Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Ισά: Ο Μήτρογλου θα παραμείνει στην ομάδα μας τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι

Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες, ο Πιέρ Ισά συναντήθηκε με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, στο πλαίσιο της καλύτερης ενημέρωσης και συνεργασίας με τους ρεπόρτερ της ομάδας.
Μαζί με τον Πιέρ Ισά ήταν ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, και το μέλος του γραφείου Τύπου, Θωμάς Μπίχτας. Η συζήτηση κράτησε περίπου μία ώρα και δέκα λεπτά.
Για τον Κώστα Μήτρογλου
 Ο Πιέρ Ισά ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση της διοίκησης του Ολυμπιακού να παραχωρήσει τον Μήτρογλου κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Και αυτή είναι η πιο σπουδαία είδηση που βγήκε από τη συνάντησή μας με τον αθλητικό διευθυντή του συλλόγου. Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει όλους τους καλύτερους παίκτες του για όσο περισσότερο μπορεί. Και στην περίπτωση του Μήτρογλου, ξεκαθαρίστηκε πως τουλάχιστον μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν ο διεθνής σέντερ φορ δεν πρόκειται να αποχωρήσει.

“Η ομάδα έδειξε στον Μήτρογλου ότι τον εμπιστεύεται, για αυτό και του ανανέωσε το συμβόλαιο τον περασμένο Γενάρη, σε μία ανύποπτη στιγμή. Είναι το νούμερο ένα στην επίθεση από την έναρξη της φετινής σεζόν, καθώς του εμπιστευτήκαμε τη θέση του βασικού σέντερ φορ στον Ολυμπιακό. Δεν πήραμε άλλον παίκτη στη θέση του γιατί είχαμε τη σιγουριά πως μπορεί να ανταπεξέλθει και μας δικαιώνει για την επιλογή μας. Δικαιώνει, επίσης, τον εαυτό του και το ταλέντο του. Απολαμβάνει αυτό που κάνει, απολαμβάνει που παίζει και σκοράρει, απολαμβάνει που είναι βασικός. Και ανταποδίδει αυτά που του δώσαμε. Έχουμε δεχθει κρούσεις για τον Μήτρογλου, είναι φυσιολογικό αυτό. Θέλουμε, όμως, να τον κρατήσουμε στην ομάδα μας όσο πιο πολύ γίνεται”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ισά.

 Για την περιβόητη ρήτρα των οκτώ εκατομμυρίων ευρώ στο συμβόλαιο του Μήτρογλου, το οποίο έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2016, υπογραμμίστηκε πως “... αυτό που μας απασχολεί τώρα είναι ότι ο Κώστας αισθάνεται πολύ χαρούμενος που παίζει στον Ολυμπιακό και εμείς πολύ χαρούμενοι που τον έχουμε. Αυτό που μετράει για μας είναι η πολύ καλή σχέση που έχουμε μαζί του. Δεν μπορούμε να κάνουμε τώρα αυτή η συζήτηση για τη ρήτρα. Αν έρθει κάποια στιγμή αυτή η ώρα, καλώς. Αλλά δεν έχει κάποιο νόημα για να το συζητάμε τώρα. Μια ρήτρα ενεργοποιείται όταν το θέλει ο σύλλογος και ο παίκτης. Οπότε τώρα δεν υπάρχει κάποιο θέμα για ενδεχόμενη μεταγραφή, ούτε έχει νόημα να συζητάμε για αριθμούς. Αν ένας σύλλογος θέλει έναν ποδοσφαιριστή, πάει στην ομάδα και τον ίδιο τον παίκτη προκειμένου να συζητήσει το ενδεχόμενο μεταγραφής. Τώρα, δεν υφίσταται κάτι τέτοιο”. Και στη συνέχεια “έσκασε” η είδηση... “Το σίγουρο είναι πως μέχρι το καλοκαίρι τουλάχιστον ο Μήτρογλου θα παραμείνει εδώ μαζί μας στον Ολυμπιακό. Ελπίζουμε και παραπάνω. Αποκλείεται να γίνει οτιδήποτε τον Ιανουάριο. Όπως και για οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή”!

Είναι δεδομένο, όμως, πως ο Μήτρογλου παρακολουθείται από πολλές ομάδες της Ευρώπης. “Δεν είναι μυστικό. Έχουμε ερωτηθεί από πολλά κλαμπ τόσο για τον Μήτρογλου όσο και πολλούς ακόμα παίκτες μας. Σε όλη την Ευρώπη ψάχνουν για καλούς σέντερ φορ. Δεν είναι θέμα γαλλικών ομάδων (σ.σ. ρωτήθηκε συγκεκριμένα για συλλόγους από το Championnat). Παντού αναζητούν καλούς ποδοσφαιριστές. Έχουμε πολλά τηλεφωνήματα για πολλούς παίκτες μας, προφανώς και για τον Κώστα, αλλά δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο προς το παρόν”, υπογραμμίστηκε χαρακτηριστικά.

Για το αν υπάρχει ανησυχία επειδή αρκετοί παίκτες της φετινής ομάδας είναι δανεικοί και δεν υπάρχει σίγουρη προοπτική για το μέλλον: Όπως ειπώθηκε “... πάντα μας ανησυχεί, αλλά το ίδιο ισχύει και για όποιον καλό ποδοσφαιριστή αποχωρεί. Στόχος μας είναι να κρατάμε όλους τους καλούς ποδοσφαιριστές. Είναι σημαντικό για όλους τους παίκτες να αισθάνονται καλά εκεί που βρίσκονται. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο αυτή η παράμετρος και δεν υπάρχουν μόνο συμβόλαια. Έχει τεράστια σημασία για τους ποδοσφαιριστές να αισθάνονται καλά εκεί που είναι. Και ο Μήτρογλου για παράδειγμα είναι πάρα πολύ καλά. Και η δική μας λογική είναι να κρατήσουμε όλους τους καλούς ποδοσφαιριστές που έχουμε”.

Για τον Κάμπελ: Η Άρσεναλ είναι μεγάλος σύλλογος και ο παίκτης ανήκει εκεί. Ο σχεδιασμός της Άρσεναλ ήταν να έρθει εδώ ο Κοσταρικανός εξτρέμ και να πάρει παιχνίδια στα πόδια του σε υψηλό επίπεδο. Αυτό γίνεται και ο παίκτης βοηθάει την ομάδα, όπως και η ομάδα τον ποδοσφαιριστή. Θα γίνει συζήτηση με τον αγγλικό σύλλογο. Ο Κάμπελ θα συμμετάσχει με την Κόστα Ρίκα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και λογικά η αξία του θα αυξηθεί. Έχει πιθανότητες να ενσωματωθεί στην Άρσεναλ, αλλά ο Ολυμπιακός θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον κρατήσει στις τάξεις του.

Για τον Γιαταμπαρέ: Όπως είχε ειπωθεί και στην προηγούμενη συνάντηση, η θέση του είναι μέσος. Box to box. Μπορεί να παίξει πίσω από τον επιθετικό, αλλά και στα δεξιά όταν του ζητηθεί. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι ένας κεντρικός μέσος και για τη θέση αυτή αποκτήθηκε. Υπάρχει έντονος συναγωνισμός στο χώρο του κέντρου και θα πάρει τις ευκαιρίες του.

Για τον Μιγκέλ Τόρες: Ήρθε στην ομάδα και ήταν στο στάδιο της αποκατάστασης από τραυματισμό που είχε στη Χετάφε. Ήθελε καιρό για να επανέλθει στην αγωνιστική δράση. Πλέον είναι σε πολύ καλή κατάσταση και ετοιμάζεται να μπει στην ομάδα. Θα είναι μία επιπλέον λύση, μαζί με τους παίκτες που ήταν πρόσφατα τραυματίες και βρίσκονται στο τελικό στάδιο της επανένταξης. Γίνεται πολύ καλή δουλειά από το ιατρικό επιτελείο στον τομέα της αποκατάστασης. Επιστρέφουν στην ομάδα οι Ιμπαγάσα, Μασάντο, Βάις, Αβραάμ, και ο προπονητής θα έχει ξανά τη δυνατότητα να επιλέξει από ένα πλήρες ρόστερ, χωρίς απόντες.

Για το αν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη σχέση και συνεργασία με τη Μονακό: Οι ερυθρόλευκοι προσπαθούν και τα έχουν καταφέρει σε σημαντικό βαθμό να συνεργάζονται αρμονικά με άλλους συλλόγους. Όπως συμβαίνει για παράδειγμα με την Άρσεναλ και τη Μονακό. Στόχος είναι να αναπτυχθεί ένας δίαυλος συνεργασιών, καθώς στο μέλλον μπορεί να παραστεί αγωνιστική ανάγκη για την απόκτηση κάποιων παικτών. Είναι μία προσπάθεια του Ολυμπιακού να μπει για τα καλά σε όλες τις αγορές του κόσμου. Και η παρουσία του κοσμογυρισμένου και διάσημου Κριστιάν Καρεμπέ είναι καθοριστική στο συγκεκριμένο κομμάτι. Ο Ολυμπιακός έχει εκπονήσει ένα σχέδιο ανάπτυξης προκειμένου να γίνει γνωστή σε όλο τον πλανήτη η δυναμική αυτής της ομάδας.

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν ασχολείται πολύ με την αγορά της Λατινικής Αμερικής και συγκεκριμένα της Αργεντινής: Στόχος της ομάδας είναι να έχουμε μία βάση παικτών και να κάνουμε λίγες προσθήκες κάθε καλοκαίρι. Τώρα, αυτή η βάση υπάρχει. Σε όλες τις Ηπείρους υπάρχουν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές και ο Ολυμπιακός έχει παντού στραμμένα τα μάτια του. Σε ό,τι αφορά, πάντως, την αγορά της Λατινικής Αμερικής τονίστηκε πως είναι πιο εύκολο να αποκτήσεις έναν Λατινοαμερικανό ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε ευρωπαϊκό επίπεδο και δεν θα χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Είναι, όμως, και θέμα κόστους γιατί πρόκειται για μεγάλο ρίσκο να πάρεις ένα ταλέντο από την Αργεντινή και να το χρυσοπληρώσεις, χωρίς να έχει δοκιμαστεί και ανταποκριθεί πρώτα στην απαιτητική Ευρώπη.

Για την Ακαδημία του Ολυμπιακού, την πρόσληψη του Γρηγόρη Γεωργάτου, και αν γίνουν αλλαγές: Όχι δεν θα γίνουν άλλες αλλαγές. Είχαμε την προσθήκη του Γρηγόρη Γεωργάτου, ο οποίος γνωρίζει τι σημαίνει Ολυμπιακός και σε συνεργασία με τον Μπερντ Στορκ θα βοηθήσουν τα νέα παιδιά προκειμένου να μάθουν σε επίπεδο λογικής και πνεύματος τι είναι αυτή η ομάδα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: