Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Φοίνικας Σύρου - Ολυμπιακός 0-3

Ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα τον Φοίνικα με 3-0 στη Σύρο, με τον Ολλανδό, Κόιστρα, να παίζει ως διαγώνιος και να τελειώνει το ματς με 22 πόντους.
Αντίδραση πρωταθλητή στη Σύρο! Με ένα εξαιρετικό Κόιστρα να αγωνίζεται για πρώτη φορά ως διαγώνιος, ο Θρύλος έδειξε σημάδια ανάκαμψης και επικράτησε πανεύκολα και εμφατικά με 3-0 σετ του Φοίνικα Σύρου για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος Volley League ΟΠΑΠ.

Τα σετ: 12-25 (22'), 20-25 (29'), 21-25 (27').

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Παβλίσεβιτς): Σμαραγδής 2π. (1/1, 1 μπλοκ), Χαραλαμπίδης 4 (1/2, 3 μπλοκ), Ντάμποβιτς 1 (1 άσσος), Ντόκιτς 11 (8/28, 1 μπλοκ), Λάππας 9 (9/15, 63% υπ., 31% άριστες), Π.Παπαδόπουλος 2 2/8, 38% υπ., 6% άριστες) / Εφραμίδης (λ. - 61% υπ., 35% άριστες),  Χρ.Παπαδόπουλος 1, Πέκμανς 4 (4/13, 33% υπ., 0% άριστες).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζάζης): Μαρούλης 1π. (1 μπλοκ), Γιούρισιτς 8 (4/5, 4 μπλοκ), Ντιάτσκοφ 13 (10/17, 1 μπλοκ, 2 άσσοι), Κοκκινάκης 6 (5/16, 1 μπλοκ), Κόιστρα 22 (15/26, 3 μπλοκ, 4 άσσοι), Τακουρίδης 4 (2/5, 1 μπλοκ, 1 άσσος) / Στεφάνου (λ. - 64% υπ., 21% άριστες), Προύσαλης, Σφενδυλάκης.

Καζάζης: "Γυάλιζε το μάτι των παικτών"


Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καζάζης, δήλωσε μετά την επικράτηση κόντρα στο Φοίνικα Σύρου:

"Άμα είναι να κάνουμε 13 ώρες για να φτάσουμε και παίζουμε έτσι, ας το κάνουμε συνέχεια. Τα παιδιά που αγωνίστηκαν σήμερα το ήθελαν πολύ το ματς. Πέρα από την τακτική σε τέτοιες στιγμές έδειξαν συγκέντρωση και μαχητικότητα σε αυτά που είχαμε πει και έβγαλαν ενέργεια στο τάραφλεξ".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εξαιρετική παρουσία του Κόιστρα: "Ο  Βίτσε ήρθε στην ομάδα με διπλό ρόλο, αποκτήθηκε ως κεντρικός αλλά αγωνίζεται και ως διαγώνιος. Είναι επαγγελματίας και σε αντίθεση με άλλους αθλητές δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα. Και σαν κεντρικός ήρθε σε πολύ καλή κατάσταση αλλά και σήμερα που ήρθε να βοηθήσει σαν διαγώνιος μας έδωσε πολλές λύσεις. Προσφέρει μεγάλη δύναμη στο μπλοκ και έδειξε και στο σέρβις εξαιρετικά στοιχεία. Γενικότερα σήμερα είχαμε μια θετική εμφάνιση. Γυάλιζε το μάτι των παικτών και αν συνεχίσουμε έτσι τα πράγματα θα είναι θετικά για εμάς".

Απαντώντας σε ερώτηση για την εμφάνιση του Μαρούλη τόνισε: "Ο Μαρούλης είναι γνωστό ότι παίζει με ενέργεια και πάθος και ότι κυνηγάει όλες τις μπάλες. Αλλά η καλή του παρουσία έχει να κάνει και με το ότι ο διαγώνιος έδωσε διαφορετική ενέργεια στην ομάδα. Πέρα από το τεχνικό κομμάτι η υποδοχή και τα λάθη που κάναμε ήταν όταν είχαμε πάρει διαφορές και σε όλο το ματς ο έλεγχος ήταν στο μέρος μας".

Τέλος, ο έμπειρος τεχνικός συμπλήρωσε ότι: "Η τετράδα είναι πολύ σκληρή. Εμάς μας ενδιαφέρει η δική μας ομάδα και πρέπει να βελτιώσουμε πολλά πράγματα. Με τις αλλαγές που είχαμε και του διαγώνιου και του Τακουρίδη που μπήκε βασικός είδαμε μια ομάδα που γυάλιζε το μάτι της και δεν παίζει τα παιχνίδια σαν να είναι φιλικά".

Δεν υπάρχουν σχόλια: