Τρίτη 13 Μαΐου 2008

Επιστολή ΟΣΦΠ προς ΕΠΟ

Προς την
Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία
Υπ' όψιν Προέδρου, κ. Β. Γκαγκάτση
Κοιν.
Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης
Κύριε Πρόεδρε,
Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ επιθυμώντας να συμβάλλει από την πλευρά της στην καλύτερη δυνατή οργάνωση του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδας "hellas online" καταβάλει εδώ και 20 ημέρες προσπάθειες, ώστε να διασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για την μετακίνηση των φιλάθλων της.
Η δέσμευση των Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και Π.Α.Ε. ΑΡΗ για ήπιο κλίμα έχει τηρηθεί και αφού όπως είναι λογικό η μετακίνηση των φιλάθλων του ΑΡΗ είναι πιο εύκολη, εκτιμούμε πως θα έπρεπε όλα τα μέρη (Ε.Π.Ο., Αστυνομία, Π.Α.Ε. κ.λ.π.) να συνδράμουν, ώστε να υλοποιηθεί χωρίς προβλήματα η μετάβαση και η αποχώρηση των φιλάθλων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.
Προσπαθώντας να βρούμε την καλύτερη λύση, όπως έχουμε ήδη από την 1η σύσκεψη ενημερώσει, έχουμε βρει συγκεκριμένο χώρο έξω από την Θεσσαλονίκη προκειμένου να σταθμεύσουν όλα τα IX (=1.000) και το μόνο που ζητήσαμε είναι η συνδρομή των αρμόδιων φορέων, ώστε να μας παραχωρηθούν έναντι αμοιβής και με συγκεκριμένες εγγυήσεις περίπου 30 λεωφορεία - πούλμαν - φυσαρμόνικες, ώστε να μεταφέρουν τους φιλάθλους από τον συγκεκριμένο χώρο έως το Καυτανζόγλειο και το αντίστροφο.
Παρά τις επανειλημμένες προφορικές και γραπτές επικοινωνίες με τους Προέδρους των ΟΑΣΤ και ΚΤΕΛ δεν έχουμε ακόμα καμιά θετική ανταπόκριση. Ως εκ τούτου, ο προβληματισμός μας είναι μεγάλος, καθώς η είσοδος στην πόλη της Θεσσαλονίκης 1.000 ΙΧ (=3.000 φιλάθλων), αλλά και η χρήση άλλων μέσων είναι κάτι που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους.
Πιστεύουμε ότι όπως σε επισκέψεις φιλάθλων ομάδων της Θεσσαλονίκης για αγώνες στην Αττική παραχωρούνται συρμοί για την ασφαλή μετάβασή τους με το ίδιο σκεπτικό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και η μετακίνηση των φιλάθλων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ με μοναδικό γνώμονα την αποφυγή των όποιων επεισοδίων ή άλλων προβλημάτων.
Παρακαλούμε την ΕΠΟ ως διοργανώτρια, την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, αλλά και όποιους άλλους φορείς εμπλέκονται στην οργάνωση του αγώνα να συμβάλλουν, ώστε αυτός ο τελικός, όπως άλλωστε όλοι επιθυμούμε, να τελεσθεί χωρίς προβλήματα και να αποτελέσει "οδηγό" για τους επόμενους αγώνες, θεωρώντας ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα βρεθούν οι απαιτούμενες λύσεις, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία"

Δεν υπάρχουν σχόλια: