Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Συνέντευξη Μοντάλι.

Ο πρώην προπονητής της ομάδας βόλεϊ του Θρύλου παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Goal", τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός είναι τυχερός που ο Μαρινάκης ανέλαβε τα "ηνία" της ομάδας

Αναλυτικά η συνέντευξη Μοντάλι:

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού περιμένουν να μάθουν αν ο Μπατίστα θα πάρει μεταγραφή στην ομάδα τους. Μπορείτε να δώσετε μια απάντηση;

"Αυτό που θέλω να πω για τον Μπαπτίστα είναι πως πρόκειται για εξαιρετικό παίκτη που είναι πολύ σημαντικός για τη Ρόμα. Προέρχεται από τη Ρεάλ Μαδρίτης, είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας και είναι μεγάλη υπόθεση ότι μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις, μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία σε πολλούς ρόλους στην ομάδα. Δεν είναι εύκολη υπόθεση".

Υπάρχουν πιθανότητες να γίνει η συγκεκριμένη μεταγραφή, από τη στιγμή που ο Oλυμπιακός δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τον παίκτη;

"Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι πρόκειται για λίγο μπερδεμένη υπόθεση. Επίσης, είναι σημαντικό να αναφέρω ότι η Ρόμα έχει δεχτεί αρκετές προτάσεις από άλλες ομάδες. Εχουμε προτάσεις από Αγγλία, Ισπανία και Τουρκία για τον Ζούλιο και αυτήν τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να πει τι θα γίνει. Θα δούμε ποιες αποφάσεις θα πάρουμε τις επόμενες ημέρες", είπε αρχικά και συμπλήρωσε αποκαλύπτοντας ένα περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Κλαούντιο Ρανιέρι: "Στη διάρκεια του καλοκαιριού ο Ρανιέρι πέρασε μέρος των διακοπών του στην Ελλάδα. Πήγε μ' ένα σκάφος σε αρκετά νησιά και σ' ένα εξ αυτών κατέβηκε από το σκάφος για να πάει μια βόλτα. Πήρε λοιπόν ένα ταξί και εκείνη την ημέρα έτυχε να φορά μια μπλούζα της Ρόμα. Ο ταξιτζής λοιπόν είδε το μπλουζάκι και είπε χαρακτηριστικά στον Κλαούντιο:

''Είσαι ο Μοντάλι, ο φίλος του Μαρινάκη από τη Ρόμα. Κοίταξε να δώσεις κάποιον παίκτη από την ομάδα σου στον Ολυμπιακό. Μάθαμε ότι έχεις πολύ καλές σχέσεις με τον Μαρινάκη''. Οπως καταλαβαίνετε ο Ρανιέρι έμεινε άφωνος και προσπαθούσε να του εξηγήσει ότι δεν είναι ο Μοντάλι, αλλά ο προπονητής της ομάδας. Το ότι λοιπόν άφησα κάτι καλό στον κόσμο του Ολυμπιακού πέρα από τις νίκες και τα πρωταθλήματα είναι αυτό που με ικανοποιεί περισσότερο".

Στο ερώτημα τι προτιμά, ποδόσφαιρο ή βόλεϊ, δεν χρειάστηκε να σκεφτεί πολύ...

"Το ποδόσφαιρο. Αποφάσισα να φύγω από το χώρο του βόλεϊ ύστερα από πολλά χρόνια κι αφού πρώτα είχα κατακτήσει σχεδόν τα πάντα. Το ποδόσφαιρο είναι εντυπωσιακό και άνοιξε μια νέα σελίδα στην καριέρα μου. Κι αφού μου κάνατε αυτήν την ερώτηση θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση της Γιουβέντους, η οποία μου έδωσε τη δυνατότητα να ξεκινήσω σε αυτόν το φανταστικό χώρο".

"Ο Βαγγέλης θα τον πάει ψηλά και στην Ευρώπη"

O Μοντάλι εξέφρασε τη σιγουριά ότι ο Μαρινάκης θα οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε επιτυχίες και μάλιστα έκανε λόγο για το όραμα που έχει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ να καταξιώσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την ομάδα του.

"Γνωρίζω τον Βαγγέλη πολλά χρόνια και έχουμε στενή φιλία. Είναι μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό που ο συγκεκριμένος άνθρωπος αποφάσισε να πάρει την ομάδα στα χέρια του και οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα πρέπει να αισθάνονται σίγουροι για τις ικανότητες και το πλάνο που έχει καταρτίσει για το μέλλον".

Εχετε προφανώς μιλήσει για τα σχέδιά του, θα θέλατε να μας αποκαλύψετε ποια είναι αυτά;

"Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο Βαγγέλης έχει πολλές και καλές ιδέες. Σύγχρονες ιδέες για το ποδόσφαιρο και τη διοίκηση μιας ομάδας και τούτο είναι ένα από τα συστατικά της επιτυχίας. Το πιο σημαντικό για μένα, όμως, είναι ο προγραμματισμός που κάνει για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Να είστε σίγουροι ότι ο Βαγγέλης έχει βάλει ένα πλάνο για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε διακρίσεις, αλλά όχι από τη μια μέρα στην άλλη γιατί αυτό δεν γίνεται. Εχει πλάνο και όραμα για την ομάδα και θέλει να χτίσει σε γερές βάσεις, γνωρίζοντας πως μέσα από μια τέτοια διαδικασία το ''οικοδόμημα'' είναι πιο στέρεο.

Στόχος λοιπόν του Μαρινάκη είναι να καταξιωθεί ο Oλυμπιακός και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να δημιουργήσει μια ομάδα η οποία θα έχει θέση στους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης. Πιστέψτε με, επειδή τον ξέρω καλά είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι έχει μεγάλα σχέδια για την ομάδα.

Πρόκειται για άνθρωπο που έχει ισορροπία και αυτό είναι μεγάλη υπόθεση με ότι κι αν ασχολείται κάποιος. Θέλω όμως να πω ότι η ζωή του θα αλλάξει κα αυτό είναι βέβαιο γιατί πλέον έχει στα χέρια του τις τύχες της μεγαλύτερης ελληνικής ομάδας. Είναι όμως μικρός και αντέχει στην πίεση, οπότε πιστεύω ότι θα καταφέρει τα πλάνα που έχει στο μυαλό του".

Αν σας έκανε μια πρόταση να συνεργαστείτε στον Ολυμπιακό θα την αποδεχόσασταν;

"Είναι μια υποθετική ερώτηση στην οποία δεν μπορώ ν' απαντήσω, δεν θα ήθελα να μιλήσω γι' αυτό. Εκτός των άλλων, ο Βαγγέλης έχει τους δικούς του συνεργάτες και το δικό του τιμ".

Ο Μοντάλι δεν κρύβει τα συναισθήματα αγάπης που τρέφει για τον κόσμο του Ολυμπιακού και μάλιστα θυμήθηκε ένα συγκλονιστικό περιστατικό στη διάρκεια της «θητείας» του στον πάγκο της πειραϊκής ομάδας.

"Αγαπώ τους οπαδούς του Ολυμπιακού και πιστεύω ότι τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Αναπτύξαμε μια σημαντική σχέση γιατί κατάλαβαν ότι πάλεψα για την ομάδα και δέθηκα μαζί τους. Για να καταλάβετε, η γέννηση του γιου μου συνέπεσε με ένα σημαντικό παιχνίδι πλέι οφ που είχαμε για την κατάκτηση του τίτλου και προτίμησα να μείνω στην Αθήνα για το ματς λόγω του κόσμου. Ενιωσα την αγάπη τους και προσπάθησα να τους το ανταποδώσω. Εμεινα στην Αθήνα για το ματς και τελικά πήγα και είδα το γιο μου μετά από δέκα μέρες.

Χαίρομαι λοιπόν ιδιαίτερα που επιστρέφω στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο που αυτή η επιστροφή συνδυάζεται με ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Είναι μεγάλη μου χαρά που θα ξαναδώ χιλιάδες οπαδούς του Ολυμπιακού. Ημουν πάντα ο εαυτός μου και αυτό το κατάλαβε ο κόσμος. Ισως και γι' αυτό να αναπτύξαμε μια τόσο καλή σχέση. Πάντα μου άρεσε η φιλοσοφία αυτής της ομάδας και το πώς νιώθουν οι οπαδοί της, το πώς εκφράζουν το πάθος τους για τον Ολυμπιακό. Σε αυτό ταιριάζουμε απόλυτα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: