Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Σκόρπιες σκέψεις απογοήτευσης για το μπάσκετ του Ολυμπιακού……..

Αφορμή για το σημερινό άρθρο είναι η κατάντια του τμήματος μπάσκετ του συλλόγου μας.
Γιατί περί κατάντιας πρόκειται ασφαλώς να χάνεις από τα αμούστακα πιτσιρίκια του ΠΑΟ και από τους βετεράνους της Κηφισιάς.
Και μιλάμε για μια ομάδα που πριν ένα χρόνο ήταν back to back πρωταθλήτρια Ευρώπης, μια ομάδα που ήταν ο ορισμός του πολεμιστή, που ο ένας έπαιζε για τον άλλον σαν ένας. Ολοι για έναν και ένας για όλους.
Μια ομάδα που την χαιρόμαστε να την βλέπουμε…
Και τη κατάντησαν έτσι όπως είναι σήμερα….
Ένα σκορποχώρι με μέτριους παίκτες, χωρίς σφυγμό, χωρίς τσαμπουκά,
Αυτό το πέτυχαν βέβαια αφού έδιωξαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο όλο σχεδόν τον κορμό με άστοχες κινήσεις είτε της διοίκησης είτε του προπονητή και ακόμη πιο άστοχες επιλογές παικτών (κυρίως ξένων). Και αφού επικράτησαν οι ατομικοί εγωισμοί και οι προσωπικές εμμονές.
Θα τα πούμε όλα παρακάτω.
Το λάθος λοιπόν ξεκινάει πάντα από την διοίκηση..Πάντα από αυτή. Η κεφαλή δίνει το σύνθημα και ακολουθούν οι υπόλοιποι.
Και το λάθος ξεκίνησε με την εμμονή των Αφων Αγγελόπουλων να μην κάνουν πρόταση ανανέωσης στον Χαινς από την πρώτη κιόλας χρονιά του στην ομάδα, αλλά να περιμένουν να τελειώσει το συμβόλαιο του και μετά να συζητήσουν μαζί του.. Τα αποτελέσματα είναι σε όλους γνωστά.
Ο Χάινς παίζει ήδη στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας όπως ήταν απόλυτα φυσικό.
Από εκεί και πέρα, έστω ότι ήταν λογική η επιλογή Μπαρτζώκα για αντικαταστάτη του μεγάλου Ιβκοβιτς.
Και ναι πήρε Ευρωλίγκα ο Μπαρτζώκας σαν προπονητής του Ολυμπιακού, αλλά πολύ αμφιβάλλω αν πιστώνεται σε αυτόν η επιτυχία ή αν είναι συνέχεια της δουλειάς του Ιβκοβιτς και των παικτών εν γένει. Μάλλον το δεύτερο ισχύει κατά την γνώμη μου.
Γιατί αμέσως μετά γυρνώντας για τους τελικούς στην Ελλάδα με τον ΠΑΟ, η ομάδα παραδόθηκε αμαχητί στις ορέξεις του Πεδουλάκη…..
Και εδώ είναι το πρώτο λάθος της διοίκησης.  Συνεχίζει να στηρίζει τον Μπαρτζώκα και έρχεται η δεύτερη χρονιά του στην ομάδα. Που με δικές τους επιλογές διώχνει και τους τελευταίους παίκτες από την μεγάλη ομάδα της προηγούμενης 3ετίας σαν παλαίμαχους (φυσικά μόνο παλαίμαχος δεν είναι ο Αντιτς που παίζει από πέρσι στο ΝΒΑ…)
Και έρχεται λοιπόν η περσινή χρονιά με αστείες επιλογές ξένων παίκτών, εως πολύ αστείες θα έλεγα και φτάνουμε στους τελικούς του πρωταθλήματος όπου ενώ νικάμε μέσα στο ΟΑΚΑ και παίρνουμε το πλεονέκτημα έδρας πίσω καταφέρνει γιατί περί κατορθόματος πρόκειται να χάσει στην συνέχεια μέσα στο ΣΕΦ και πάλι στο ΟΑΚΑ αμαχητί…..
Και βέβαια είχαν προηγηθεί ήττες από τον ΠΑΟ στο κύπελλο για 2 χρονιές συνεχόμενα.
Και αφού τελειώνει η χρονιά έρχεται το τεράστιο λάθος της διοίκησης, που αποφασίζει να κρατήσει για άλλη μια χρονιά τον Μπαρτζόκα.
Φυσικά τα αποτελέσματα της κίνησης αυτής τα βλέπουμε τώρα…………
Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν ο Μπαρτζόκας είναι Ολυμπιακός ή οτιδήποτε άλλο.
Με ενδιαφέρει αν μπορεί να κάνει την δουλειά για την οποία έχει προσληφθεί. Και φάνηκε ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να την κάνει. Και όχι μόνο αυτό αλλά κατάφερε να μεταδώσει την νοοτροπία looser στην ομάδα στα παιχνίδια με τον ΠΑΟ.
Να μην μπορούν να κερδίσουν ούτε τα πιτσιρίκια του ΠΑΟ.
Να χέζονται πάνω τους μόνο στην σκέψη ότι μπορεί να κερδίσουν.
Από εκεί και πέρα βέβαια η διοίκηση αποφάσισε από τα 6 εκατομμύρια που πέταγε  για τον Τσίλντρες μόνο κάθε χρόνο να ρίξει το μπάτζετ με συνέπεια να έχουμε στην ομάδα μας παίκτες που σε άλλες εποχές δεν θα περνούσαν ούτε έξω από την προπόνηση…..
 Δικαιωμά τους είναι αλλά να μας το πουν για να μην εχουμε και εμείς απαιτήσεις από την ομάδα.
Οι ξένοι του Ολυμπιακού είναι ΜΕΤΡΙΟΙ επιεικώς . Και δεν μπορούν να κάνουν την διαφορά ούτε στην Ελλάδα πλέον.
Αυτή είναι η αλήθεια για όποιον θέλει να την δει και δεν είναι κολλημένος.
Και βέβαια αυτό που γίνεται εδώ και 3 χρόνια να παίζουμε με σέντερ ύψους 2 μέτρων είναι από τα άγραφα. (Στις μέρες μας 2μετροι είναι οι πλει μέικερ πλέον και εμείς παίζουμε με σέντερ σε αυτό το ύψος…)
Με συνέπεια να τους γλεντάνε ακόμη και οι Μαυροειδήδηες και οι Μπατίστες.
Και η διοίκηση διάλεξε τον δρόμο της στείρας αντιπαράθεσης , λεκτικής βέβαια πάντα μόνο, με τον Γιανακόπουλο.
Χαρτούρα και ανακοίνωση την μια μετά την άλλη και από ουσία ΤΙΠΟΤΑ.
Στα λόγια μόνο και αυτό επίσης κούρασε τον κόσμο όλο. Βαρέθηκα να διαβάζω πλέον ανούσιες ανακοινώσεις….
Πράξεις κύριοι…… Αυτές μετράνε μόνο…. Και στις πράξεις η φάπα πάει σύννεφο…
Εχει κοκκινήσει ο σβέρκος τους από το γλέντι των ανύπαρκτων…Δυστυχώς για εμάς……
Επίσης να δω ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα πάρουμε έναν γαμημένο παίκτη που να μπορεί να στέλνει την γαμομπάλλα μέσα στο καλάθι με άνεση.
Αλλά αν ισχύει ότι ψιθυρίζεται στην πιάτσα , ότι δεν παίρνει τέτοιο παίκτη σκόρερ για να είναι το πρώτο βιολί ο Σπανούλης και να μην μας μουτρώσει, τότε μάλλον είμαστε για τον π@#$ο καβάλα…
Και έτσι δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα…..
 Άλλος δρόμος δεν υπάρχει κύριοι….
Η αλλάζουμε ή βουλιάζουμε…..
Οσο και αν είναι νωρίς στην χρονιά, αυτό είναι αλήθεια. Γιατί χάθηκε ήδη το κύπελλο, και μάλλον χάνεται ήδη από την δεύτερη αγωνιστική και το πρωτάθλημα…
Γιατί αν περιμένω από αυτή την ομάδα να κάνει μέχρι το τέλος μόνο νίκες για να πάρει το πλεονέκτημα έδρας μάλλον γελιόμαστε οικτρά.
Και η φάπες βλέπω ότι συνεχίζονται παντού.
Παραιτήθηκε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ο Μπρατζώκας και η διοίκηση πελαγοδρομεί και τρώει σφαλιάρες από προπονητές τον έναν μετά τον άλλον (βλέπε Κολέ, Μαρκόπουλο, Τζόρτζεβιτς κτλ).
Η από παίκτες της πλάκας που προτιμούσαν το καλοκαίρι ομαδούλες σαν την Βαλένθια και την Μπάγερν αντί για την ομάδα μας…….
Τυχαίο δεν είναι τίποτα σε αυτή την ζωή.
Και δυστυχώς έτσι όπως τα κατάφεραν όλοι  πρώτη η διοίκηση , μετά ο προπονητής και οι παίκτες τώρα θα τα λουστούν….
Γιατί μάλλον θα παίζουν μόνοι τους φέτος στο ΣΕΦ…
Εγώ προσωπικά στήριξα όσο μπορούσα αυτή την ομάδα, πήγαινα γήπεδο, έχω πάει σε final 4 στο εξωτερικό αλλά πλέον δεν μπορώ ούτε να τους δω στην τηλεόραση…..
Κρύωσα και απογοητεύτηκα από τους πάντες…..  Από προέδρους , παίκτες , βεντέτες ……Από όλους.
Μεγαλύτερη απογοητευση από όλους για μένα είναι ο Σπανούλης. Για να μην χαιδεύουμε αυτάκια. Αυτός και είναι looser με τους βάζελους……..
Δύσκολα θα αναστραφεί η κατάσταση έτσι όπως είναι….
Μακάρι να αλλάξουν τα πράγματα αλλά……………………..


Δεν υπάρχουν σχόλια: