Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

Τέλος απο την Εθνική Αντζας-Νικοπολίδης

Αντώνης Νικοπολίδης: «Ήταν μια απόφαση που την είχα πάρει εδώ και καιρό, απλά έλπιζα να είχαμε καλύτερο φινάλε, τουλάχιστον με πρόκριση στα προημιτελικά. Το παιχνίδι της Τετάρτης είναι το τελευταίο με το οποίο θα αγωνιστώ με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας. Περίμενα να περάσουμε για να το ανακοινώσω, αλλά ήρθε τώρα αυτή η στιγμή.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες όλα αυτά τα χρόνια, τους φροντιστές, τον Ρεχαγκελ, τον Τοπαλιδη, την διοίκηση της ΕΠΟ τον πρόεδρο Β. Γκαγκατση, όλο το τίμ με τους οποίους ζήσαμε πολύ μεγάλες στιγμές. Περάσαμε και δύσκολες στιγμές και λύπες, αλλά το βασικό στοιχείο αυτής της ομάδας ήταν πως πάντα ήταν μια οικογένεια. Ζήσαμε πραγματικά ονειρεμένες στιγμές, μεγάλες , όμως όπως όλοι καταλαβαίνετε και ξέρετε καλά, ο χρόνος είναι αμείλικτος για όλους μας. Έπρεπε να έρθει αυτή η στιγμή. Σίγουρα περιμέναμε κάτι καλύτερο, αλλά τίποτα δεν σου εγγυάται την επιτυχία» τόνισε ο μεγάλος αυτός τερματοφύλακας, που μίλησε και για το μέλλον.

«Όσα παιδία έχουν την όρεξη να συνεχίσουν για να γίνουν οι εγγυητές της συνέχειας αυτής της μεγάλης ομάδας που ήρθε αυτά τα χρόνια. Και κάτι για τους νεότερους. Δεν πρέπει να κουβαλάνε πάνω τους την επιτυχία του 2004. Αυτό που πρέπει να έχουν στο μυαλό τους είναι το πάθος και η αγάπη για την επιτυχία της Εθνικής. Μόνο αυτό πρέπει να έχουν. Δεν πρέπει να σκέφτονται ότι σώνει και καλά πρέπει να πάρουν και πάλι το κύπελλο. Προσωπικά φεύγω γεμάτος, χαρούμενος και υπερήφανος. Εύχομαι στα παιδία που πρέπει να μείνουν, το καλύτερο και ελπίζω αυτή η αποχώρηση μου να μην φέρει και άλλες» κατέληξε ο έμπειρος κήπερ. Δεν έλεγε τίποτε άλλο για επίλογο;

Aμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Παρασκευάς Αντζας: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Ρεχαγκελ για την εκτίμηση προς πρόσωπο μου. Αποφάσισα και εγώ να σταματήσω από την εθνική και θέλω να ευχαριστήσω όσους απαρτίζουν αυτή την ομάδα αλλά και να ευχηθώ καλή συνεχεία για τους υπόλοιπους. Δεν θέλω να απαντήσω εγώ για το τι έφταιξε για την αποτυχία. Αρμόδιος για αυτά τα θέματα είναι ο προπονητής. Αυτός ξέρει και μόνο αυτός θα βρει τις λύσεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο παίκτης του Ολυμπιακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: