Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Μπαρτζώκας: "Σημαντικό για εμάς το Πρωτάθλημα"

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ενόψει των τελικών των playoffs της Basket League ΟΠΑΠ 2013, o Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τα ερχόμενα κρίσιμα παιχνίδια. 
Για το αν νιώθει δικαιωμένος, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε πως: "Για την ομάδα μας υπήρξαν στόχοι μέσα στη χρονιά, είχαμε την ευτυχία να ζήσουμε το τετραήμερο το Λονδίνο και να πάρουμε τον τίτλο. Δικαιωμένος είναι μία πολύ σχετική λέξη.

Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να πάρουμε το πρωτάθλημα για να κλείσει η χρονιά με τον καλύτερο τρόπο. Πιστεύουμε ότι αν κερδίσουμε το τελευταίο ματς της χρονιάς, θα είναι το επιστέγασμα της προσπάθειας όλης της χρονιάς".

Για το επίπεδο που βρίσκεται το ελληνικό μπάσκετ σχολίασε πως: "Δεν υπήρξε αμφιβολία από κανέναν για το επίπεδο μας. Το επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ ήταν πάντα υψηλό τουλάχιστον αγωνιστικό.

 Τώρα όσον αφορά το ντέρμπι, είναι πολύ ελκυστικό, το γεγονός ότι κράτησαν υψηλό επίπεδο παρά την οικονομική, την κοινωνική και την κρίση αξιών. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μία ανάσα από το φάιναλ φορ, εμείς βρεθήκαμε εκεί και το κατακτήσαμε".
Για το δημοσίευμα για τα περί ντόπινγκ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε: "Η θέση του Ολυμπιακού είναι ξεκάθαρη και καθορισμένη. Είναι περιττό να την επαναλάβω εγώ. Η WADA έκανε αιφνιδιαστικό έλεγχο και μάλιστα στο προτελευταίο παιχνίδι και τρεις παίκτες. Έχουμε διάθεση να σταματήσουν οι φήμες. Είναι ίσως ένα παιχνίδι που παίζεται από κάποιους για να φύγει το πράγμα από το μπάσκετ και να πάει αλλού. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο".

Για τα χαρακτηριστικά των δύο ομάδων ενόψει των τελικών επεσήμανε πως: "Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που επιτίθεται πιο γρήγορα και προφανώς το ζήτημα του ρυθμού θα παίξει ρόλο. Είναι χαρακτηριστικό ομάδων που έχουν ταλέντο. Προσωπικά εγώ δεν είχα ξαναπαίξει έτσι με τις προηγούμενες ομάδες μου. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που όταν σουτάρει καλά, κερδίζει τα μεγάλα παιχνίδια. Στα δύο τελευταία παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα είχε 2/35 τρίποντα και γι' αυτό το έχασε. Ο Δημήτρης είναι δημιουργός, έχει έφεση στο πικ εν ρολ. Αυτή η σειρά των αγώνων σου επιτρέπει να αλλάξεις κάτι στην τακτική και μετά να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου".

Για το ότι έχει βελτιωθεί ο Παναθηναϊκός από την αρχή της σεζόν, ο κ. Μπαρτζώκας σχολίασε:"Αναμφίβολα ο καλύτερος Παναθηναϊκός θα παρουσιαστεί στους τελικούς. Κράτησε από το καλοκαίρι μόνο δύο παίκτες από τον παλιό κορμό του. Ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει σε ένα σημείο όχι μόνο να τον υπολογίζουν, αλλά να δείχνει ότι είναι στο υψηλότερο επίπεδο. Οι προσθήκες των δύο παικτών, δείχνει το μεγάλο κίνητρο για να πάρουν τον τίτλο. Εμείς είμαστε ακόμα σε κατάσταση ανάλυσης. Έχουμε κάνει μία πρώτη σκέψη για την τακτική μας. Είναι καλύτερη ομάδα και έχει πλέον πιο βαθύ ρόστερ".

Σε ερώτηση, για τον Έισι Λο, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε πως: "Ο Περπέρογλου θα είναι έτοιμος για την Παρασκευή. Δεν ξέρω αν έχει βγει ο Λο από το νοσοκομείο. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω, θα δούμε μέρα μέρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: