσω. Πρώτα το ωράριο κοιτάξαμε για να καταφέρουμε να προσαρμοστούμε. Μετά ήρθε και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Πιστεύω κάθε μέρα τώρα θα είμαστε και καλύτεροι" είπε.

Το ρόστερ του Ολυμπιακού έχει περισσότερο βάθος από πέρσι και ειδικά στη γραμμή των περιφερειακών υπάρχει υπεροπλία με την επιστροφή των Μάντζαρη και Λο. "Είναι ένας ευχάριστος πονοκέφαλος" είπε αρχικά και πρόσθεσε: "Επίσης, καταλαβαίνετε πόσο σημαντική απουσία ήταν πέρυσι του Μάντζαρη. Αυτό το αναλύσαμε με τους προέδρους το καλοκαίρι. Ο Μάντζαρης τώρα γύρισε, ο Κατσίβελης είναι ακόμα πιο ώριμος, ο Σλούκας μέρα με τη μέρα γίνεται καλύτερος και ο Λοτζέσκι είναι πρώτα καλύτερος πασέρ και μετά σουτέρ. Κι αυτό ήταν κάτι που κοίταξα για τον παίκτη που θα αντικαταστήσει τον Παπανικολάου. Αυτός ήταν ο στόχος μου τώρα αν θα τα καταφέρουμε, νομίζω ότι έχουμε ποιότητα. Αν και πολλές ομάδες έχουν ποιότητα. Δείτε τις ομάδες της Euroleague είναι πολύ καλές στην περιφέρεια".

Από τον 48χρονο τεχνικό ζητήθηκε η άποψή του κατά πόσο μπορεί να επηρεαστούν αγωνιστικά οι ομάδες που έχουν πολλούς διεθνείς στο ρόστερ τους με τον ίδιο να απαντά πως "Πιστεύω πολύ. Με το νέο τρόπο διεξαγωγής του Ευρωμπάσκετ υπάρχει 100% πρόβλημα. Περιμένουμε ότι σε έξι εβδομάδες θα είμαστε πολύ καλύτεροι από τώρα. Μέχρι τότε θα έχουμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας. Δεν υπάρχει, όμως άλλος δρόμος έτσι πρέπει να γίνει για να είμαστε έτοιμοι. Έχω ανυπομονησία να δω πως θα τα καταφέρουν και οι νέοι. Το κίνητρο είναι πολύ σημαντικό. Το απέδειξε πέρυσι και η ομάδα του Ολυμπιακού. Δεν θα έλεγα ότι ήμασταν σε ρόστερ η καλύτερη ομάδα στην Euroleague, αλλά το κίνητρο και η συνοχή είναι πολύ σημαντικό στοιχείο. Αυτό θέλουμε να έχουμε".

Χθες η Euroleague δημοσίευσε ένα βίντεο όπου όλοι οι προπονητές συμμετέχουν σε ένα εξαιρετικής έμπνευσης σκετσάκι. Ο Έλληνας τεχνικός ρωτήθηκε αν θα μπορούσαμε να δούμε κάτι ανάλογο και στην Ελλάδα με τον Μπαρτζώκα, όμως να απαντά πως "Σαφέστατα όχι. Ο Έλληνας δεν είναι ποτέ έτοιμος. Ήταν και το προμόσιον πολύ έξυπνο. Όχι δεν πιστεύω ότι η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο δυστυχώς".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΑΛΑΓΑ 18/10/2013 (21:30) LIVE STREAMING EUROLEAGUE
Δείτε ζωντανά τον αγώνα στα παρακάτω LINK
(Στη σελίδα που σας ανοίγει πατάτε το “SKIP AD” πάνω και δεξιά)
http://f95548ae.linkbucks.com ή http://300b4aec.linkbucks.com ή
http://5214d160.linkbucks.com ή http://3ccc5032.linkbucks.com ή
http://130e1dc1.linkbucks.com