Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ΣΗΚΩ ΚΑΙ ΦΥΓΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ από www.redsagainsthemachine.gr

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, ούτε ιδιαίτερες αναλύσεις. 
 
- Όταν καταφέρνεις και χάνεις από τον δύο χρόνια άνεργο Ιβάνοβιτς, που κατέβηκε να σε αντιμετωπίσει με το Διαμαντάκο, τον Μποχωρίδη και τον Μπλουμ, σηκώνεσαι και φεύγεις μόνος σου. Mέχρι και ο Παναγιώτης Γιαννάκης ''υπομονή'' τον είχε πελάτη τον Ιβάνοβιτς, ενώ η Κάχα τότε είχε πολύ καλό ρόστερ.
 
- Όταν έχεις προαποφασίσει να κάνεις ένα ηλίθιο rotation και καταντάς να αποσύρεις τους παίκτες την στιγμή που ζεσταίνονται και βρίσκουν το χέρι τους, δεν είσαι προπονητής. Είσαι κάτι άλλο, για το οποίο δεν υπάρχει λέξη στην μπασκετική ορλογία. Γιατί δεν αποσύρθηκε μόνον ο Σπανούλης στο δεύτερο ημίχρονο, πάνω που άρχισε να σκοράρει. Το ίδιο ακριβώς έγινε με το Λοτζέσκι στο πρώτο ημίχρονο. Λες και τιμωρούνται οι παίκτες επειδή τα βάζουν.
 
- Όταν κάνεις ανάλυση στην παρουσίαση της ομάδος πριν λίγες μέρες για τους αθλητικούς ψηλούς που έχουμε πλέον και καταντάς να σε κάνει πουτάνα ο Μπατίστα που είναι 150 κιλά, γίνεσαι ανέκδοτο. Τον Καββαδά γιατί τον κράτησες στο ρόστερ κύριε Μπαρτζώκα; Δεν μπορούσε να μπει να βοηθήσει σήμερα, μαρκάροντας για λίγα λεπτά τον Μπατίστα;
 
- Όταν για μία ακόμη ΓΑΜΗΜΕΝΗ φορά βρίσκεσαι μπροστά στο σκορ στην τελευταία επίθεση του ματς, ο αντίπαλος έχει την κατοχή, έχεις φάουλ να δώσεις και δεν κάνεις φάουλ, είσαι για ΑΠΕΛΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ. Όχι απόλυση, ΑΠΕΛΑΣΗ. Το έκανες μία, δύο, τρεις, ΦΤΑΝΕΙ. Κοντέψαμε να μείνουμε εκτός final 4 το 2013 με την Έφες στην Κωνσταντινούπολη γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο. Το παραμύθι ''εγώ δίνω εντολή για φάουλ, αλλά δεν με ακούνε οι παίκτες'', είναι για τα άγρια θηρία. Ποια είναι η δική σου δουλειά αν όχι να επιβάλλεσαι στους παίκτες; Τι γίνεται δηλαδή, ο καθένας θα κάνει ό,τι γουστάρει στην ομάδα;
 
- Όταν για μία ακόμη φορά δεν αναλαμβάνεις την ευθύνη μετά το τέλος του ματς, αλλά τα φορτώνεις όλα στους παίκτες, πώς περιμένεις μετά οι παίκτες να παίξουν και για εσένα; Πάλι έφταιγαν όλοι οι άλλοι εκτός από εσένα σήμερα κύριε Μπαρτζώκα;
 
Φυσικά, μερίδιο ευθύνης έχουν και οι παίκτες. Δεν γίνεται να χάνεις από αυτόν τον αστείο βάζελο και να φταίει μόνον ο προπονητής. Θα περιμέναμε για παράδειγμα από τον ''Ολυμπιακάρα'' κύριο Πρίντεζη να βγει και να βάλει πλάτη σήμερα για την ομάδα, αλλά αυτός ήξερε να βρίζει τον κόσμο που χαιρόταν με τον αποκλεισμό της Εθνικής του Σωλήνα. Για τον Ολυμπιακό που τον χρυσοπληρώνει, δεν έχει πλάτη. Για την Εθνική, έχει βρισίδια προς τον κόσμο. Σωστά ρε ''Ολυμπιακάρα'' Πρίντεζη; Ευθύνη έχουν όλοι οι παίκτες, μηδενός εξαιρουμένου, για το σημερινό απερίγραπτο χάλι. Οι παίκτες όμως δεν μπορούν να φύγουν τώρα. Ο προπονητής μπορεί να φύγει. Στο κάτω κάτω της γραφής
 
ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΕΤΟΥΣΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ.
 
Στηρίξαμε τον Μπαρτζώκα, πολλές φορές κόντρα σε όλους εδώ μέσα και εκεί έξω, παρά τις ενστάσεις που είχαμε για το κοουτσάρισμα και τη διαχείριση που έκανε στα ματς. Μέχρι και βιντεάκι του είχαμε βγάλει πριν το Λονδίνο, για να παραδειγματιστεί από αυτό που έκανε ο Ίβκοβιτς το 1997 (όταν και δεν διέλυσε την ομάδα του Ιωαννίδη, με αποτέλεσμα να κάνουμε τρεμπλ) και να κάνει το ίδιο με την έτοιμη ομάδα του Ίβκοβιτς που παρέλαβε.
 
 
Αν όπως λέει είναι Ολυμπιακός, πρέπει να σηκωθεί και να φύγει μόνος του. Όχι να περιμένει την απόλυση της ΚΑΕ. Υπάρχει όριο στην αποτυχία και στην ''κακή βραδιά'', που μπορεί να συμβεί σε όλους. Δεν ξέρω αν η λύση θα είναι ο (μέγας ως παίκτης και απόλυτα επιτυχημένος ως προπονητής στο πρόσφατο Μουντομπάσκετ με την Εθνική Σερβίας) Σάσα Τζόρτζεβιτς, όπως ακούγεται. Ξέρω ότι με αυτόν τον προπονητή που λέγεται Γιώργος Μπαρτζώκας, αυτή η ομάδα δεν γίνεται να συνεχίσει την χρονιά. Του το είπε και ο κόσμος που βρέθηκε στο ΣΕΦ πριν λίγες ώρες.
 
Kρίμα τα καλά λόγια που σου αφιερώναμε ρε Γιώργο...
 

 
Υ.Γ. 1 Λάθη κάνουν όλοι και εκ των πραγμάτων η επιλογή Μπαρτζώκα αποδείχθηκε λανθασμένη. Το να το πεις αυτό και να μείνεις εκεί, αποδίδοντας την ευθύνη στους κυρίους ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ, είναι δικαιολογημένο. Το να αρχίζεις όμως να πετάς χολή προς τους αναμορφωτές του τμήματος, που έχουν ξοδέψει 2-3 καράβια ως τώρα για τον Θρύλο μας, είναι ΑΣΤΕΙΟ. Καταλαβαίνω την πίκρα του κόσμου, αφού κι εγώ ακόμη δεν μπορώ να ηρεμήσω, όμως υπάρχουν όρια σε αυτά που ακούγονται και γράφονται εκεί έξω. Καμία χρονιά δεν τελείωσε. Με τους ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ μπροστάρηδες θα φτιάξουμε μία ακόμη ομαδάρα, που θα γονατίσει όλη την Ευρώπη. Εκτός αν όλοι αυτοί που βρίζουν, γνωρίζουν τη διάδοχη κατάσταση σε ενδεχόμενη φυγή των προέδρων μας.
 
Υ.Γ. 2 Για τις ψευτομαγκιές του (τιμωρημένου υποτίθεται) κυρίου Γιαννακόπουλου και των υπαλλήλων της greenwin-Μπύρας 13, που για μία ακόμη φορά έστειλε τα επίλεκτα μέλη της στα επίσημα ενός αγώνα που διεξαγόταν (υποτίθεται) κεκλεισμένων των θυρών, θα τα πούμε αύριο. Eννοείται πως δεν χάσαμε εξαιτίας αυτών, αφού για την ήττα φταίμε μόνον εμείς, αλλά δεν γίνεται να αγνοήσουμε την στάση της ΚΑΕ ΠΑΟ, που νομίζει ότι το ελληνικό μπάσκετ είναι τσιφλίκι της.
 
Y.Γ. 3 Ιάκωβε Φιλιππούση, ωραία μετάδοση έκανες ρε. Τα συγχαρητήριά μας σε εσένα και στο αφεντικό σου, το γαύρο Μίνωα Κυριακού. Σε περιμένουμε στο ΣΕΦ να κάνεις μετάδοση κι εκεί, παρέα με την άλλη πουτάνα, τον κύριο Χατζηγεωργίου. Πού κατήντησε ο ΑΝΤ1 όμως ε; Παλιότερα έτρωγε πέσιμο από τα βαζέλια, επειδή το θεωρούσαν ''γαυροκάναλο''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 20-10-1997
 

 
Τώρα ακούμε να πανηγυρίζονται τα καλάθια του βάζελου σε ματς κόντρα στον Ολυμπιακό. Μπράβο κύριε Κυριακού και εις ανώτερα.
 
Υ.Γ. 4 Πλησιάζει 6 η ώρα και ακόμη να παραιτηθεί ο Μπαρτζώκας. Τελείωνε Γιώργο, αρρωστήσαμε...



Δεν υπάρχουν σχόλια: