Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Απολογισμός της χρονιάς σε κούπες και διακρίσεις

Τελικά δεν ήταν και τόσο κακή αγωνιστική χρονιά αυτή που τελείωσε για όλα τα αγωνιστικά τμήματα του Ολυμπιακού.
Συγκεκριμένα στο ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός κατέκτησε 3 τρόπαια, το Πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Σούπερ Καπ, ενώ έφτασε μέχρι τους 16 του Champions League με πολύ καλές εμφανίσεις.
Στο Πόλο ανδρών κατέκτησε 2 τρόπαια , το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο ενώ έφτασε στους 8 του Champions League όπου αποκλείστηκε από την Γιουγκ εξαιτίας των διαιτητών.
Στο βόλεϊ γυναικών για πρώτη φορά στην ιστορία της η ομάδα ήταν φιναλίστ στον κύπελλο Ελλάδος, όσο και στο πρωτάθλημα, το οποίο έχασε με 3-2 από τον ΠΑΟ. Ενώ και στην Ευρώπη στην πρώτη τους συμμετοχή τα κορίτσια έφτασαν στους 8 του Challenge Cup, όπου αποκλείστηκαν από την δυνατή Ιμολα.
Στο Πόλο γυναικών τα κορίτσια του Θρύλου έφτασαν ως τον τελικό του Len Trophy, τον οποίο έχασαν στο γκολ από την παντοδύναμη Ρόμα.
Στο μπάσκετ ανδρών η ομάδα ήταν φιναλίστ του κυπέλλου Ελλάδος, ενώ έφτασε ως τους 8 της Euroleague , όπου και αποκλείστηκαν από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ενώ το πρωτάθλημα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη με τον τελευταίο αγώνα σήμερα με το Μαρούσι για την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος.
Στην κολύμβηση ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες αποδεικνύοντας την παντοδυναμία του.
Μοναδικό άθλημα που η ομάδα του Ολυμπιακού ήταν απογοητευτική ήταν το βόλεϊ ανδρών που για μια ακόμη χρονιά δεν κατάφερε να κάνει τίποτα.
Απολογισμός μέχρι τώρα 2 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα, ένα Σούπερ Καπ στα ομαδικά σπορ.
Και στην Ευρώπη σχεδόν όλες οι ομάδες του Θρύλου και σε όλα τα αθλήματα βρέθηκαν είτε στους 8 είτε στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.
Μπράβο και του χρόνου ελπίζω να πάμε ακόμη καλύτερα!!

Έτσι για να βλέπουν όλοι ποιος είναι ο μοναδικός Ελληνικός σύλλογος που πρωταγωνιστεί σε όλα τα αθλήματα σε Ελλάδα και σε Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: