Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Τη Δευτέρα 21 Μαΐου στο ΣΕΦ ο πρώτος τελικός


Την Παρασκευή (18/5) υπήρξε σύσκεψη των αρμόδιων φορέων (ΓΓΑ, ΕΣΑΚΕ, ΕΟΚ, Αστυνομία, εκπρόσωποι των δύο ομάδων), όπου και αποφασίστηκε να γίνει το πρώτο παιχνίδι την Δευτέρα (21/5) στις 19:00 στο ΣΕΦ. Επίσημη ανακοίνωση θα βγει το Σάββατο (19/5), καθώς η Αστυνομία πρέπει να ολοκληρώσει το νέο σχέδιο για τα μέτρα ασφαλείας. Η σειρά θα διεξαχθεί κανονικά με κόσμο. Παράλληλα ο γγΑ εξήγγειλε μέτρα όπως η εκκένωση γηπέδου και η οριστική διακοπή αγώνα με το παραμικρό επεισόδιο.

Η σειρά των τελικών θα διεξαχθεί στις εξής ημερομηνίες και πάντα με ώρα έναρξης στις 19:00:

Δευτέρα 21/5: ΣΕΦ

Πέμπτη 24/5: ΟΑΚΑ

Κυριακή 27/5: ΣΕΦ

Τετάρτη 30/5: ΟΑΚΑ (αν χρειαστεί)

Σάββατο 2/6: ΣΕΦ (αν χρειαστεί)

Οι αποφάσεις που λήφθηκαν στη σύσκεψη ανακοινώθηκαν από τον Πάνο Μπιτσαξή, ο οποίος ξεκινώντας τόνισε ότι "η χθεσινή επίθεση δεν μπορεί να αμαυρώσει την εκπληκτική πορεία που είχαν τα δύο τελευταία χρόνια οι δύο ομάδες στην Ευρώπη. Είναι από τις δύο καλύτερες στην Ευρώπη. Έχουν τιμήσει το ελληνικό μπάσκετ κι έχουν δώσει χαρά και περηφάνεια σε κάθε Έλληνα. Μας έχουν δώσει αρθριστικά 8 ευρωπαϊκά τρόπαια. Εκφράζω τη λύπη μου για την επίθεση στο πούλμαν του Παναθηναϊκού και την απόλυτη αποδοκιμασία".

Αναφερόμενος στα όσα αποφασίστηκαν, εξήγησε ότι "έγινε μία σύσκεψη λεπτομερής και σε βάθος, εξετάστηκε το σύνολο των παραμέτρων. Οι αποφάσεις που πάρθηκαν είναι οι ακόλουθες:

Θα αρχίσουν κανονικά.

Το πρώτο ματς θα γίνει τη Δευτέρα (21/5) και το τελευταίο στις 2/6, εφόσον χρειαστεί ο αριθμός των πέντε αγώνων.

Μέχρι αύριο (19/5) το μεσημέρι η Αστυνομία θα έχει τελειώσει την εκπόνηση του σχεδίου για την ασφάλεια των φιλάθλων και των αθλητών. Κανένας αγώνας δεν πρόκειται να ξεκινήσει, να διεξαχθεί, αν η κάθε ομάδα δεν έχει εγγυηθεί για την τήρηση του σχεδίου.

Η Ε.Ο.Κ. δεσμεύτηκε ότι ο Κ.Α.Π. θα εφαρμοστεί στην ολότητά του, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων διακοπής αγώνων μη ομαλής διεξαγωγής, εκκένωσης κι ό,τι άλλο προβλέπεται.

Η Γ.Γ.Α. με τη σύμφωνη γνώμη της Αστυνομίας επιφυλλάσεται να πάρει αποφάσεις για κάθε πρόσθετο μέτρο και για τη διακοπή της διεξαγωγής της σειράς.

Αυτές οι αποφάσεις λήφθηκαν, μ' αυτές θα πορευτούμε. Είναι ομόφωνες. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά".

Η -αναμενόμενη- ερώτηση που δέχθηκε, καθώς δεν το είχε ξεκαθαρίσει, είναι αν τα παιχνίδια θα διεξαχθούν παρουσίας φιλάθλων, με τον Πάνο Μπιτσαξή να απαντά "θα γίνουν κανονικά, με φιλάθλους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: