Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Αν είναι σοβαρός μπορεί να φτάσει μακρυά

Η σημερινή κλήρωση του Europa League ήταν μάλλον καλή για τον Ολυμπιακό. Και λέω καλή αν σκεφτούμε τα ονόματα που υπήρχαν στην κληρωτίδα. Η Ρούμπιν Καζάν είναι καλή ομάδα, αλλά δεν είναι φόβητρο.
Και έγινε ακόμη καλύτερη όταν βγήκε το ζευγάρι που θα διασταυρωθεί ο Θρύλος αν περάσει την Ρούμπιν. Εκεί που ούτε η Σάλτζμπουργκ ούτε η Μέταλιστ είναι ομάδες φόβητρα.
Ειδικά για τους Ρώσους της Ρούμπιν θα τους αντιμετωπίσουμε έχοντας κάνει διακοπή πρωταθλήματος και χωρίς επίσημους αγώνες στα πόδια τους. Από χτες δηλαδή που έπαιξαν με τον ΠΑΟΚ θα ξαναπαίξουν με εμάς στις 16 Φεβρουαρίου.
Μεγάλο πλεονέκτημα για τον Θρύλο αυτό. Αλλά υπάρχει και ένα μειονέκτημα το πολικό κρύο που λογικά θα βρούμε στο Καζάν τον Φεβρουάριο.
Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός όπως παρουσιάστηκε στο φετινό CL δεν έχει να φοβηθεί κανέναν.
Διότι απλά οι ομάδες που κληρωθήκαμε δεν είναι ούτε Μαρσέιγ, ούτε Αρσεναλ, ούτε Ντρόρτμουντ.
Είναι σαφώς χειρότερες. Και όλοι είδαμε τι μπάλα έπαιξε ο Θρύλος φέτος.
Οπότε είναι στο χέρι μας καθαρά.
Αν έχουμε το μυαλό μας στο παιχνίδι και το δούμε σοβαρά όπως αυτά του CL θα περάσουμε και μάλιστα σχετικά άνετα πιστεύω.
Το μόνο που απαιτείται είναι να είμαστε σοβαροί όπως πρέπει. Και να δουν τους αγώνες σαν μια τεράστια ευκαιρία για να προχωρήσουν στην διοργάνωση μέχρι τους 8 τουλάχιστον σύμφωνα με τις μέχρι τώρα κληρώσεις.
Και νομίζω ότι θα πρέπει να είναι βασικός στόχος πλέον , μαζί με το πρωτάθλημα εννοείται.
Κρίμα και άδικο θα είναι ο φετινός εκπληκτικός Ευρωπαίος Ολυμπιακός να μην φτάσει μέχρι τους 8 όπως μπορεί να κάνει φέτος. Γιατί απλά μπορεί βάση ρόστερ και ομάδων που έχει να αντιμετωπίσει.
Ας μην πάει χαμένη η ευκαιρία. Ας την παλέψουμε μέχρι τέλους και γιατί όχι να μην προχωρήσουμε και άλλο αν μπορούμε στην διοργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: