Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Μεταγραφές και εκκαθάριση από τους loosers

Αυτό που χρειάζεται αυτή την στιγμή ο μπασκετικός Ολυμπιακός (η ντροπή του συλλόγου κατά την γνώμη μου), είναι κατ’ αρχήν να γίνει εκκαθάριση του ρόστερ από τους loosers και τους λιγόψυχους. Με άλλα λόγια όσοι έχουν αποδείξει χρόνια τώρα ότι δεν μπορούν να πάνε σπίτια τους. Και ξεκαθαρίζω. Άμεσα θα πρέπει λοιπόν κατά την γνώμη μου να διωχτούν από την ομάδα είναι οι Παπαλουκάς, (με 3,2 εκατομ. Ευρώ που έπαιρνε θα έπρεπε να ντρέπεται και μόνο να πάει να εισπράξει το φετινό του συμβόλαιο. Κανονικά θα έπρεπε να πάει να το καταθέσει στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Αλλά εδώ γελάμε μάλλον…..).
Αμέσως μετά ο αστείος Νίλσεν . Μια απαράδεκτη επιλογή του Ιβκοβιτς το καλοκαίρι. Μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες μούφες όλων των εποχών. Ούτε στην Καβάλα δεν μπορεί να παίξει μπάσκετ. Δρόμο χωρίς δεύτερη σκέψη.
Δεύτερος ο Κέσελι. Άλλο «παλτό». Άλλη μια από τις φετινές αποτυχημένες επιλογές του Ιβκοβιτς φέτος. Τραγικός παίκτης , που έκανε όχι απλά τραγική χρονιά. Κάτι παραπάνω. Αόρατος απλά. Ας πάει στον διάολο και αυτός να ησυχάσουμε.
Πελακάνος -Ερτσεγκ-Χαλπερίν-Πρίντεζης-Γλυνιαδάκης. Αποδεικνύονται πολύ λίγοι για να σηκώσουν το βάρος της φανέλας του Ολυμπιακού. Ταλέντα μεν, αλλά περιορισμένων δυνατοτήτων κατά την γνώμη μου. Δεν αξίζει να ασχοληθεί άλλο με αυτούς ο Ολυμπιακός. Άντε το πολύ να ασχοληθεί με το Πρίντεζη, επειδή προέρχεται από τα σπλάχνα της ομάδας.
Και πάμε σε μια ιδιάζουσα περίπτωση. Τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο. Ο οποίος παραμένει τραυματίας εδώ και 3 χρόνια. Οσο και να θέλω να τον ξαναδώ να παίζει προσωπικά ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ πάρα πολύ αν θα μπορέσει να ξαναπαίξει μπάσκετ αξιώσεων. Το πιθανότερο είναι να ξανατραυματιστεί μέσα στην χρονιά και να ψάχνουμε πάλι για παίκτη στην θέση του. Δεν ξέρω αν πρέπει να παραμείνει ακόμη στο ρόστερ του Θρύλου ή να τον αφήσουν να πάει όπου γουστάρει. Μάλλον στο δεύτερο κλίνω περισσότερο.
Οσο για τον Τεόντοσιτς? Ειλικρινά έχω αρχίσει να κουράζομαι με τον κάθε ψυχάκια , όσο και καλός παίκτης είναι. Δεν αντέχω άλλο να βλέπω έναν παίκτη που έχει τεράστιο ταλέντο να χάνεται στην μετριότητα από το ξερό του το κεφάλι και την απαράδεκτη ψυχοσυνθεσή του.
Δεν ξέρω πόσο μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό η παρουσία του. Ισως είναι καλύτερα να πουληθεί. Αν είναι πάντως να συνεχίσει και του χρόνου τη φετινή απογοητευτική και απαράδεκτη χρονιά που έκανε τότε καλύτερα να πάει στο καλό. Είπαμε ψυχάκια δεν χωράνε στον Ολυμπιακό. Είτε θα παίζεις για την ομάδα είτε θα πάρεις τον πούλο. (Άκομψο μεν , αλλά ήθελα να το πω καιρό τώρα).
Οι μόνοι πουθα πρέπει να παραμείνουν του χρόνου στο ρόστερ είναι κατά την γνώμη μου οι εξής:
Οι Μπουρούσης (ψυχάρα απλά), Σπανούλης (μέτριος φέτος αλλά ευελπιστώ ότι του χρόνου θα είναι ο πραγματικός kill bill), Παπανικολάου (πολύ καλή χρονιά φέτος), Γκόρντον (εργαλείο πολύτιμο και φθηνό), Μαυροκεφαλίδης (Πολύ καλός επίσης φέτος), Σλούκας (Να επιστρέψει από τον Αρη που είχε καλή χρονιά), αντε και ο Νεστέροβιτς , αν και τα χρόνια περνάνε και δεν είναι πλέον και ο πιο γρήγορος του κόσμου.
Από εκεί και πέρα χρειάζονται ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ να αποκτηθούν 2 παίκτες killers στην θέση 3 που να σκοτώνουν τον αντίπαλο και να έχουν φονικό ένστικτο στο σουτ. Κάτι που έχουμε να δούμε πάνω από 6-7 χρόνια με εξαίρεση τον Κλέιζα πέρυσι.
Φυσικά απαιτείται να αποκτηθεί οπωσδήποτε Ψηλός που να τρώει σίδερα μέσα στην ρακέτα. 5άρι πραγματικό δηλαδή και όχι παπαριές.
Και Φυσικά ένα Τεσσαροπεντάρι ακόμη. Αν δεν μείνει ο Τεόντοσιτς , εννοείται ότι απαιτείται και η απόκτηση πλεϊ μέϊκερ πρώτης γραμμής. Αυτές είναι οι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΦΕΤΟΣ.
Και φυσικά αν οι Αφοι Αγγελόπουλοι, δεν καταφέρουν να κτυπήσουν και να ξεριζώσουν το πράσινο αρρωστημένο και βρώμικο κατεστημένο τότε καλύτερα να μην ξεκινήσουν καθόλου το νέο πρωτάθλημα.
Αν δεν σπάσουν ούτε φέτος το απόστημα τότε τσάμπα τα λεφτά που θα ρίξουν φέτος, γιατί πάλι το ίδιο αποτέλεσμα θα έχουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: