Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Οι χαμένες προκρίσεις με 9 βαθμούς

Ο Ολυμπιακός για πέμπτη φορά φτάνει τους εννέα βαθμούς στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά μένει εκτός διοργάνωσης.
Ας θυμηθούμε τις προηγούμενες τέσσερις.
Σεζόν 2000-2001: 9 βαθμοί
Ο Ολυμπιακός κάνει το τρία στα τρία απέναντι σε Βαλένθια, Λυών και Χέρενφεεν, όμως εκτός έδρας μετρά τρεις ήττες. Η Λυών νίκησε με 1-0 στο γήπεδο της τον Ολυμπιακό και πέρασε μπροστά στην ισοβαθμία, με το γκολ του αδικοχαμένο Φοέ στην Αθήνα να παίζει σπουδαίο ρόλο.
Βέβαια οι ερυθρόλευκοι είχαν πολλά παράπονα από την διαιτησία εκείνη την περίοδο
 Σεζόν 2004-2005: 10 βαθμοί
Και πάλι οι ερυθρόλευκοι έκαναν τρεις νίκες στην έδρα τους απέναντι σε Λίβερπουλ, Μονακό και Λα Κορούνια. Στο Λίβερπουλ παίχτηκε η πρόκριση, με τους ερυθρόλευκους να ανοίγουν το σκορ με τον Ριβάλντο, όμως οι Άγγλοι κέρδισαν τελικά με 3-1.
Αξίζει να σημειώσουμε πως οι Reds στο τέλος της περιόδου κατέκτησαν το Τσάμπιονς Λιγκ στον αξέχαστο τελικό με την Μίλαν (γύρισαν το ματς από 3-0 σε 3-3 και το πήραν στα πέναλτι).
Σεζόν 2011-2012: 9 βαθμοί
Οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν τα δυο από τα τρία παιχνίδια στο "Καραϊσκάκης" με αντιπάλους την Ντόρτμουντ και την Άρσεναλ, ενώ έσβησαν την εντός έδρας ήττα από την Μαρσέιγ με νίκη στο "Βελοντρόμ".
Κι ενώ όλα έδειχναν την τελευταία αγωνιστική πως θα έρθει η πρόκριση, η Ντόρτμουντ, που προηγήθηκε με 2-0 της Μαρσέιγ, έχασε τελικά με 3-2. Αξέχαστη βραδιά για την ομάδα του Πειραιά και μεγάλη απογοήτευση.
Σεζόν 2012-2013: 9 βαθμοί
Πάνω - κάτω τα ίδια. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ήττα στην διοργάνωση, έπαιξε καλά στην Αγγλία με την Άρσεναλ (παρά την ήττα με 3-1) και στη συνέχεια παραλίγο να τα φέρει... τούμπα.
Δυο νίκες με την Μονπελιέ (εντός/εκτός) και τελικός στην Γερμανία με την Σάλκε, η οποία νίκησε όμως με 1-0 (μετά από λάθος εκτίμηση του Κάρολ).
Στην Αθήνα το ματς ήταν αδιάφορο, παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός κέρδισε με 2-1 την Άρσεναλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: