Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Κ. Παπανικολάου: Νίκη στο ΟΑΚΑ


Ο Κώστας Παπανικολάου, που εδώ και καιρό δείχνει το σούπερ ταλέντο του, μίλησε στο κυπριακό σάιτ sportnetcy.com, για την νίκη στο πρώτο παιχνίδι, αλλά και αυτό που ακολουθεί.

Αναλυτικά:

Πετύχατε μια σπουδαία νίκη και κάνατε ένα μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μετά από αυτήν της Ευρωλίγκας.

«Κάναμε απλά το 1-0. Οι τελικοί τελειώνουν στο 3-0 και εκεί θέλουμε να φτάσουμε εμείς. Αυτός είναι ο επόμενος στόχος μας. Σημαντικό να κερδίσεις το πρώτο παιχνίδι, αλλά είναι απλά μια νίκη. Δεν τελείωσε τίποτα ακόμη. Θα παλέψουμε και στα επόμενα παιχνίδια για τη νίκη. Δεν θέλουμε να καθυσηχάσουμε τους εαυτούς μας ούτε κανέναν άλλο. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε ελπίζοντας ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας. Κερδίσαμε με το βασικό συστατικό που έχουμε πετύχει μέχρι τώρα, δηλαδή την άμυνα. Η παθιασμένη και σκληρή άμυνα μάς έδωσε και σήμερα (21/05) τη νίκη. Πάνω σε αυτήν δουλεύουμε όλη τη χρονιά και μας έχει βοηθήσει σημαντικά για να πετύχουμε».

Υπήρχαν οπαδοί που μετά το τέλος της αναμετρήσης έλεγαν ότι παρά τη νίκη σας, αδικηθήκατε από την διαιτησία.

"Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να μιλάμε για την διαιτησία σε έναν τελικό. Με αυτά ουσιαστικά ασχολούνται άλλοι. Δεν είναι δική μας δουλειά, ούτε δική μας αρμοδιότητα".

Προηγουμένως μίλησες για 3-0. Άρα τώρα πάτε για το «διπλό» στο ΟΑΚΑ...

«Στόχος μας δεν είναι να πάρουμε μόνο μία νίκη στο ΟΑΚΑ, στόχος μας είναι να κάνουμε εμείς τις τρεις και να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Μετά και το Φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης, πρόσθεσες μια ακόμη πολύ καλή εμφάνιση στο ενεργητικό σου, ως ο κορυφαίος του πρώτου τελικού με τον Παναθηναϊκό.

«Σίγουρα είναι και θέμα αυτοπεποίθησης η νίκη. Μου έλειπε το προηγούμενο διάστημα και εκτιμώ ότι η σκληρή δουλειά που έχω κάνει όλη τη σεζόν, η δουλειά που έκανα το καλοκαίρι, βγαίνει τώρα. Όλοι θέλαμε τη νίκη και είμαστε χαρούμενοι που την πήραμε και θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε έτσι».

Είχατε 16 χαμένες βολές. Τι πιστεύεις ότι έφταιξε και είχατε αδυναμία σε αυτόν τον τομέα;

«Όταν δεν έχεις την ανάλογη εμπειρία σε τελικούς, όπως αυτοί ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, λογικό είναι να υπάρχει κάποιο άγχος, κάποια νευρικότητα. Ειδικά όταν προηγούμαστε στο σκορ λογικό είναι να μας πιάνει κάποια νευρικότητα και να θέλουμε να νικήσουμε το παιχνίδι εκείνη τη στιγμή. Οι περισσότερες βολές που χάσαμε ήταν στο τέλος. Αν ήταν σε άλλο σημείο και δεν κοιτούσαμε το χρόνο, τότε πιστεύω πως δεν θα τις είχαμε χάσει. Σίγουρα αυτό είναι μείον για την ομάδα μας και θα πρέπει να το κοιτάξουμε. Ένα παιχνίδι τελειώνει στα 40 λεπτά και μπορούν να έρθουν τα πάνω κάτω, όπως έχουμε δει στο μπάσκετ».

Βέβαια, τώρα είστε πρωταθλητές Ευρώπης και έχετε άλλη ψυχολογία...

«Όταν συνειδητοποιήσω πώς είναι να είσαι πρωταθλητής Ευρώπης θα σας πω. Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι τι καταφέραμε την προηγούμενη εβδομάδα. Σκέφτομαι μόνο να βοηθήσω την ομάδα μου και δόξα τω Θεώ έχω καταφέρει σε καλό βαθμό να βοηθάω την ομάδα μου ικανοποιητικά. Αυτό είναι που με ενδιαφέρει».

Ο κόσμος δεν σταμάτησε να σας ενθαρύνει από την αρχή ως το τέλος του αγώνα. Πιστεύεις πως ήταν ο έκτος σας παίκτης;

"Σίγουρα ήταν πολύ καλή η υποστήριξη που είχαμε από τον κόσμο. Ακόμη και όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, οι φίλαθλοι εμψύχωσαν την ομάδα. Τους ευχαριστούμε και για την βοήθεια τους, αλλά και γιατί ήταν άκρως μπασκετικοί και δεν δημιούργησαν κανένα πρόβλημα κατά την διάρκεια του ματς. Έτσι θέλουμε να είναι ο κόσμος μας όταν έρχεται να μας στηρίξει".

Ένα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο της ομάδας σου ενόψει και του δύσκολου αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ;

"Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Πάμε στο ΟΑΚΑ για να κερδίσουμε. Δεν έχουμε στο μυαλό μας ούτε το πλεονέκτημα έδρας, ούτε τίποτα άλλο. Πάμε εκεί για να κερδίσουμε καθαρά".

Δεν υπάρχουν σχόλια: