Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ανασκόπηση της χρονιάς-Η κριτική των παικτών

Α. Νικοπολίδης. Το τέλος ενός μεγάλου. Ίσως ενός από τους 10 μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα διαχρονικά, βάση απόδοσης και τίτλων που έχει κατακτήσει.
Δεν έπαιξε πολύ φέτος αν και ήταν λογικό μιας και είχε αποφασίσει να σταματήσει το ποδόσφαιρο από πέρυσι και τον γύρισαν πίσω με το ζόρι. Τον ευχαριστούμε για όλα.
Ο. Πάρντο. Ο βασικός γκολκίπερ του φετινού Ολυμπιακού. Σε γενικές γραμμές έκανε καλό πρωτάθλημα με καλές εμφανίσεις. Στα τελευταία ματς έκανε 1-2 γκέλες και μας τα χάλασε λίγο με τις παράλογες απαιτήσεις του. Αν αποκτηθεί καλύτερος του για δεύτερος τερματοφύλακας είναι μια χαρά.
Μ. Μέγιερι. Ταλαντούχος τερματοφύλακας. Μπορεί να βοηθήσει στο μέλλον.
Β. Τοροσίδης. Σταθερή αξία όπως πάντα. Μαχητικός, αξιόπιστος και φανατίλας με τον Θρύλο. Ένας παίκτης για πολλές θέσεις. Έκανε καλό πρωτάθλημα γενικά. Αναντικατάστατος.
Γ. Μανιάτης. Ηρθε τον χειμώνα και κατάφερε μέσα σε λίγο καιρό να σταθεροποιήσει την αποδοσή του μετά τις πρώτες αγωνιστικές που έπαιξε ψαρωμένος. Τις τελευταίες αγωνιστικές έκανε εκπληκτικές εμφανίσεις. Πολυεργαλείο.
Ρ. Μπράβο. Σταθερή αξία. Δεν είναι ο παικταράς αλλά παίζει πάντα σταθερά. Έκανε επίσης καλό πρωτάθλημα. Το καλοκαίρι λογικά θα μας χαιρετήσει λόγω υψηλών απαιτήσεων για νέο συμβόλαιο.
Χ. Χολέμπας. Ηρθε το καλοκαίρι με τον Λίνεν. Σε κάθε αγώνα εμφανίστηκε και καλύτερος. Δεν είναι ο σούπερ παίκτης αλλά είναι σταθερός και με πνευμόνια που του επιτρέπουν να τρέχει ακατάπαυστα. Λογικά θα πάρει και την Ελληνική υπηκοότητα το καλοκαίρι.
Α. Παπαδόπουλος. Ο ένας από τους 2 βράχους της άμυνας. Η ψυχή της ομάδας. Αθόρυβος αλλά αποτελεσματικός. Ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός του πρωταθλήματος μακράν του δεύτερου.
Ο. Μέλμπεργκ. Ο δεύτερος βράχος της άμυνας. Σταθερός και παθιασμένος. Δένει απίστευτα με τον Αβραάμ και εκτός από την άμυνα πέτυχε και μερικά γκολ στην επίθεση. Παίζει για την ομάδα πάντα και με πολύ ψυχή. Από τους καλύτερους της χρονιάς.
Γ. Ποτουρίδης. Ξεκίνησε την χρονιά ιδανικά, κάνοντας εκπληκτικές εμφανίσεις. Στην συνέχεια όμως έκανε κάποια λάθη που τον έριξαν ψυχολογικά. Ίσως είναι καλύτερα να παίζει αριστερό μπακ, που νομίζω ότι είναι η φυσική του θέση. Ελπίδα για το μέλλον.
Φ. Μοδεστό. Η αποκάλυψη της χρονιάς. Ο Κορσικανός ήρθε αθόρυβα, δεν έπαιξε πολύ στην αρχή, αλλά όταν μπήκε στην ομάδα δεν ξαναβγήκε ποτέ. Και αυτό γιατί όταν έπαιξε έδωσε τον καλύτερο του εαυτό, είτε σαν κεντρικό μπακ, είτε δεξί μπακ, είτε αμυντικό χαφ. Εκπληκτικός.
Ντουντού. Ο γνωστός Ντουντού. Μέτριος έως ανύπαρκτος στην μεγαλύτερη διάρκεια της χρονιάς. Περισσότερο ήταν blogger παρά ποδοσφαιριστής. Κρίμα γιατί είναι σε πολύ καλή ηλικία. Έτσι και αλλιώς πουλήθηκε στην Βραζιλία και απάλλαξε την ομάδα από περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ. Σωστή επιλογή.
Γ. Παπαδόπουλος. Αιώνιο ταλέντο. Έπαιξε ελάχιστα και μάλλον είναι η τελευταία του χρονιά στην ομάδα. Δεν δικαίωσε τις προσδοκίες.
Α. Ιμπαγάσα. Ο mvp της χρονιάς. Απίστευτος μπαλαδόρος με μαγικό πόδι. Δεκάρι με όλη την σημασία της λέξης. Είδαμε μαγικά από τον Ιμπαγάσα φέτος. Και εκτός αυτού μαρκάρει όποτε χρειάζεται. Παικταράς με μια λέξη.
Μ. Ουρτάδο. Ήρθε με περγαμηνές αλλά δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Ψιλοαργός και όχι πολύ μαχητικός. Ίσως έφταιξε και ο τραυματισμός του. Θα τον κρίνουμε του χρόνου καλύτερα.
Γ. Φετφατζίδης. Ο μικρός μάγος. Ξεκίνησε την χρονιά εντυπωσιακά, αναγκάζοντας όλους να υποκλιθούν στο ταλέντο του. Φίλους κει εχθρούς. Έκανε μαγικές εμφανίσεις στην αρχή, αλλά μετά το ματς με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ, έπεσε πολύ ψυχολογικά. Εκτοτε έπαιξε αρκετά σε καλό επίπεδο όχι όμως όπως στην αρχή της χρονιάς. Αποτελεί τεράστια ελπίδα για το μέλλον αρκεί να βελτιώσει τις όποιες αδυναμίες του. Μπορεί να κάνει τεράστια καριέρα.
Ν. Φουστέρ. Όταν ήρθε αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία σαν νέος Οσκαρ. Αλλά απέδειξε σε όλους ότι είναι μεγάλος παίκτης, πολυεργαλείο και δεινός σκόρερ. Ο πρώτος σε συμμετοχές φέτος με 12 γκολ, (2ος σκόρερ της ομάδας) και ατελείωτο πρέσιγκ στον αντίπαλο. Απλά Υπερπολύτιμος.
Ζ. Ζαιρί. Κλασική περίπτωση. Η του ύψους ή του βάθους. Μπαλαδόρος, μπορεί να πάρει ένα ματς μόνος του και μπορεί να είναι εξαφανισμένος σε άλλα. Για αλλαγή 20 λεπτών είναι ο καλύτερος. Θα δούμε αν θα μείνει και του χρόνου.
Ν. Ρόμενταλ. Μια από τις απογοητεύσεις της χρονιάς. Αόρατος, αναιμικός και άψυχος. Πραγματικά δεν μπορώ να το εξηγήσω γιατί δεν μπορεί να αποδώσει όπως θα έπρεπε. Δύσκολο να μείνει και του χρόνου με τις φετινές του εμφανίσεις.
Α. Ριέρα. Σε γενικές γραμμές έκανε καλή χρονιά Πρώτος σε ασίστ, έβαλε αρκετά γκολ και βοήθησε. Βέβαια περιμέναμε ακόμη περισσότερα από έναν παίκτη της κλάσης του. Αλλά την έκανε την δουλειά του. Του χρόνου καλύτερα.
Κ. Μιραλάς. Η αποκάλυψη της χρονιάς. Ήρθε χωρίς τυμπανοκρουσίες και έβγαλε μάτια. Παικταράς, με απίστευτη ντρίπλα και δεινός εκτελεστής . Πέτυχε 14 γκολ φέτος χωρίς ούτε ένα πέναλτυ. Και σχεδόν όλα ήταν γκολάρες. Πυρηνοκίνητος παικταράς.
Μ. Πάντελιτς. Ο τρελοΜάρκο τα έβγαλε τα λεφτά του φέτος, όσο έπαιξε. Έχασε την θέση του από τον Μιραλάς, αλλά ήταν απόλυτα λογικό. Παρόλα αυτά έβαλε 9 γκολ στο πρωτάθλημα.
Ρ. Τζιμπούρ. Ηρθε τον χειμώνα και έδεσε με την μια. Πέτυχε γκολ σχεδόν σε όσα ματς αγωνίστηκε και ειδικά σε όλα τα ντέρμπυ, μέσα και έξω από το Καραισκάκη. Ελπίζω να μείνει και άλλα χρόνια στο λιμάνι. Μαζί με τον Μιραλάς κάνουν «παπάδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: