Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Νίκησε το ποδόσφαιρο τελικά χθες

Tελικά με την νίκη της Ισπανίας επί της Γερμανίας χθες στον τελικό του Euro 2008 νίκησε νομίζω το ποδόσφαιρο και αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη.
Οι Ισπανοί ήταν μάλλον η καλύτερη και η πιο σταθερή ομάδα του τουρνουά και δίκαια έφτασε στην κατάκτηση του. Είχε στην σύνθεση της παίκτες τόσο εργάτες όσο και φίρμες που δούλεψαν ομαδικά και πάνω από όλα σοβαρά για το αποτέλεσμα.
Και μάλλον αυτή η γενιά των Ισπανών ποδοσφαιριστών κατάφεραν να ξορκίσουν την κατάρα και τον χαρακτήρα του Looser που συνόδευε την Εθνική ομάδα της Ισπανίας σε όλες σχεδόν τις διοργανώσεις για πολλά χρόνια.
Και αυτό γιατί ενώ σε όλες σχεδόν τις διοργανώσεις σε επίπεδο νέων ή και ελπίδων οι Ισπανοί είναι πολλά χρόνια τώρα κυρίαρχοι όταν οι παίκτες μετέβαιναν στην Εθνική ανδρών πάντα κάτι στράβωνε και δεν προχωρούσαν.
Τώρα λοιπόν τα κατάφεραν και μάλλον δίκαια είναι πρωταθλητές Ευρώπης στο καλύτερο ίσως Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έχουμε δει.
Σε αντίθεση με τους Ισπανούς οι Γερμανοί ήταν απλά απογοητευτικοί. Όταν δεν καταφέρνουν να κάνουν ευκαιρία στα τελευταία 30 λεπτά του αγώνα τότε δεν μπορούν να διεκδικήσουν τίποτα. Και εδώ που τα λέμε δεν το άξιζαν κιόλας. Υπήρχαν καλύτερες ομάδας από την Γερμανία. Θα προτιμούσα να δω έναν τελικό Ισπανία-Πορτογαλία ή Ισπανία –Ολλανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: