Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Με Ουρτάδο είμαστε πλήρης

Με την διαφαινόμενη απόκτηση και του Ουρτάδο, νομίζω πλέον ότι το ρόστερ έκλεισε και ότι η ομάδα είναι πλήρης.
Μετά από τα τελευταία 2-3 χρόνια, όπου έγινε τεράστια αποψίλωση του ρόστερ, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην περσινή καταστροφική χρονιά, νομίζω ότι ο Β. Μαρινάκης φέτος το καλοκαίρι τίναξε την μπάνκα στον αέρα και έφερε στον Θρύλο παικταράδες καλύπτοντας όλα τα κενά που υπήρχαν.
Και το σημαντικό είναι ότι όποιον ήθελε πραγματικά τον πήρε. Χωρίς χρονοβόρες, διαπραγματεύσεις και χρονοτριβές. Όποιον γούσταρε μέσα σε 1 ημέρα τον αποκτούσε.
Και αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο. Ότι η νέα διοίκηση, όποιον παίκτη θέλει τον παίρνει.
Για να θυμίσουμε λοιπόν τις μεταγραφές που έκανε φέτος ο Ολυμπιακός.
Επστάιν, (δανεικός στην Κέρκυρα), Μέγυερι, Μιραλάς. (Αυτούς τους πήρε η διοίκηση Κόκκαλη μαζί με τον Λίνεν για προπονητή.
Ριέρα, Ιμπαγάσα, Ρόμενταλ, Πάντελιτς, Φούστερ, Νέμεθ, Ουρτάδο, Σουμπίνιο (δανεικός στον Πανσεραικό), Παπάζογλου (παραμένει δανεικός στον Πανσεραικό), Χολέμπας, Μοντέστο και φυσικά τον προπονητή Ερνέστο Βαλβέρδε.
Και που ξέρεις μπορεί να αποκτηθεί και άλλος μέχρι το τέλος.
Έτσι πλέον υπάρχει κανονικό δεξί και αριστερό χαφ, υπάρχει κανονικός επιθετικός, υπάρχει κανονικό δεκάρι και πλέον υπάρχουν λύσεις σε όλες τις γραμμές και τις θέσεις.
Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους δανεικούς Ντιόγο, Λεονάρντο, Ντάρμπυσιρ βέβαια.
Το μόνο που δεν υπάρχει είναι το Ελληνικό στοιχείο. Και αυτό είναι που πρέπει να προσέξουν τα επόμενα χρόνια.
Υπάρχουν βέβαια οι μικροί από τις ακαδημίες, που θα πάνε δανεικοί με την προοπτική να επιστρέψουν του χρόνου έτοιμοι για την πρώτη ομάδα. Δηλαδή οι Σοιλέδης, Νικλητσιώτης, Βασιλόγιαννης, Βάντερσον, μαζί με τους Φετφατζίδη , Κατσικογιάννη και Ποτουρίδη που παραμένουν στην πρώτη ομάδα από φέτος, μπορούν και έχουν το ταλέντο σε 1-2 χρόνια να αποτελούν βασικά στελέχη της πρώτης ομάδας και να γίνει έτσι το όνειρο του Μαρινάκη πραγματικότητα. Δηλαδή να έχει η βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού 6-7 Έλληνες.
Τώρα το μόνο που μένει είναι όλοι αυτοί να γίνουν ΟΜΑΔΑ. Και αυτό είναι έργο του προπονητή. Να τους δέσει και να αποκτήσουν ομοιογένεια και συνοχή. Όταν γίνει αυτό, που πιστεύω ότι δεν θα αργήσει ιδιαίτερα, τότε η ομάδα θα είναι για μεγάλα πράγματα.
Και από την στιγμή που δεν υπάρχουν φέτος Ευρωπαϊκές διοργανώσεις , η ομάδα θα παίζει μόνο κάθε Κυριακή. Οπότε έχει την πολυτέλεια να είναι ξεκούραστη και να κάνει περίπατο στο πρωτάθλημα.
Αυτός είναι πλέον και ο μοναδικός στόχος. ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ.
Χωρίς δικαιολογίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: