Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

17 χρόνια Σ. Κόκκαλης στον Ολυμπιακό

Δεκαεπτά χρόνια στον ερυθρόλευκο προεδρικό θώκο συμπληρώνει σήμερα ο Σωκράτης Κόκκαλης.
Ολα ξεκίνησαν το 1991 όταν ανέλαβε την ομάδα μπάσκετ. Δύο χρόνια αργότερα, το 1993 ξεκίνησε η προσπάθεια να επιστρέψει η ποδοσφαιρική ομάδα στις επιτυχίες. Πήρε με τον μπασκετικό Ολυμπιακό συνολικά, 5 συνεχόμενα πρωταθλημάτα  και 3 Κύπελλα Ελλάδας. Το 1997 με τον Ντούσαν Ιβκοβιτς στον πάγκο οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης στον αξέχαστο τελικό της Ρώμης κατακτώντας την ίδια χρονιά και το ντάμπλ στην Ελλάδα κάνοντας το triple crown.
Στην συνέχεια αφοσιώθηκε στο ποδοσφαιρικό τμήμα και δεν άργησε και εκεί να σηκώνει τρόπαια. Από τα χρέη των 12 δισεκατομμυρίων δραχμών, τον Κοσκωτά και την διάλυση που έμοιαζε πολύ πιθανή, ο Κόκκαλης έκανε τους ερυθρολεύκους  την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα "χτίζοντας" μια αυτοκρατορία που πολύ δύσκολα θα ξαναδεί το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Στην τροπαιοθήκη του Θρύλου μπήκαν 12 πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα, 1 Σούπερ Καπ, ενώ επί των ημερών του χτίστηκε το υπερσύγχρονο "Γ. Καραϊσκάκης" και το προπονητικό κέντρο στου Ρέντη.
Τώρα βέβαια έχουμε φτάσει σε κομβικό σημείο όπου η ομάδα έκλεισε τον κύκλο της και πρέπει να λάβει τις σωστές αποφάσεις προκειμένου να μπορέσει να ξαναβρεί τον δρόμο των επιτυχιών και να επιστρέψει στην κορυφή της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: