Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

100 εκατομμύρια δίνει ο Μαρινάκης

Ο Σωκράτης Κόκκαλης χαρακτήρισε πολύ σοβαρή την πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη, η οποία του κοινοποιήθηκε με επιστολή πριν από 15 ημέρες. Ήταν, άλλωστε, και η μοναδική που έγινε μετά από το ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όταν ο κ.Κόκκαλης ουσιαστικά έθεσε θέμα συμμετοχής ή αγοράς ολόκληρης της ΠΑΕ.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, είναι ένας επιχειρηματίας που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει τις δραστηριότητές του σε διάφορους τομείς, έχοντας καταγράψει πολλές και σημαντικές επιτυχίες, έδειξε ότι ενδιαφέρεται άμεσα. Η προοπτική που προσφέρει στον Ολυμπιακό είναι ασφαλώς μακροχρόνια και σημαντική.
Η συγκεκριμένη πρόταση της καταβολής των 50 εκατομμυρίων ευρώ (συν άλλα 10 εκατ. για το "Καραϊσκάκης") συζητήθηκε στο ιστορικό ραντεβού που είχε κλειστεί από την Δευτέρα, ανάμεσα στις δυο πλευρές.
Προφανώς, η τρίωρη συζήτηση άγγιξε όλα τα θέματα που ενδεχομένως να είχαν μείνει ανοιχτά, καθώς και την περίπτωση "αναπροσαρμογής" ή διεύρυνσης του ποσού.
Η τελική πρόταση Μαρινάκη αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, για αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, τα χρέη της ΠΑΕ και το 50% του Καραϊσκάκης!
Ο Σ.Κόκκαλης εξακολουθεί να έχει επιφυλάξεις, καθώς ο Β. Μαρινάκης βάζει τα χρήματα κατευθείαν στην αύξηση του Μ.Κ και δεν εξαγοράζει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: