Τρίτη 29 Απριλίου 2008

Τι μεταγραφές χρειάζεται ο Θρύλος

Ο φετινός Ολυμπιακός χτίστηκε το περασμένο καλοκαίρι από την αρχή με την αλλαγή περίπου 12 παικτών και με αντίστοιχους νέους να έρχονται στην ομάδα.
Στην Ευρώπη έδειξε σημάδια καλής ομάδας με καλή νοοτροπία και πολύ θέληση για διάκριση. Αντίθετα στο Ελληνικό πρωτάθλημα ήταν πολύ μέτριος έως κακός.
Το συμπέρασμα που προκύπτει από την φετινή εικόνα του Ολυμπιακού είναι ότι χρειάζεται και άλλες προσθήκες για να γίνει καλύτερος. Είναι γεγονός ότι το ρόστερ του πρέπει να γεμίσει περισσότερο για να μην έχουμε πάλι τα φετινά χάλια.
Βασικά εγώ διακρίνω (και μάλλον η πλειοψηφία αυτό πιστεύει), ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αποκτήσει παίκτες σε 4 θέσεις κυρίως.
Συγκεκριμένα πρέπει οπωσδήποτε να πάρει έναν κεντρικό αμυντικό ισάξιο του Αντζα. Επίσης χρειάζεται ένας αμυντικός μέσος, ο οποίος να «δαγκώνει» τον αντίπαλο. Στην περίπτωση αυτή ο Καρντόσο πιστεύω θα είναι η ιδανική λύση και δοκιμασμένη συν τοις άλλοις.
Επίσης πλέον πρέπει να αποκτηθεί αντικαταστάτης του Τζόρτζεβιτς για την αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής. Και όχι απλά ένας παίκτης αλλά μεγάλης κλάσης παίκτης.
Και τέλος χρειάζεται επειγόντως ένας κλασικός επιθετικός, όχι του στυλ Κοβάσεβιτς αλλά να είναι γρήγορος και μπουκαδώρος, στο στυλ του Καστίγιο ας πούμε και να σκοράρει με ευχέρεια.
Αυτές οι 4 πιστεύω είναι οι επιτακτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν.
Από εκεί και πέρα μάλλον χρειάζεται και η απόκτηση ενός δεκαριού, ίσως ο Κλέϊτον να κάνει για αυτό και βέβαια ενός τερματοφύλακα καθώς ο Νικοπολίδης πλέον είναι αρκετά μεγάλος, αν και απόλυτα αξιόπιστος για την ώρα.
Ενώ και ένα δεξί χαφ για μπακ απ του Γκαλέτι δεν θα έβλαπτε αν υπήρχε.
Ενώ έχει ήδη αποκτήσει δεξί μπακ (Γκαλίτσιος) και αμυντικό μέσο εξελίξιμο (Παπαδόπυλος).
Οπότε με 6 κινήσεις πιστεύω ότι θα φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο το ρόστερ του Ολυμπιακού για την επόμενη χρονιά.
Βέβαια κατά την γνώμη μου πρέπει να αποκτάει πάντα και τους καλύτερους Έλληνες παίκτες καθώς αυτοί είναι που πονάνε την ομάδα και όχι οι ξένοι μισθοφόροι.
Εκτός και αν επιτέλους παίξουν οι ελπιδοφόροι νεαροί Έλληνες παίκτες που έχει ήδη ο Θρύλος (Κατσικογιάννης, Σοϊλέδης, Λαμπρόπουλος, Παπαδόπουλος, Ματσούκας κτλ).
Και βέβαια πάνω από όλα πρέπει να αποκτηθεί ένας αξιόπιστος προπονητής.

Θα δούμε τι θα κινήσεις θα κάνει η διοίκηση και θα τις σχολιάσουμε ξανά το καλοκαιράκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: