Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

Απόριψη από CAS για την Καλαμαριά

Αναλυτικά το σκεπτικό αναφέρει:

Το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης απέρριψε σήμερα την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο Απόλλων Καλαμαριάς σχετικά με παράβαση στη βαθμολογία της ελληνικής Σούπερ Λίγκας.
Στις 20 Μαρτίου του 2008, ο Απόλλων Καλαμαριάς, κατέθεσε έφεση στο CAS εναντίον της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και του Ολυμπιακού, αναφορικά με την απόφαση της ΕΠΟ στις 5 Μαρτίου του 2008… Επιπροσθέτως ο Απόλλων Καλαμαριάς κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Η υπόθεση για αυτά εκδικάστηκε στις 17 Απριλίου του 2008, προκειμένου να ακουστούν όλες οι πλευρές.
Στη σημερινή του απόφαση, το CAS αναγνώρισε πως αρμοδιότητά της είναι να διευθετηθεί η υπόθεση με βάση τους κανονισμούς της ΕΠΟ. Ωστόσο, το πάνελ των δικαστών αναγνώρισε πως η ΕΠΟ δεν είναι το αρμόδιο όργανο για να επικυρώσει ή να διορθώσει τη βαθμολογία του ελληνικού πρωταθλήματος, κάτι που γίνεται από τη Σούπερ Λίγκα, η οποία δεν είναι όργανο της ΕΠΟ, αλλά μία ξεχωριστή ένωση. Αυτή η αρμοδιότητα ανήκει αποκλειστικά στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας και η ΕΠΟ δεν έχει δικαίωμα παρέμβασης σε αυτό.
Το Δικαστήριο βασιζόμενο σε αδιάσειστα στοιχεία έκρινε πως τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Απόλλων Καλαμαριάς δεν μπορούσαν να γίνουν δεκτά και το αίτημα να μην επικυρωθεί η βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας απορρίφθηκε. Επιπλέον, οι δικαστές απέρριψαν την αίτηση παρέμβασης που κατατέθηκε από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό.
Από τη στιγμή που μόνο τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάστηκαν από το CAS, ο προσφεύγων (Καλαμαριά) έχει το δικαίωμα να αποφασίσει αν θα μείνει στην αίτησή του για εκδίκαση της κύριας υπόθεσης ή θα αποσυρθεί από αυτή.

Δείτε εδώ την απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: