Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Προπονητής της χρονιάς στην Ευρώπη ο Μπαρτζώκας

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής της χρονιάς στην Ευρωλίγκα και θα τιμηθεί με το βραβείο "Αλεξάντερ Γκομέλσκι".
Η κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τον Ολυμπιακό χάρισε στον Γιώργο Μπάρτζωκα τον τίτλο του καλύτερου προπονητή της χρονιάς με το βραβείο "Αλεξάντερ Γκομέλσκι".

Πίσω από τον Γιώργο Μπαρτζώκα σε ψήφους βρέθηκε ο Πάμπλο Λάσο της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ την τρίτη θέση μοιράστηκαν ο Έτορε Μεσίνα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Τσάβι Πασκουάλ της Μπαρτσελόνα.

Η διάκριση ανακοινώθηκε από το επίσημο σάιτ της Ευρωλίγκα και ο Έλληνας προπονητής θα παραλάβει το βραβείο του στις 4 Ιουλίου στη Βαρκελώνη όταν θα διεξαχθεί η κλήρωση για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση τη νέα σεζόν.

Οι προηγούμενοι νικητές του βραβείου ήταν οι Πίνι Γκέρσον (2005), Έτορε Μεσίνα (2006, 2008), Ζέλικο Ομπράντοβιτς (2007, 2011), Ντούσκο Βουγιόσεβιτς (2009), Τσάβι Πασκουάλ (2010) και Ντούσαν Ίβκοβιτς (2012).

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αφιέρωσε τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή στην Ευρώπη για τη σεζόν 2012/13 στους Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλο.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στο Olympiacosbc.gr για την τιμή που του έγινε: "Στο άθλημα που έχουμε επιλέξει, προφανώς και οι ομαδικοί τίτλοι είναι αυτοί που μετράνε.

Σίγουρα όμως μια ατομική διάκριση όπως αυτή, σου δίνει μεγάλη χαρά και δύναμη. Θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το βραβείο στους προέδρους που με επέλεξαν και μου έδωσαν τη δυνατότητα να καθοδηγήσω αυτούς τους καταπληκτικούς παίκτες και στους συνεργάτες μου που έκαναν πολλή και καλή δουλειά".

Δεν υπάρχουν σχόλια: