Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Αφιέρωμα UEFA σε Θρύλο

Η UEFA πραγματοποιεί αφιερώματα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και από τη λίστα της δεν θα μπορούσε να απουσιάσει και το ελληνικό. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου στην επίσημη ιστοσελίδα της αναφέρθηκε στο τίτλο που κατέκτησαν οι Πειραιώτες, χαρακτηρίζοντάς τους κυρίαρχους.

«Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον 40ο πρωτάθλημα Ελλάδος της ιστορίας του σε χρόνο ρεκόρ, παρά την αλλαγή προπονητή και έφτασε τα 16 νταμπλ συνεχίζοντας την κυριαρχία του», σημείωσε αρχικά στο αφιέρωμά της η UEFA και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Για μια ακόμα φορά πρωταθλητής, ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον 15ο τίτλο σε 17 χρόνια, ενώ απέμεναν ακόμα πέντε αγωνιστικές. Ξεκίνησαν με τον λεονάρντο Ζαρντίμ στον πάγκο, τον οποίο αντικατέστησε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας, Αντώνης Νικοπολίδης, πριν αναλάβει ο Μίτσελ τον Φεβρουάριο. Με μόλις μία ήττα στη Superleague -εντός έδρας από τον Ατρόμητο- δεν ήταν τόσο εντυπωσιακοί Imagine Dragons Round & Round download mp3 for free όσο άλλες χρονιές. Είτε έπαιζε με έναν επιθετικό είτε με δύο ταυτόχρονα, ο Ολυμπιακός είχε με τους Ράφικ Τζιμπούρ και Κώστα Μήτρογλου μια καταστρεπτική επίθεση που οδήγησαν την ομάδα σε άνετες νίκες ή την... ξελάσπωναν».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στον MVP της φετινής σεζόν, Τζαμέλ Αμπντούν, τονίζοντας: «Στη δεύτερη του χρονιά με τον Ολυμπιακό, ο 27χρονος ακραίος από την Αλγερία ήταν μακράν ο καλύτερος και πιο συνεπής ποδοσφαιριστής. Σημείωσε επτά γκολ στο πρωτάθλημα, είχε οκτώ ασίστ και οι κούρσες του από τα δεξιά αποτελούσαν μόνιμη απειλή για τους αντιπάλους. Ο Αμπντούν, που αναγνώρισε τον περασμένο Οκτώβριο πως χρωστά την καριέρα του στον Ολυμπιακό στο διεθνή και συμπατριώτη συμπαίκτη του Τζιμπούρ, ψηφίστηκε ο καλύτερος παίκτης από τους συναδέλφους του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: