Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Ολυμπιακός 1-1 (5-4 στα πέναλτι) -UEFA Youth League


Με συνολικό σκορ 6-5 μετά από την διαδικασία των πέναλτι (1-1 στο 90λεπτο και 5-4 στη σχετική διαδικασία), η Σαχτάρ Ντόνετσκ κατάφερε να πάρει την πρόκριση επί του Ολυμπιακού, στο νοκ-άουτ ματς για τη φάση των "16" του UEFA Youth League.
Ο Κούντρικ έπιασε τα πέναλτι των Ιγνατίδη και Τόλι (5ο και 6ο αντίστοιχα), με τον Αρένταρουκ να ευστοχεί και δίνει το εισιτήριο για τους "8" για τους Ουκρανούς.
Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Βέργο στο 11', έχασε ευκαιρίες να διευρύνει το προβάδισμα του και ισοφαρίστηκε με ανύπαρκτο πέναλτι στο 27'.
Το ταξίδι των Νέων του Ολυμπιακού σταμάτησε στο "Bannikov Stadium" του Κιέβου, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" αποκλείστηκαν στα πέναλτι από την Σαχτάρ Ντόνετσκ που επικράτησε με 5-4. Το πρώτο 25λεπτο ήταν φοβερό για τον Ολυμπιακό. Προηγήθηκε στο 11' με καταπληκτικό τελείωμα του Βέργου ύστερα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Λάτσι. Ακολούθησαν άλλες τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες για τους Πειραιώτες που όμως δεν κατάφεραν να τις εκμεταλλευθούν και να διευρύνουν το προβάδισμά τους. Σε αυτό το διάστημα η ομάδα του Βασίλη Βούζα θα μπορούσε να προηγηθεί ακόμη και με 3-0. Αντίθετα ήρθε ένα ανύπαρκτο πέναλτι που καταλόγισε ο ρέφερι της αναμέτρησης, όταν ο Σάλιακας έδιωξε την μπάλα με τον ώμο.

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Κρίβεντσοβ): Κούντρικ, Κιριουκχάντσεβ, Σαχούτκιν, Ματβιγιένκο, Κουκσένκο, Βαχιμπεράτζε, Σταντέρ, Αρένταρουκ, Κοβαλένκο, Ζουπκόβ, Χλαντσένκο (76' Μπόριατσουκ).

Ολυμπιακός (Βούζας): Ηλιάδης, Σάλιακας, Τόλι, Βατουσιάδης, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Μεγαρίτης, Λάτσι, Μανθάτης (76' Ιγνατίδης), Γαρεφαλάκης (62' Καραχάλιος), Βέργος (c).

Δεν υπάρχουν σχόλια: