Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ακολουθεί την ποδοσφαιρική λογική ο Μαρινάκης

Αυτό που πλέον είναι ξεκάθαρο στον πρώτο χρόνο της προεδρίας του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Ολυμπιακό, είναι ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ακολουθεί τον σωστό δρόμο, ακολουθεί την ποδοσφαιρική λογική. Δεν πάει κόντρα στο ποδόσφαιρο, όπως ίσως έκανε ο μεγάλος κατά τα άλλα Σωκράτης Κόκκαλης, τα προηγούμενα χρόνια.
Συγκεκριμένα από πέρυσι που ανέλαβε ο Μαρινάκης το πρώτο που έκανε ήταν να φέρει έναν προπονητή που ήξερε την ομάδα και είχε δείξει την δουλειά του στην προηγούμενη θητεία του. Τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Και του έδωσε την ομάδα εν λευκώ. Και φυσικά φέτος του ανανέωσε το συμβόλαιο για μια ακόμη χρονιά παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν, πράττοντας το ποδοσφαιρικά ορθό.
Απέκτησε ποδοσφαιριστές που αποδείχτηκε ότι ήταν «χρυσάφι» και βοήθησαν τα μέγιστα την ομάδα.
Ανανέωσε το συμβόλαιο του Μιραλλάς παρά τις όποιες αξεπέραστες δυσκολίες που προέβαλε ο μανατζέρ του.
Ανανέωσε το συμβόλαιο του Α. Παπαδόπουλου, ενώ το ίδιο θα γίνει πολύ σύντομα και με τον Β. Τοροσίδη.
Προσέλαβε τεχνικό διευθυντή τον Ισπανό Μαθία. (Για το έργο του θα μιλήσουμε στο μέλλον, αλλά σαν κίνηση είναι απόλυτα σωστή).
Δίνει μεγάλη βαρύτητα στις ακαδημίες. Διότι έχει κατανοήσει ότι εκεί είναι το μέλλον. Ομάδες σαν τον Ολυμπιακό επιβάλλεται να βγάζουν τουλάχιστον 1 παίκτη κάθε χρόνο από τα φυτώρια του, αν θέλουν να είναι υγιής οργανισμός.
Το βασικότερο από όλα όμως είναι ότι δεν βάζει το εγώ του πάνω από την ομάδα. Φαίνεται να έχει πλάνο και το αποδεικνύει καθημερινά. Έχει σαν σκοπό αποκλειστικά την πρόοδο της ομάδας και όχι την προσωπική του προβολή.
Ενώ δείχνει να έχει σκοπό την Ευρωπαϊκή καταξίωση του Ολυμπιακού. Κάτι που ποτέ δεν είχε σαν πρωταρχικό σκοπό ο Σ. Κόκκαλης, δυστυχώς.
Με άλλα λόγια όπως δείχνει με την μέχρι τώρα πορεία του, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, ακολουθεί την ποδοσφαιρική λογική. Και αυτό είναι το σημαντικότερο και το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα.
Αν συνεχίσει να το κάνει αυτό, που νομίζω ότι θα το κάνει, τότε είναι θέμα χρόνου να απογειωθεί η ομάδα στο άμεσο μέλλον. Τόσο αγωνιστικά όσο και σαν αθλητικός οργανισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: