Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Άμεσα διορθωτικές κινήσεις …..ΤΩΡΑ


Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το πράγμα στο μπάσκετ του Πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού, δεν πάει καλά φέτος.
Και νωρίς νωρίς έχουν έρθει 2 σφαλιάρες από τις λίγες. Μια από τους Τούρκους εκτός και μία από τους Λιθουανούς στο ΣΕΦ.
Και στις δυο περιπτώσεις η ομάδα έδειξε ανήμπορη να αντιδράσει , έστω και ελάχιστα.
Εγινε βορά στις ορέξεις των αντιπάλων μας. Κανένα ίχνος αυτοσεβασμού, κανένα ίχνος προσπάθειας, κανένα ίχνος πείσματος και μάλλον κανένα ίχνος συστήματος……
Και μέσα σε όλα ήρθε και ο Ντόρσευ χτες το βράδυ να ανακοινώσει ότι φεύγει από την ομάδα.
Πριν γίνουμε κανονικό μπουρδέλο λοιπόν, ήρθε η ώρα ΤΩΡΑ να γίνουν οι διορθωτικές κινήσεις που χρειάζονται για να ξανασταθεί στα πόδια της η ομάδα.
Και αυτές είναι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ η απόκτηση ενός σέντερ κανονικού που  να έχει όρεξη να παίξει για την ομάδα και να μπορεί να βάλει και κανένα ποντάκι. Γιατί ο φετινός Ντόρσευ είναι επιεικώς για κλάματα , ενώ ο Μαυροειδής για την ώρα με κάνει να απορώ πως έπαιζε στην Ισπανία τόσα χρόνια. Άφαντος πραγματικά. Και πολύ λίγος και σοφτ……….
Μόνο με τον Χαινς του 1.98 ……δεν πας πουθενά. Όσο και αν είναι μεγάλος μαχητής και από τους λίγους που προσπαθούν.
Κατά τα άλλα για να πάμε και στους Έλληνες παίκτες μας, διαβάζουμε πολλά και ακούμε πολλά.
Αν ισχύει όμως ένα από αυτά τα κουτσομπολιά που λέει ότι, οι περισσότεροι δεν κάνουν πλέον φάουλ και δεν παίζουν σκληρά προκειμένου να μην αποβληθούν με 5 φάουλ , επειδή θέλουν δηλαδή να παίζουν στο ματς , βάζοντας το προσωπικό τους όφελος πάνω από την ομάδα, τότε είναι το σοβαρότερο από όλα τα προβλήματα.
Αν θυμάστε μόλις 3-4 μήνες πριν καταφέρατε ότι καταφέρατε , επειδή παίζατε σαν ομάδα και δεν βάζατε το προσωπικό όφελος πάνω από την ομάδα. Παίζατε με λύσσα σε άμυνα και επίθεση και πολεμάγατε επί 40 λεπτά όλα τα ματς. ΓΙΑΥΤΟ ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Αν νομίσατε ότι με μια κούπα γίνατε και Τζόρνταν τότε είστε γελασμένοι.
Που είναι το πάθος σας? Που είναι ο τσαμπουκάς και  το ομαδικό πνεύμα? Χάθηκαν όλα με μια κούπα?
Ακόμη δεν έχετε καταφέρει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.  Το εύκολο ήταν να φτάσετε στην κορυφή. Το δύσκολο είναι να κρατηθείς σε αυτή.
Αν φέτος δείξετε όλα τα κακά της Νεοελληνικής αθλητικής κουλτούρας τότε θα δώσετε δίκιο σε όλους αυτούς που, ναι μεν έκλαψαν με μαύρο δάκρυ πέρυσι τον Ιούνιο, αλλά έλεγαν μην μπορώντας να αντέξουν αυτό που έβλεπαν ότι ήσασταν απλά μια φούσκα και ότι κοιμήθηκε ο Θεός.
Ολοι το ξέρουμε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Και αυτό επειδή όσοι καταλαβαίνουν λίγο βλέπουν και ξεχωρίζουν το ταλέντο σας. 
Προσπαθήστε λοιπόν και βάλτε τον εγωισμό σας στην άκρη για όφελος της ομάδας για να δείξετε σε όλους ότι ΟΤΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΤΕ ΤΟ ΑΞΙΖΑΤΕ και με το παραπάνω γιατί απλά ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ.
Το έλεγα και τον Ιούνιο. Ότι αυτή η ομάδα μπορεί να δημιουργήσει δυναστεία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Με τις ηλικίες των παικτών που έχει και το ταλέντο της, μπορεί να πάρει σε 5-6 χρόνια 2-3 τίτλους Ευρωλίγκας και φυσικά όλα τα Ελληνικά πρωταθλήματα.
ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΤΕ. Όχι τίποτα άλλο , αλλά γιατί απλά το αξίζετε.
Κανένας δεν πέτυχε ΤΙΠΟΤΑ παίζοντας μόνο για την πάρτη του και χωρίς προσπάθεια.
ΞΑΝΑΓΙΝΕΤΕ ΟΜΑΔΑ και ΞΑΝΑΠΑΙΞΤΕ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ, σε άμυνα και επίθεση σαν να μην έχετε κερδίσει τίποτα.
Κοουτς και εσύ ζωντάνεψε λίγο σε παρακαλώ πολύ. ΞΥΠΝΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.
Εχω εμπιστοσύνη στους προέδρους. Μόνο αυτοί μπορούν να τα αλλάξουν όλα. Ελπίζω να το κάνουν από σήμερα κιόλας.
Γιατί ήδη κινδυνεύουμε να μείνουμε έξω από την Ευρωλίγκα από την πρώτη φάση των ομίλων και ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ.
Και μη γελάτε καθόλου. Είμαστε σε έναν όμιλο που πλέον θα πρέπει να περάσουμε για να προκριθούμε μια εκ των Εφές (που χάσαμε με 25 πόντους), ή την Κάχα Λαμποράλ (που κερδίσαμε με το ζόρι εντός) , ή την Μιλάνο που δείχνει εξαιρετικά δυνατή φέτος.  Με τις 2 από αυτές είμαστε ήδη πίσω στην βαθμολογία εκτός από την Κάχα που ισοβαθμούμε. (Εκτός και αν αυτοκτονήσει σήμερα η Εφές με τους αδύναμους Κροάτες).
Για την Ζαλγκίρις δεν λέω γιατί πιστεύω ότι έχει ήδη περάσει άνετα με το 3-0 νίκες που έχει ήδη.
Οπότε δύσκολα τα πράγματα, ειδικά με την μέχρι τώρα εικόνα της ομάδας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: