Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Η παρουσίαση των Καρεμπέ και Ισά

Το μεσημέρι (15:00) της Τετάρτης (5/6) παρουσιάστηκε επίσημα στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην Καστέλα του Πειραιά, οι Κριστιάν Καρεμπέ και Πιέρ Ισά. Ο Γάλλος θα αναλάβει το πόστο του Συμβούλου Στρατηγικής (Strategic Advisor) της διοίκησης, για θέματα σκάουτινγκ, διεθνών σχέσεων και οργάνωσης και ο δεύτερος την θέση του Αθλητικού Διευθυντή (Sports Director) του συλλόγου.

Γιάννης Βρέντζος: "Θα δώσουν αίγλη"

 "Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με τον κύριο Καρεμπέ και τον κύριο Ισά. Δύο σημαντικές προσωπικότητες που θεωρούμε πως θα βοηθήσουν τον Ολυμπιακό και θα δώσουν αίγλη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Κριστιάν υπήρξε πρεσβευτής του Ολυμπιακού όλα αυτά τα χρόνια και πρόσφατα αποφασίσαμε να αναλάβει διευθυντής στραγητικής. Τόσο σε θέματα σκάουτινγκ. Θέλουμε να ενισχύσει την εικόνα του Ολυμπιακού στο διεθνές ποδοσφαιρικό περιβάλλον. Ο Πιέρ έχει μεγάλη εμπειρία από Γαλλία και Αγγλία, έχει ευρωπαϊκές παραστάσεις, έπαιξε σε τελικό ΟΥΕΦΑ και σε Μουντιάλ, ενώ ξέρει καλά την ελληνική πραγματικότητα.

Συμφωνήσαμε για το μπάτζετ της χρονιάς και όλοι είναι ικανοποιημένοι"

Ο Ισά θα έχει την ευθύνη του για το σύνολο του ποδοσφαιρικού τμήματος και σε συνεργασία με τον κύριο Λορένθο και τον προπονητή θα τρέχουν τα μεταγραφικά θέματα της ομάδας. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως ο κύριος Θεοδωρίδης είναι αντιπρόεδρος και θα ασχολείται με τα ποδοσφαιρικά ζητήματα. Θα ήθελα να κάνω δύο επισημάνσεις. Πρώτον, υπήρξε μια συνάντηση του τεχνικού επιτελείου και της διοίκησης. Τέθηκαν οι στόχοι για την κατάκτηση του νταμπλ και πρόκριση στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, συμφωνήσαμε για το μπάτζετ της χρονιάς και όλοι είναι ικανοποιημένοι γιατί όλοι θεωρούν πως μ αυτό το μπάτζετ μπορεί να πάει πολύ καλά ο Ολυμπιακός. Δεύτερον θέλαμε να ξεκινήσουμε μεταγραφές την 1η Ιουνίου, όμως ήταν δύσκολο γιατί δεν είχαν τελειώσει τα πρωταθλήματα στην Ευρώπη, ενώ άλλες ομάδες δεν είχαν προπονητές. Από αυτή την εβδομάδα θα αρχίσουμε να υλοποιούμε τον σχεδιασμό που έχουμε κάνει εδώ και πολύ καιρό.

Για Μισίμοβιτς, Λεόν και τα λεφτά που κοστίζουν

Πολλές εφημερίδες προβαίνουν σε χορό μεταγραφολογίας που εμείς δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε και δεν μπορούμε να κάνουμε συνεχώς διαψεύσεις. Παρουσιάζονται καθημερινά 20-25 ονόματα. Ακούστηκε για παράδειγμα το όνομα του Μισίμοβιτς, ενώ εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει κανένα θέμα. Ο Μισίμοβιτς παίζει στην Κίνα, δεν είναι ελεύθερος και η ομάδα θέλει 3.000.000€. Όπως για τον Πέδρο Λεόν που έχει οψιόν αγοράς 6-7.000.000€. Δεν μπορούμε να διαψεύδουμε κάθε μέρα νέα ονόματα και καλό είναι αυτό το πράγμα να κοπάσει. "Ξέρουμε τις ανάγκες τις ομάδες. Δεν θα λειτουργήσουμε κάτω από πίεση, αλλά θέλουμε ένα σημαντικό κομμάτι των μεταγραφών να τελειώσει πριν την προετοιμασία.

Είναι σημαντικό πως ο προπονητής έζησε την ομάδα τρεις μήνες από κοντά. Ξέρουμε ποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν και θα γίνουν. Ο μέσος όρος ηλικίας του Ολυμπιακού είναι καλός, ενώ για να έχει απαιτήσεις στην Ευρώπη δεν μπορείς να φτιάξεις μια πολύ νεανική ομάδας. Χρειάζεται ένας συνδυασμός. Τα τελευταία 3 χρόνια έγιναν σημαντικές προσπάθειες που έχουν αλλάξει τη φιλοσοφία της ομάδας. Ο μικρός μέσος όρος ηλικίας, η επένδυση στους Έλληνες παίκτες και στο τμήμα των ακαδημιών. Συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια και θεωρούμε πως οι άνθρωποι που θα είναι μαζί μας θα βοηθήσουν και θα εξελίξουν την προσπάθεια.

Προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό είναι η επιτυχία στο γήπεδο. Και το κοινό του Ολυμπιακού και εμείς δεν έχουμε την υπομονή να δώσουμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά. Θέλουν να έχουμε για παράδειγμα περισσότερους Έλληνες παίκτες, αλλά χρειάζεται υπομονή. Και ο Κριστιάν πιστεύει στο μοντέλο που οραματιζόμαστε. Κάποια μάλιστα πράγματα τα συζητούσε όταν ήταν παίκτης του Ολυμπιακού. Ο κύριος Ισά συναντήθηκε ήδη με τον κύριο Λορένθο και τον Μίτσελ, ενώ είναι σε συνεχή επικοινωνία. Όσο για τον Κριστιάν έχει σχέση με τον προπονητή και μπορούν να συναντηθούν. Όλοι μας είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και δεν χρειάζεται κάποια συνάντηση άμεσα".

Καρεμπέ: "Τιμή που επιστρέφω στην κόκκινη οικογένεια"

Ο Κριστιάν Καρεμπέ είπε τα εξής: "Γειά σας. Είναι πολύ μεγάλη τιμή που επιστρέφω στην κόκκινη οικογένεια και στο σπίτι μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Βαγγέλη Μαρινάκη που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Έχω ήδη συζητήσει με τον κύριο Βρέντζο. Ο ρόλος μου θα είναι πότε εύκολος και πότε δύσκολος. Ο στόχος μου θα είναι να ενισχυθεί ο Ολυμπιακός. Δεν θα μπορώ να έρχομαι συχνά στην Ελλάδα, όμως η ψυχή μου θα είναι πάντα στον Ολυμπιακό. Πρόκειται για ένα νέο πρότζεκτ και είμαι περήφανος που είμαι εδώ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μιλάω με τον Πιέρ. Γνωριζόμαστε και έχουμε ήδη συναντηθεί αρκετές φορές. Θέλουμε να θέσουμε τις βάσεις για να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα απέναντι σε ομάδες που αγωνίζονται στα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου.

Για το πρόβλημα της κρίσης που έχει απωθήσει πολλούς παίκτες από το να έρθουν στην Ελλάδα: "Ας είμαστε ρεαλιστές. Θα λάβουμε υπόψιν τις απαιτήσεις των ποδοσφαιριστών και θα υπολογίσουμε τα δικά μας στάνταρ για την ολοκλήρωση των μεταγραφών".

Για την γνώμη που έχουν οι Ευρωπαίοι για την Ελλάδα: "Όταν μιλάω με ανθρώπους για την Ελλάδα μιλούν για την κρίση. Όταν όμως μιλάω στην ΟΥΕΦΑ και στην ΦΙΦΑ για την Ελλάδα, τότε όλοι μου λένε για τον Ολυμπιακό κι αυτό δείχνει πόσο σημαντικός σύλλογος είναι. Κι αυτό είναι ένα όπλο που έχουμε στα χέρια τα δικά μου και του Ισά. Στην Ελλάδα μιλάνε τώρα για την κρίση, όμως πάντα υπάρχει και η φιλοσοφία, η Ακρόπολη".

Ισά: "Tιμή να αποτελώ μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού"

Ο Πιέρ Ισά είπε πως: Όπως είπε ο Κριστιάν και για μένα είναι τιμή να αποτελώ μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος στην Ευρώπη και ο κορυφαίος στην Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Έχουμε πολλή δουλειά. Σε συνεργασία με τον Κριστιάν θα προσπαθήσουμε να είμαστε αποτελεσματικοί και να βοηθήσουμε την ομάδα. Έχω συναντηθεί ήδη αρκετές φορές με τον Κριστιάν και θα ξαναμιλήσουμε. Θα έχω συνάντηση και με τον προπονητή της ομάδας και με τον Χουάνχο Λορένθο για να δουλέψουμε όλοι μαζί για το καλό της ομάδας.

Όπως είπε ο Κριστιάν και για μένα είναι τιμή να αποτελώ μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος στην Ευρώπη και ο κορυφαίος στην Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Έχουμε πολλή δουλειά. Σε συνεργασία με τον Κριστιάν θα προσπαθήσουμε να είμαστε αποτελεσματικοί και να βοηθήσουμε την ομάδα. Έχω συναντηθεί ήδη αρκετές φορές με τον Κριστιάν και θα ξαναμιλήσουμε. Θα έχω συνάντηση και με τον προπονητή της ομάδας και με τον Χουάνχο Λορένθο για να δουλέψουμε όλοι μαζί για το καλό της ομάδας.

Για το αν θα βοηθήσει τον Ισά το γεγονός πως ήταν μάνατζερ: "Έχω παραιτηθεί και δεν είμαι εκπρόσωπος παικτών. Θα με βοηθήσει γιατί έχω γνωριμίες και με συλλόγους και με παίκτες. Με τον Κριστιάν μπορεί να μην βρισκόμαστε κάθε μέρα, όμως θα μιλάμε συνέχεια στο κινητό.

Για το αν θα καταφέρουν να φτιάξουν μια ομάδα ανταγωνιστική για την Ευρώπη: "Ο στόχος μας είναι να χτίσουμε μια δυνατή ομάδα. Συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο και έχουμε την στήριξή του να αποκτήσουμε καλούς και σημαντικούς παίκτες. Θα συναντηθούμε και με τον προπονητή. Έχουμε θέσει τους στόχους μας οι οποίοι είναι κυρίως η πρόκριση στους "16" ή μια καλή πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ. Αυτή τη στιγμή ο στόχος μας είναι χτίσουμε μια δυνατή ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος και στην Ευρώπη, έχει πολλούς φιλάθλους και μαζί με τον Κριστιάν Καρεμπέ θα προσπαθήσουμε να φέρουμε πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στην ομάδα.

Για τους παίκτες που θα φέρουν αν είναι νέοι ή έμπειροι: "Εμείς θα ψάξουμε και για νέους παίκτες που θα έχουν το ταλέντο αλλά θα χρειαστεί υπομονή. Επειδή όμως παίζουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ θα ψάξουμε και για έμπειρους παίκτες. Θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε τον κατάλληλο σχεδιασμό. Στόχος μας είναι να δώσουμε ευκαιρίες στα παιδιά των ακαδημιών, αλλά παράλληλα θέλουμε νίκες και ελκυστικό και επιθετικό ποδόσφαιρο, για να ικανοποιούνται οι φίλαθλοί μας.

Για το αν αισθάνεται άνετα με το μπάτζετ του Ολυμπιακού: "Έχουμε συμφωνήσει με τον πρόεδρο και τους ευχαριστούμε. Το σημαντικό είναι να ξέρει ένας παίκτης σε ποια ομάδα έρχεται. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που παίζει κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ και έχει πολύ κόσμο και δικό του γήπεδο. Δεν πρέπει να έρχονται μονάχα για τα χρήματα, αλλά να ξέρουν πως ο Ολυμπιακός είναι μια καλή προοπτική. Μπορώ να σας πω ότι θα πάρουμε 1-2 πολύ καλούς παίκτες και 2-3 πριν την έναρξη της προετοιμασίας".

Πόσες μεταγραφές θα κάνει ο Ολυμπιακός και πόσοι παίκτες θα φύγουν: "Δεν μπορούμε να πούμε τον αριθμό των μεταγραφών. Θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε από την αρχή την ομάδα. Πρώτα θα πρέπει να μιλήσουμε με τον προπονητή για να καταλήξουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: