Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Με «γατάκια» δεν πας πουθενά στην Ευρώπη του χρόνου

Για άλλο ένα παιχνίδι αποδείχθηκε περίτρανα η γύμνια του Θρύλου στην θέση των αμυντικών χαφ. ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ και ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ όσοι υπάρχουν αυτή την στιγμή για αυτή την θέση. Ποιος Ντουντού και ποιος Ουρτάδο. Μιλάμε για γατάκια περιοπής. Κωλόστρες και κότες. Ειδικά ο Ντουντού το έχει παρακάνει. Το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να κάνει δηλώσεις σε site της χώρας του και στο twitter. Από μπάλα……. Χέστα. Τραγικός απλά. Εδώ και 2 χρόνια μόνο τραυματισμούς είναι. Έχει να παίξει σοβαρό ποδόσφαιρο από την πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό.
Και φυσικά το αυτονόητο είναι το καλοκαίρι να πάει να κάνει παρέα στον έτερο Βραζιλιάνο, τον Ντιόγο. Ουστ.
Με τα λεφτά που παίρνει αυτό το λαμόγιο, παίρνεις παικταρά που να τρώει σίδερα και όχι να κοροϊδεύει όπως ο Ντουντού.
Φυσικά για τον Ουρτάδο δεν μπορώ να συζητήσω σοβαρά. Πρόκειται περί ΠΑΛΤΟΥ από τα λίγα που έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια. ΑΠΛΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ. Πιο αργός και από το replay.
Αν δεν πάρει το καλοκαίρι 2 αμυντικά χαφ killers ας ετοιμαζόμαστε για 5αρες στην Ευρώπη με Ντουντού-Ουρτάδο.
Είτε μας αρέσει είτε όχι αυτή είναι η αλήθεια. Και με τον Ιμπαγάσα στα 35 του, που ναι μεν είναι παικταράς , αλλά είναι πλέον 35 και δεν αντέχει να βγάλει όλο το ματς με τον ίδιο ρυθμό. Απόλυτα φυσιολογικό.
Φυσικά τα ίδια ισχύουν και στα αριστερά μπακ. Ρ.Μπράβο και Χολέμπας είναι απελπιστικά λίγοι. Αρκετά όσο έπαιξαν. Ας πάρουν κάποιους άλλους επιτέλους.
Το ίδιο ισχύει και για τον Ρόμενταλ, αλλά και για τον Ζαιρί. Ο μεν πρώτος είναι ανύπαρκτος φέτος όλη την χρονιά. Ο δε δεύτερος είναι παίκτης για 10 λεπτά το πολύ. Όποιος δεν το βλέπει είναι απλά τυφλός ή εθελοτυφλεί.
Και φυσικά χρειαζόμαστε ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ τερματοφύλακα κανονικό. Γιατί ο Πάρντο πολύ απλά δεν κάνει. Τα τελευταία ματς είναι απλά τραγικός.
Πάνω κάτω στην ίδια μοίρα βρίσκεται και ο Πάντελιτς, απλά αυτός έχει βάλει κάποια γκολ, αλλά κατά τα άλλα δυστυχώς είναι ή συμπεριφέρεται σαν πρώην ποδοσφαιριστής.
Η μόνη κοινή συνισταμένη όλων των παραπάνω είναι ότι όλοι είναι soft παικτάκια. «Τιτίκες». Δεν έχουν νεύρο και τσαμπουκά μέσα τους. Και αυτό είναι που έχει αρχίσει να καταστρέφει το ίδιο το DNA της ομάδας μας. Που δεν ήταν άλλο από το πάθος και την δύναμη που έδειχνε πάντα σε όλα τα ματς. Και ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ.

Ας τα ξανασκεφτεί καλύτερα ο Βαλβέρδε και ας μην χάσουμε τον καλύτερο νεαρό Έλληνα επιθετικό, και μιλάω για τον Μήτρογλου, για χάρη μιας εμμονής και ενός κολλήματος εκ μέρους του προπονητή. Θα είναι έγκλημα από τα λίγα.
Όπως έγκλημα θα είναι να χαθεί και ο Φετφατζίδης που και για αυτόν βλέπω μια εμμονή στα τελευταία ματς εκ μέρους του Βαλβέρδε.
Ας το σκεφτεί και ο ίδιος ο Βαλβέρδε πάντως τι λάθη έχει κάνει φέτος, ειδικά στα ντέρμπυ, όπου έχασε όλα τα εκτός έδρας με τον ίδιο τρόπο. Δηλαδή να έχει προηγηθεί και να χάνει και τα 3 ματς. Παίζοντας καλά μόνο στο πρώτο ημίχρονο και καταρρέοντας στο δεύτερο. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ φαινόμενο. Και ανεξήγητο. Για τα δικά μου μάτια.
Και θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Κανείς δεν είναι υπεράνω του Συλλόγου. Δεν είμαστε Βιγιαρεάλ Ερνέστο, να μην τρέχει τίποτα είτε χάσεις είτε κερδίσεις. Είσαι στον Ολυμπιακό που έχει αποκλειστικό σκοπό να κερδίζει και να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Η τουλάχιστον να μάχεται σε όλα τα ματς. Και όχι μόνο ένα ημίχρονο σε κάθε ματς. Ας του το εξηγήσει κάποιος επιτέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: