Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ελληνοποίηση ακούμε αλλά δεν την βλέπουμε

Από τον Απρίλιο που τελείωσε το πρωτάθλημα μέχρι και σήμερα ακούμε για Ελληνοποίηση του ρόστερ αλλά το αντίθετο φαίνεται ότι θα γίνει.
Μάλλον αφελληνισμός του ρόστερ θα γίνει όπως δείχνουν τα πράγματα. Ηδη έφυγε ο Νικοπολίδης, ενώ θα φύγουν οι Γ. Παπαδόπουλος , Γκαλίτσιος , Μήτρογλου όπως όλα δείχνουν. Και τα ονόματα που ακούγονται για μεταγραφικοί στόχοι είναι ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ παίκτες. Και κυρίως Ισπανοί ή Ισπανόφωνοι γενικά.
Καλά όλα αυτά αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο προπονητής της ομάδας μας που είναι ο Βαλβέρδε έχει συμβόλαιο 1 ακόμη χρόνο και το πιθανότερο είναι ότι δεν θα παραμείνει άλλο πέρα από το επόμενο καλοκαίρι. Οπότε σεβαστές ασφαλώς οι επιθυμίες του, αλλά μάλλον θα πρέπει να κοιτάξουμε και το μέλλον της ομάδας μετά τον Βαλβέρδε δηλαδή. Γιατί του χρόνου που θα φύγει ο Ισπανός θα βρεθούμε σε μια ομάδα που θα έχει όλους και όλους 6-7 Ελληνες στους 25 ποδοσφαιριστές του ρόστερ της. Και αυτό θα είναι τεράστιο πρόβλημα.
Γιαυτό και θα πρέπει να κοιτάξουμε πάρα πολύ προσεκτικά και τους δανεικούς παίκτες που έχουμε δώσει από εδώ και από εκεί που προσέρχονται από τις ακαδημίες μας. Θα πρέπει επιτέλους να αξιοποιηθούν κάποια στιγμή. Αν κριθεί ότι μπορεί να βοηθήσουν την ομάδα. Και νομίζω ότι κάποιοι μπορούν να βοηθήσουν. Μιλάω βέβαια για τους Σοιλέδη, Νικλητσιώτη, Βαλεριάνο, Κατσικογιάννη, Βασιλόγιαννη, Σταμόγιανο και ίσως κάποιους άλλους που μπορεί να ξεχνάω αυτή την στιγμή. Και κάποιους από αυτούς που παίζουν αυτή την στιγμή στην ομάδα νέων του συλλόγου, που δείχνουν να ξεχωρίζουν.
Ας τους προσέξουν όσο περισσότερο γίνεται και ας προωθήσουν 3-4 από αυτούς στην πρώτη ομάδα. Εστω και απλά να βρίσκονται στην 25άδα. Μπορεί να ξεπεταχθούν κάποιοι και να αρπάξουν τις ευκαιρίες όπως φέτος οι Φετφατζίδης και Ποτουρίδης. Αξίζει να γίνει η προσπάθεια μα πάνω από όλα ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να γίνει.
Γιατί Ολυμπιακός χωρίς Έλληνες παίκτες δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτοί είναι η ψυχή του Συλλόγου. Και αυτό ισχύει διαχρονικά .

Δεν υπάρχουν σχόλια: