Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Ας συντομεύσουμε λίγο τις διαδικασίες

Από την στιγμή που ο Ολυμπιακός γύρισε οριστικά σελίδα στα διοικητικά του καλό θα ήταν να επισπευτούν λίγο όλες οι διαδικασίες τόσο στο οργανωτικό όσο και κυρίως στο αγωνιστικό κομμάτι.
Καλό θα είναι να στελεχωθεί άμεσα η ΠΑΕ με τα νέα πρόσωπα που πρόκειται να τρέξουν την ομάδα (Κομινάκης, Καραχάλιος, Λούβαρης κτλ) ώστε να αρχίσει να λειτουργεί κανονικά η ΠΑΕ και να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες. Γιατί η «συγκυβέρνηση» παλαιών και νέων στελεχών μόνο σύγχυση θα επιφέρει και τίποτε άλλο.
Ελπίζω ότι αυτές οι αλλαγές θα γίνουν σήμερα ή αύριο ώστε οι νέοι διοικητικοί ηγέτες να πιάσουν δουλειά άμεσα.
Και πάμε στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, το οποίο είναι και το πιο σημαντικό.
Καταρχήν μεγάλο λάθος πιστεύω ότι ήταν η πρόσληψη του κ. Λίνεν από τον κ. Κόκκαλη 2 ημέρες πριν την μεταβίβαση της ΠΑΕ στον κ. Μαρινάκη.
Αφού είχε αποφασίσει να δώσει την ΠΑΕ δεν έπρεπε να δεσμεύσει τον νέο ιδιοκτήτη με κάποιον προπονητή που πιθανόν να μην του κάνει . Και ήδη συζητάμε για αλλαγή προπονητή μόλις 1 εβδομάδα μετά την πρόσληψη του προηγούμενου. Θα σπάσουμε κάθε ρεκόρ δηλαδή και φυσικά θα επιβαρυνθεί η ΠΑΕ με το κόστος της αποζημίωσης. Άσε το αντίκτυπο που θα έχει μια τέτοια αλλαγή στο εξωτερικό. Δεν είναι και ότι καλύτερο νομίζω.
Η ομάδα πάντως εξακολουθεί να έχει τρομερές αδυναμίες και ελλείψεις και στο επίπεδο των παικτών.
Οι Επστάιν, Μιραλάς και Μέγκιερι που αποκτήθηκαν ήδη, μάλλον για αναπληρωματικοί κάνουν και τίποτα παραπάνω. Δεν είναι λύσεις για την πρώτη ομάδα κατά την γνώμη μου.
Η ομάδα όπως έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη και στο παρελθόν έχει ΑΜΕΣΗ ανάγκη από δεξί χαφ πρώτης γραμμής, αφού ο Γκαλέτι μας τελείωσε.
Επίσης έχει ανάγκη αριστερό χαφ πρώτης γραμμής, αφού δεν υπάρχει κανείς άλλος εδώ και 1 χρόνο.
Επίσης χρειάζεται οπωσδήποτε αμυντικό χαφ που να «δαγκώνει» αφού ο Λεντέσμα αποχωρεί και ο Γ. Παπαδόπουλος δεν πείθει για την ώρα.
Επιτακτική είναι η ανάγκη για την απόκτηση επιτελικού χαφ αφού ο Μαρέσκα είναι πολύ λίγος για αυτήν την θέση.
Επίσης για να βγει η χρονιά όπως πρέπει, είναι ανάγκη η απόκτηση επιθετικού περιοχής που να μπορεί να βάλει πάνω από 15 γκολ την σεζόν. Γιατί τους υπόλοιπους τους είδαμε πέρυσι. Μια από τις χειρότερες χρονιές μας ήταν από επιθετικής άποψης.
Και βέβαια από τη στιγμή που έφυγε ο Ζεβλάκωφ και ξεπουλήθηκε ο Κ. Παπαδόπουλος για ένα κομμάτι ψωμί απαιτείται η απόκτηση ενός τουλάχιστον, για να μην πω 2 κεντρικών αμυντικών.
Και φυσικά πρέπει να αποκτηθεί και ένας τερματοφύλακας που να είναι ικανός να αντικαταστήσει τον Α. Νικοπολίδη όταν σταματήσει του χρόνου.
Σύνολο λοιπόν παικτών πρώτης γραμμής που απαιτούνται να αποκτηθούν είναι 8. Αλλά μιλάμε για παίκτες ενδεκαδάτους και όχι τύπου Επστάιν και Μιραλάς.
Και αυτές οι κινήσεις πρέπει να γίνουν ΓΡΗΓΟΡΑ για τους περισσότερους τουλάχιστον, μιας και σε μια εβδομάδα η ομάδα πάει για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Γερμανία, ενώ σε 20 ημέρες παίζουμε το πρώτο ματς για το Europa League.
Όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Πρέπει να γίνουν οι σωστές κινήσεις ΑΜΕΣΑ για να μην έχουμε πάλι τα περσινά χάλια. Και ας μην ξεχνάμε ότι φέτος η χρονιά θα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ σε χρονική διάρκεια. Σχεδόν 10 μήνες θα παίζει μπάλα η ομάδα , όταν οι υπόλοιποι θα παίξουν τουλάχιστον 2 μήνες λιγότερο.
Οπότε απαιτείται ΑΡΤΙΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΣΤΕΡ για να βγει η φετινή δύσκολη χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: