Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Καραπαπάς: "Ηταν μία γιορτή"

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, ο οποίος έχει ακολουθήσει την αποστολή των Νταμπλούχων Ελλάδας στην Αυστραλία, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "FLASH 96 FM" για το φιλικό παιχνίδι που έδωσαν οι Πειραιώτες στην Μελβούρνη.

Για το φιλικό στην Μελβούρνη, σχολίασε: "Η Μελβούρνη κινείται ακόμα σε ρυθμούς Ολυμπιακού. να φανταστείτε ότι αυτή τη στιγμή (σ.σ. λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Αυστραλία) στην πόλη γίνονται 3 εκδηλώσεις για την παρουσία της ομάδας, πράγμα που δείχνει πολλά.

Για μας ήταν μια μεγάλη εμπειρία και η αρχή μια εξαιρετικής φιλίας και με τους ανθρώπους της Μελβούρνης. Θέλω να πω ότι η Μελβούρνη είναι η τρίτη σε πληθυσμό πόλη "της Ελλάδας", όπως λένε με υπερηφάνεια εδώ, γιατί λένε ότι είναι μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με πληθυσμό 700.000 Ελλήνων. Είναι άνθρωποι που διψούσαν να δουν την ομάδα. Βεβαίως το κομμάτι των οπαδών της Melbourne Victory ήταν απογοητευτικό στο γήπεδο, δεν ακολούθησαν το ρυθμό των Ελλήνων, που εξάντλησαν τα εισιτήρια που είχα στη διάθεση τους.

Αυτό είχε να κάνει με δύο πράγματα. Αφενός, το μεγάλο τους αστέρι, ο Χάρι Κιούελ, δε δέχτηκε να παραμείνει στην Αυστραλία, αλλά επέστρεψε στην Αγγλία για δικές του υποθέσεις. Ο Κιούελ είναι από τη Βικτόρια και είναι το μεγάλο τους αστέρι με θητεία μεταξύ άλλων στην καλή Λιντς, τη Λίβερπουλ, τη Γαλατάσαράι κτλ.

Αφετέρου, ήταν και η πορεία της Victory στο φετινό πρωτάθλημα, αφού δεν πήγε καλά. Για μας πάντως ήταν μια γιορτή. Ο Ολυμπιακός στο 1ο ημίχρονο ήταν μία ομάδα όπου μπορούσε να βάλει όποτε ήθελε γκολ. Η διαφορά επιπέδου ήταν χαοτική στο 1ο μέρος και πολύ μεγάλη στο 2ο. Ο πρόεδρος της Melbourne μας έλεγε στο τέλος "ευτυχώς μας λυπηθήκατε"!

Για την φήμη που έχει αποκτήσει ο Ολυμπιακός, επεσήμανε: "Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι επιλέχτηκε ο Ολυμπιακό από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, για να εκπροσωπηθεί στο Champions League των νέων που θα διεξαχθεί του χρόνου και δεν είναι και καθόλου τυχαίου που, γαλλόφωνες και ιταλόφωνες εφημερίδες της Αυστραλίας τονίζουν ότι στη χώρα ήρθε ο "εκπρόσωπος του Champions League". Αυτό νομίζω ότι είναι ένα δείγμα από μόνο του, γιατί το αγωνιστικό δείγμα φαίνεται από μόνο του.

Ταυτόχρονα, νομίζω ότι ο Βαλβέρδε αποχαιρετά τον Ολυμπιακό με τον τρόπο που του αρμόζει: με μια μεγαλοπρεπή νίκη. Επίσης, ο Ολυμπιακός δε θα μείνει εδώ. Είναι φανερό ότι υπάρχει "δίψα" για τον Ολυμπιακό σε ολόκληρο τον κόσμο, όπου υπάρχει Ελληνισμός, αλλά και ευρύτερα, αφού υπάρχει η αναγνώριση του ως ένα μεγάλο Ευρωπαϊκό κλαμπ.  Αυτό θα πρέπει να το αντιλαμβανόμαστε και οι ίδιοι στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να χτίσει πάνω σε αυτό το όνομα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: