Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Χάνεται η περίπτωση Γκούτι


Βασικός στόχος της νέας «ερυθρόλευκης» εποχής (βλέπε Μαρινάκης) είναι να αφυπνίσει τον κοιμώμενο στη διάρκεια της περσινής σεζόν Θρύλο και να ταράξει τα νερά του Πειραιά, δίνοντας ξανά στην ομάδα ρόλο πρωταγωνιστική και στους φιλάθλους τη χαμένη περηφάνια.

Το πρώτο μέσο που επιλέχθηκε για την επίτευξη των παραπάνω ήταν η μεταγραφή ενός δυνατού ονόματος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό του Χοσέ Μαρία Γκουτιέρεθ, γνωστός ως «Γκούτι». Μέχρι στιγμής όμως φαίνεται να μη του γίνεται το χατίρι, αφού τα νέα από το στοίχημα του Ολυμπιακού να φέρει τον Ισπανό στο Καραισκάκη, δεν είναι θετικά όπως αυτά διαρρέουν από τα τουρκικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αυτά, ο 32χρονος μέσος έχει αποδεχτεί πρόταση της Μπεσίκτας και ίσως αύριο (Κυριακή, 27/6) υπογράψει το συμβόλαιο του, ύψους 2,5-3 εκ. ευρώ. Φιλοξενούνται μάλιστα και δηλώσεις του «Γκούτι», με τον τελευταίο να επιβεβαιώνει την είδηση: «Γνωρίζω πολύ καλά την φήμη των οπαδών της Μπεσίκτας. Είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης και είμαι έτοιμος να συμφωνήσω και να υπογράψω στην Μπεσίκτας».

Από την άλλη, ίσως έλεγε κανείς ότι αν επιβεβαιωθεί το τουρκικό δημοσίευμα, ο Ολυμπιακός στάθηκε τυχερός που το αποτέλεσμα από το στοίχημα αυτό ήρθε αρνητικό για αυτόν. Ο Ισπανός τώρα πια μάλλον ενδιαφέρεται περισσότερο για μία ξεκούραστη και ενδιαφέρουσα κοινωνική ζωή παρά να ιδρώσει τη φανέλα του στο γήπεδο. Και δε θα ήταν ο πρώτος που στην Ελλάδα θα έκανε τις πιο απολαυστικές διακοπές, προσφέροντας λίγο από το ταλέντο του στο «ανταγωνιστικό» ελληνικό πρωτάθλημα έναντι όμως αδρά αμοιβής.

Και όπου αμοιβή, οι «ερυθρόλευκοι» προσέφεραν στον «Γκούτι» 2,5 εκ ευρώ, ενώ ο Ισπανός δεν έχει μείνει ελεύθερος από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Έχει συμβόλαιο ενός ακόμη χρόνου της τάξης των 3,5 εκ ευρώ και σίγουρα θα αξίωνε είτε από τον ισπανικό σύλλογο είτε από τη νέα του ομάδα να καλύψει το περισσευούμενο ποσό.

Όπως και να έχει, επειδή «Γκούτι» είναι αυτός, μπορεί και να αλλάξει γνώμη και να μη βρεθεί τελικά να παίζει στην Τουρκία αλλά να αρχίσει να ξαναψήνει «ερυθρόλευκο» φλερτ, στο οποίο μάλλον είναι καλύτερο να μην ενδώσουν οι μεγαλοπαράγοντες του Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: