Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Αλέκος Αλεξανδρής για τους νέους του Θρύλου

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΦΩΣ», o Αλέκος Αλεξανδρής σκιαγράφησε τους παίκτες της ομάδας νέων του Θρύλου.
Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης:
-Τι ξεχωρίζεις στον Βάρντεσον;
«Τη θέληση και το θράσος που έχει για να κάνει μεγάλη καριέρα. Θέλει γρήγορα να πετάξει ψηλά. Γι’ αυτό, αν και τόσο μικρός, ήδη έχει τέτοια άνοδο. Προσπαθούμε να τον προσγειώσουμε για να δουλέψει, όπως πρέπει και να γίνει μεγάλο περιουσιακό στοιχείο για τον Ολυμπιακό». 

-Αν ήσουν στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, θα τον έπαιρνες το καλοκαίρι στην προετοιμασία;
«Ας είναι του ’94, θα τον έπαιρνα ήδη από αυτό το καλοκαίρι. Είναι στη λίστα των παιδιών που πρέπει να προωθηθούν αμέσως. Να πάρει μέρος στην προετοιμασία και σε κάποια φιλικά. Δεν σημαίνει πως θα έπαιζε αμέσως στην πρώτη ομάδα. Αλλά να ενταχθεί σιγά-σιγά. Επίσης, στη λίστα είναι και οι Φετφατζίδης, Βαλεριανός, Νικλητσιώτης, συν τον Σοϊλέδη». 

-Θα ήταν απώλεια μεγάλη αν χανόταν ο Βάντερσον;
«Σε αυτές τις εποχές που ζούμε, δεν είναι εύκολο να βρεις παίκτες τέτοιας αξίας, με αυτά τα χαρίσματα και τις δυνατότητες εξέλιξης. Με αυτά τα στοιχεία που έχει ο μικρός, αν συνεχίσει όπως θέλουμε, αργότερα θα θέλαμε πολλά εκατομμύρια για να αγοράσουμε έναν τέτοιο! Όπως και κάποια άλλα παιδιά που έχουμε». 

-Ο Νικλητσιώτης κωλώνει;
«Καθόλου. Μακάρι να είχαν όλοι οι ποδοσφαιριστές το θράσος του! Στα τουρνουά του εξωτερικού ξετρέλανε τους σκάουτερ μεγάλων ομάδων, σου μιλάω για ανθρώπους της Μίλαν για παράδειγμα. Το ξέρεις ότι φέτος πήγαμε σε μεγάλα τουρνουά με αντίπαλες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες και τα δικά μας τα παιδιά δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτα; Υπάρχει ταλέντο στην Ελλάδα σε αυτές τις ηλικίες, πρέπει να το καταλάβετε. Στην πορεία στραβώνει το πράγμα, στην πορεία χάνονται τα παιδιά». 

-Ο Σκούρτης είναι απώλεια;
«Καταρχήν, δεν πιστεύω ότι χάθηκε οριστικά το κεφάλαιο Σκούρτης. Οσο δεν υπογράφει στη Λάτσιο, είναι ανοιχτό το θέμα του. Και εδώ πρέπει να τονίσω ότι δεν ήταν λάθος της διοίκησης, απλώς είναι κάποια παιδιά που βιάζονται και δεν έχουν υπομονή. Ο Σκούρτης βιάστηκε και δεν είναι σίγουρο ότι θα υπογράψει στη Λάτσιο, αφού υπάρχει το πρόβλημα με τα χαρτιά του. Μπορεί να του βγει μπούμερανγκ αυτό… Τον θέλουμε μαζί μας, πιστεύω ότι μπορεί να εξελιχθεί προς όφελος του συλλόγου». 

-Τον Φετφατζίδη τον πιστεύεις;
«Δεν τον γουστάρεις; Λες κ εσύ ότι είναι κοντός; Κούνια που σας κούναγε… Αυτός ξέρει πολλά καντάρια μπάλα! Τον πιστεύω πολύ. Δεν έχετε δει τίποτα από αυτόν. Εγώ στα τόσα χρόνια που βλέπω ποδόσφαιρο, δεν έχω ξαναδεί άλλον Ελληνα σε αυτήν την ηλικία με τα στοιχεία που έχει αυτός! Αν ήταν σε ευρωπαϊκή ομάδα θα έλεγαν για Μέσι και άλλα τέτοια… Ποιος Νίνης, μιλάμε για δυνατότητες να γίνει παγκόσμιας κλάσης το δικό μας παιδί! Πρέπει όμως, να του δοθεί εμπιστοσύνη. Μην ευνουχίσουν ένα νέο παιδί από το «καλημέρα». Ο Φετφατζίδης είναι παικταράς, κανονίστε να γίνει κανένα έγκλημα». 

Για το αν θεωρεί ανατρέψιμη την κατάσταση του χρόνου: «Ασφαλώς, εγώ πιστεύω ότι η απώλεια του φετινού πρωταθλήματος θα πεισμώσει τον πρόεδρο και θα ισχυροποιηθεί ο Ολυμπιακός, όπως έχει ξαναγίνει άλλωστε. Άλλες ομάδες κάνουν χρόνια για να ξαναπάρουν πρωτάθλημα, άλλες όμως έχουν ξεχάσει τι θα πει πρωτάθλημα, όχι ο Ολυμπιακός!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: