Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Γιώργος Αγγελόπουλος: "Πειραιώτικα, μάγκικα και κρυστάλλινα"

Αρχικά είπε τα εξής: "Θερμά συγχαρητήρια στον κόουτς και σ’ όλη την ομάδα, στους παίκτες μας, σ’ όλο το επιτελείο και σ’ όλους τους ανθρώπους που είναι κοντά στον Ολυμπιακό. Είναι ιστορικές οι στιγμές που ζούμε. Ο Ολυμπιακός μ’ αυτή τη νίκη σήμερα είναι η πιο πετυχημένη ομάδα σ’ όλη την Ευρώπη την τελευταία επταετία. Δεν έχει ακουστεί αυτό, δεν έχει ακουστεί ποτέ, αλλά σας το ξαναλέω ότι ο Ολυμπιακός μ’ αυτή τη νίκη σήμερα και ανεξαρτήτως τι θα γίνει στο Φάιναλ Φορ είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στην Ευρώπη την τελευταία επταετία. Τα επιτεύγματα του Ολυμπιακού δεν τα έχει κάνει καμία άλλη ομάδα. Γράφουμε ιστορία και κάποια στιγμή, σε κάποια χρόνια θα καταλάβουμε, όσοι δεν έχουν καταλάβει, το τι κάνει ο Ολυμπιακός και το τι είναι ο Ολυμπιακός.

Μέσα από τη ψυχή μας, θερμά συγχαρητήρια στον κόουτς και σ’ όλη την ομάδα. Νομίζω ότι αυτό που κάνουν στο μπάσκετ δεν το έχουμε ξαναδεί σε τέτοια διάρκεια, με τέτοια ψυχή, με τέτοια αυταπάρνηση. Αυτό που παίζει ο Ολυμπιακός με το μπάτζετ που έχει ο Ολυμπιακός. Είπαν και οι παίκτες για τις διαφορές στο μπάτζετ. Εμείς που τα ξέρουμε λίγο καλύτερα είναι λίγο μεγαλύτερες οι διαφορές απ’ αυτές που αναφέρθηκαν και με τον τρόπο που το κάναμε.

Είμαστε περήφανοι με τον Παναγιώτη με το τι πετύχαμε. Μάγκικα, πειραιώτικα, πεντακάθαρα, με μαγκιά και κρυστάλλινα . Αυτοί είμαστε, αυτός είναι ο Ολυμπιακός και έτσι πετύχαμε. Όταν μίλησα στην ομάδα στη Βαρκελώνη, ήταν ένα σημείο που κόπηκε στο μοντάζ, είπα ότι δεν πάμε στο Φάιναλ Φορ για τη συμμετοχή. Πάμε για να φτάσουμε ψηλά. Αυτά είχαμε πει. Αυτό πιστεύει η ομάδα, Αυτό δείχνει η ομάδα. Δεν είναι λόγια αυτά. Δεν πάμε για τη συμμετοχή. Πάμε για νέες κατακτήσεις και νέους θριάμβους. Συγχαρητήρια κόουτς, συγχαρητήρια σ’ όλη την ομάδα.

Για το αν τέτοιες στιγμές του δίνουν δύναμη να συνεχίζουν;

"Το Φάιναλ Φορ είναι απίστευτη επιτυχία. Μόνο και μόνο η συμμετοχή. Ελάχιστες ομάδες έχουν καταφέρει να πάνε σε τόσα συνεχόμενα και να έχουν τόσες επιτυχίες. Όπως σας είπα ισοδυναμεί το καλάθι του Γιώργου και η σημερινή νίκη με τη σφραγίδα ότι ο Ολυμπιακός είναι στην τελευταία επταετία η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Όχι στην Ελλάδα, στην Ευρώπη. Το έχει πετύχει με συγκεκριμένη μέθοδο, στρατηγική, προσπάθεια  και αγώνα. Είναι απίστευτες στιγμές και δίνουν δύναμη. Δεν υπάρχουν λόγια.

Η Μπαρτσελόνα πάντως νομίζω ότι ήταν η καλύτερη ομάδα, επειδή είδαμε όλα τα παιχνίδια, σ’ όλα τα πλέι οφ. Αν θα δείτε όλα τα παιχνίδια, ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος κι αυτό φάνηκε μέσα στο γήπεδο. Απίστευτες αντοχές, απίστευτες αντιδράσεις. Πολύ, πολύ υψηλό επίπεδο. Οπότε η νίκη αποκτά μεγαλύτερη σημασία".

Για το αν το πρέπει της ΤΣΣΚΑ θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό.

"Δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί. Σ’ αυτό το σημείο. Σήμερα πανηγυρίζουμε, είμαστε ευτυχισμένοι, θα τα δούμε σε λίγες μέρες όλα αυτά. Είναι αρκετά νωρίς. Όταν το μπάτζετ της ΤΣΚΑ είναι 42 εκατομμύρια τίθεται θέμα για το αν πας για τη συμμετοχή ή όχι. Είναι μια ομαδάρα με απίστευτους παίκτες, απίστευτο μπάτζετ, έχει πολλά χρόνια να επιτύχει, οπότε είναι πολύ δύσκολο".
Η συνέντευξη Τύπου με τις δηλώσεις των Αγγελόπουλων:
Pause
Current Time00:09
/
Duration Time39:53
Loaded: 0%
Progress: 0%
Fullscreen
00:00
Mute

Δεν υπάρχουν σχόλια: