Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

Γίναμε αλαζόνες και το πληρώσαμε

Μιλάω ασφαλώς για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2004 άλλαξε προς το χειρότερο όσον αφορά την αντίληψη των παικτών που την απαρτίζουν για τον εαυτό τους.
Κάποιοι νόμισαν ότι έγιναν παικταράδες ξαφνικά ενώ οι περισσότεροι άρχισαν να πιστεύουν ότι έχουν το αλάθητο του Πάπα και δεν πρέπει να τους ασκείται καμία κριτική, ότι και αν κάνουν.
Όπως έγινε μετά το τραγικό παιχνίδι με την Σουηδία στην έναρξη του φετινού Euro.
Όχι κύριοι κάνετε λάθος. Όπως όλοι σας αποθέωναν δικαίως το 2004 έτσι και τώρα όλοι δικαιούνται να σας κρίνουν για την τραγική σας εμφάνιση στα γήπεδα της Αυστρίας. Γιατί μιλάμε για τραγική εμφάνιση πραγματικά. Είμαστε η μοναδική ομάδα χωρίς γκολ στην διοργάνωση και είναι πιθανόν να συνεχιστεί αυτό και στο τελευταίο ματς. Δικαίως μας κράζει ο ξένος τύπος. Άσχετα αν βγάζει το απωθημένο του για το 2004. Τους έχουμε δώσει το δικαίωμα να γράφουν ότι θέλουν.
Αν νομίζουν λοιπόν οι παίκτες μας ότι είναι υπεράνω κριτικής κάνουν μεγάλο λάθος, ή έχουν καβαλήσει υπερβολικά το καλάμι.
Θεωρώ επίσης τραγικές τις δηλώσεις που έκαναν οι περισσότεροι διεθνείς μας ότι δηλαδή δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα. ΛΑΘΟΣ. Τώρα λοιπόν έπρεπε να αποδείξουν όλοι ότι δίκαια είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης. Και δεν το κάναμε. Παίξαμε σαν μικρή ομαδούλα και με τις δηλώσεις που έκαναν όλοι την έκαναν να φαίνεται ακόμη μικρότερη.
Οι παίκτες και ο προπονητής είναι οι υπεύθυνοι και οι μόνοι που μπορούν να αλλάξουν την γνώμη του κόσμου και των ΜΜΕ. Μόνο με την απόδοση τους. Όλα τα άλλα είναι μπαρούφες.
Επίσης καλό θα ήταν να άρχιζε επιτέλους αυτή η περιβόητη ανανέωση. Δεν νομίζω ότι είναι πλέον απαραίτητοι στην Εθνική ομάδα παίκτες σαν τους Δέλλα, Μπασινά, Γκούμας, Γιανακόπουλος ακόμη ίσως και οι Καραγκούνης, Χαριστέας. Υπάρχουν και πιτσιρικάδες που μπορούν και πρέπει να ενσωματωθούν στην Εθνική ομάδα.
Αλλιώς ας βαλσαμώσουμε την ομάδα του 2004 και ας την αφήσουμε μέσα στο γήπεδο αιώνια. Ήμαρτον! Καλό θα είναι να ξεκολλήσει από τις εμμονές του ο κ. Ρεχάγκελ.

Όσον αφορά την κριτική της ομάδας στην συγκεκριμένη διοργάνωση αυτό που εγώ πιστεύω ότι έφταιξε είναι η ανυπαρξία της μεσαίας γραμμής (πολύ κακοί οι Μπασινάς-Κατσουράνης) , ενώ είναι εμφανής η ανυπαρξία επιτελικού χαφ στην ομάδα, που να μπορεί να περάσει έστω μια μπαλιά στους επιθυετικούς.
Ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και το τραγικό αμυντικογενές σύστημα που παίξαμε στον πρώτο αγώνα με την Σουηδία , ματς κλειδί για την συνέχεια.
Ότι γράφω σήμερα τα γράφω μόνο και μόνο γιατί πραγματικά θέλω να βλέπω την Εθνική να παίζει πραγματικό ποδόσφαιρο και όχι το χάλι που είδαμε στον αγώνα με την Σουηδία. Και ας χάνουμε από όλους, αρκεί να παίξουμε ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: