Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

EURO 2008 - Μπορεί η Ελλάδα?

Το μεγάλο ερώτημα είναι αυτό που κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες. Αν μπορεί η Εθνική να επαναλάβει το κατόρθωμα της Πορτογαλίας ή έστω να μπει στην 8αδα.
Κατά την προσωπική μου γνώμη δεν μπορεί.
Είναι εντελώς διαφορετικές οι συνθήκες. Το 2004 πήγαμε στα μουλωχτά με ξεκούραστους παίκτες που δεν έπαιζαν ούτε στις ομάδες τους και με αντιποδόσφαιρο, (ή έστω με καταστροφικό ποδόσφαιρο), πήραμε το Ευρωπαϊκό.
Τώρα όλοι μας ξέρουν και όλοι μας περιμένουν. Εκτός από αυτό πλέον στην Εθνική ομάδα δεν υπάρχουν ξεκούραστοι παίκτες. Αντίθετα υπάρχουν κουρασμένοι και ελαφρώς γερασμένοι παίκτες και οι οποίοι μάλιστα, λόγω των γνωστών κολλημάτων του κ. Ρεχάγκελ δύσκολα βγαίνουν από την 11αδα. (Βλέπε Δέλλας, Χαριστέας).
Υπάρχει δε και ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που δυσκολεύει την κατάσταση. Και αυτό είναι η πίεση από τον κόσμο και από τα ΜΜΕ για επανάληψη της επιτυχίας, κάτι που δεν υπήρχε στην Πορτογαλία , που μας θεωρούσαν όλοι ξοφλημένους.
Μπορεί η τωρινή ομάδα να είναι καλύτερη από αυτήν του 2004 αλλά δεν πιστεύω ότι μπορεί να κάνει κάτι καλό.
Μια πρόβλεψη που μπορώ να διακινδυνεύσω είναι ότι η βαθμολογική συγκομιδή της Εθνικής στον όμιλο μας θα είναι από 2 έως 4 βαθμούς το πολύ (και αυτό δύσκολο).
Έτσι πιστεύω ότι αν τελικά καταφέρει να περάσει από τον όμιλο η Εθνική ομάδα θα είναι μεγάλη επιτυχία. Ας μην παραμυθιαζόμαστε.
Μακάρι να με διαψεύσουν οι διεθνείς μας αλλά το βλέπω λιγάκι δύσκολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: