Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Βαλβέρδε: Παίξαμε καλύτερο ποδόσφαιρο από τον ΠΑΟ

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε απάντησε στον Ζεσουάλδο Φερέιρα, που ισχυρίστηκε ότι ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος από τον Ολυμπιακό.
Αναλυτικά τα λεγόμενα του Βαλβέρδε στην "El Mundo":

"Δεν ήταν εύκολο να πάρουμε το πρωτάθλημα παρά το προβάδισμα των δέκα βαθμών. Πήραμε αβαντάζ από το γεγονός ότι δεν ήμασταν στην Ευρώπη, μιας και είχε αποτύχει η ομάδα, αλλά πάνω απ' όλα παίξαμε καλύτερο ποδόσφαιρο από τον Παναθηναϊκό".

"Είναι αλήθεια πως όλοι οι άνθρωποι στην ομάδα με στήριξαν. Από την αρχή που ήρθα, διοίκηση και οπαδοί ήταν στο πλευρό μου από τον Αύγουστο, όταν ανέλαβα την ομάδα".

"Το επίπεδο είναι σίγουρα πιο χαμηλό σε σχέση με την Ισπανία, αλλά και εδώ υπάρχουν δύσκολες έδρες. Στην Ισπανία, μάλιστα, υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα και στις υπόλοιπες ομάδες. Εδώ ο Ολυμπιακός ήταν πέμπτος πέρυσι και φέτος κατέκτησε το πρωτάθλημα".

"Ναι, είναι αλήθεια ότι με ακούνε στις μεταγραφές, μάλιστα τους αρέσει να κάνουν μεταγραφές, πιστεύουν πως έτσι μόνο, αν επενδύσουν θα πάνε μπροστά, τους είχε κάνει και εντύπωση όταν πριν καν ανοίξει η προηγούμενη περίοδος τους είπα πως δεν χρειαζόμαστε μεταγραφές. Δεν μπορούσαν να το καταλάβουν, αλλά το δέχτηκαν. Είναι πάντα δύσκολο, όταν είσαι μακριά από το σπίτι σου".

"Δεν είμαστε μέσα στα προβλήματα της χώρας, μας περιβάλλει ένα σύννεφο και δεν μας αγγίζουν αυτά. Ούτε καν υπάρχουν οπαδοί στις προπονήσεις. Δεν καταλαβαίνουμε και τη γλώσσα".

"Είναι πιο εύκολο από όσο ακούγεται (σ.σ. για το θέμα της γλώσσας στα αποδυτήρια). Έχω μεταφραστή και γίνομαι κατανοητός".

"Εδώ προβάλλεται πολύ η ισπανική Λίγκα. Υπάρχει πάθος για την Μπάρτσα, ειδικά από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, ενώ ο Παναθηναϊκός ταυτοποιείται περισσότερο με τη Ρεάλ. Μη με ρωτάς γιατί".

Δεν υπάρχουν σχόλια: