Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ολυμπιακός - Άντερλεχτ 3-1

Για τέταρτη φορά στην περήφανη ιστορία του, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε πανηγυρικά στους "16" του Champions League. Οι Πειραιώτες νίκησαν στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" την Άντερλεχτ με 3-1, έφτασαν τους 10 βαθμούς στον όμιλο και πέρασαν ως δεύτεροι στην επόμενη φάση, καθώς στην ισοβαθμία με την Μπενφίκα (κέρδισε την Παρί στην Πορτογαλία με 2-1) οι ερυθρόλευκοι υπερτερούν. 
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με πλασέ του Σαβιόλα (33'), δέχτηκαν την ισοφάριση από τον Κλίεσταν και πήγαν να στείλουν στο... τρελοκομείο τον φίλαθλο κόσμο τους, αφού στο δεύτερη ημίχρονο έχασαν δύο πέναλτι (!) με τους Σαβιόλα και Βάις. 
τις καθυστερήσεις (90+3) κέρδισαν και τρίτο, στο οποίο αυτή την φορά ευστόχησε ο Ντομίνγκες, νικώντας τον επιθετικό Μίτροβιτς που λειτούργησε ως τερματοφύλακας, λόγω ότι αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο γκολκίπερ Προτό που απέκρουσε δύο φορές την μπάλα νωρίτερα. 


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Ρομπέρτο, Χολέμπας, Μανωλάς, Σαλίνο, Μασάντο (53' Βάις), Σάμαρης, Φουστέρ (89' Εντινγκά), Σιόβας, Κάμπελ, Σαβιόλα (62' Ντομίνγκες), Ολαϊτάν.

Άντερλεχτ (Γιόν φαν ντεν Μπρομ): Προτό, Ενσακαλά, Κουγιατέ, Μπεμπά, Βάντεν Μπόρε (Ατσεαμπόνγκ), Μιλιβόγιεβιτς (53' Νάιτινκ), Πρατ (83' Τίλεμανς), Κλίεσταν, Ζιλέ, Ναζάρ, Μίτροβιτς.

Олимпиакос 3-1 Андерлехт (Обзор матча) από all-goals

Η τελική βαθμολογία στον τρίτο όμιλο:


1. Παρί Σεν-Ζερμέν 13 (16-5)
2. Ολυμπιακός 10 (10-8)
3. Μπενφίκα 10 (8-8)
4. Άντερλεχτ 1 (4-17)

Δεν υπάρχουν σχόλια: