Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Το μυαλό του στον Ολυμπιακό

Να αποφορτίσει το κλίμα που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα και τον θέλει ως υποψήφιο αντικαταστάτη του Πεπ Γκουαρδιόλα επιθυμεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε, του οποίου το μυαλό αυτή τη στιγμή φαίνεται πως τριγυρνάει αποκλειστικά και μόνο στο πώς θα κερδίσει το στοίχημα της κατάκτησης του τίτλου και μιας καλής πορείας στην Ευρώπη με τους «ερυθρόλευκους».

Ο Βάσκος τεχνικός, ο οποίος και στη δεύτερη θητεία του στον Πειραιά κατόρθωσε να δείξει τα διαπιστευτήρια του βρίσκεται σύμφωνα με τα ισπανικά Μέσα στο στόχαστρο των «μπλαουγκράνα» προκειμένου να βρεθεί στην τεχνική τους ηγεσία, αν ο Γκουαρδιόλα δεν επεκτείνει τη συνεργασία τους.

Ο Βαλβέρδε είναι γνωστός στο ποδοσφαιρόφιλο κοινό της Ισπανίας, κυρίως με το πέρασμά του από τη Βιγιαρεάλ και οι ικανότητές του φαίνεται ότι εκτιμούνται στο μέγιστο βαθμό από τους Καταλανούς.

Ο ίδιος προτιμά να μη σκέφτεται αυτήν την προοπτική που βεβαίως θα αποτελέσει άλμα για την προπονητική του καριέρα και προσπαθεί να έχει όσο το δυνατόν προσηλωμένη τη σκέψη του στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού.

Πρωταρχικός στόχος είναι να προστεθούν στο ταμείο της ομάδας για ακόμη μια χρονιά οι τίτλοι πρωταθλήματος και κυπέλλου, ενώ μια καλή πορεία στο Europa League αποτελεί μια εξίσου σημαντική επιδίωξη.

 «Κάθε φορά έχουμε τα ίδια. Κάθε φορά όλοι ψάχνουν να δουν τι θα κάνει ο Ερνέστο. Τα πράγματα είναι απλά, αυτή τη στιγμή δεν τον απασχολεί το μέλλον του.

Αυτή τη στιγμή τον απασχολεί ο πολύ σοβαρός και δύσκολος αγώνας με τη Ρούμπιν Καζάν για το Europa League. Και φυσικά τον απασχολεί η κατάκτηση του πρωταθλήματος το οποίο θέλει πάρα πολύ», δήλωσε ο προπονητής φανερά ενοχλημένος από τις φήμες που ακούγονται και πάλι γύρω από το όνομά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: