Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Συνέντευξη Νικοπολίδης στην ΝΕΤ

Ο πορτιέρο των «ερυθρολεύκων» φιλοξενήθηκε στη ΝΕΤ και μίλησε για τη νίκη επί του Αστέρα, για την αλλαγή του Λίνεν με τον Βαλβέρδε, αλλά και για τις πολλές μεταγραφές που έγιναν. 

Αναλυτικά: 

Για την αποχώρηση του Λίνεν, ανέφερε: «Είχαμε αλλαγές προπονητών μέσα σε δύο μήνες και πέρυσι σε ένα χρόνο είχαμε τέσσερις σε ένα χρόνο. Δεν είναι υπεύθυνοι μόνο οι προπονητές, αλλά όλοι. Οι αλλαγές προπονητών στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ελληνικό φαινόμενο. Αυτή είναι η εύκολη λύση αν κάτι δεν πηγαίνει καλά». 

Για πολλές μεταγραφές του καλοκαιριού: «Ο Ολυμπιακός δικαιολογείται για τους ξένους που έχει. Ο Μαρινάκης μπήκε δυνατά και ήθελε να κάνει η ομάδα άμεσα πρωταθλητισμό. Αυτός είναι ένας γρήγορος τρόπος, οι μεταγραφές ξένων παικτών. Ο Ολυμπιακός είναι μια νέα ομάδα και άλλαξε πάλι προπονητή πριν αρχίσει η σεζόν. Άλλη φιλοσοφία, άλλη τακτική. Ήρθαν μερικοί νέοι παίκτες και διαφορετικοί. Ο Βαλβέρδε ήξερε από τη μεριά του την ομάδα και μας έδειξε το δρόμο. Θέλει χρόνο η ομάδα για να δείξει το καλό της πρόσωπο. Υπάρχει θέληση και είναι θέμα χρόνου να παίξουμε καλύτερα. Είχαμε καιρό να παίξουμε καλή μπάλα, αλλά με τον Αστέρα το είδαμε αυτό». 

Για το αν θέλουν το θέαμα: «Σημασία έχει να το ευχαριστιόμαστε και να βγαίνει το έργο του προπονητή στο γήπεδο. Αυτό δουλεύουμε όλο το διάστημα. Θα είμαστε καλύτεροι όσο περνά ο καιρός. Έχουμε και τον κόσμο στο πλευρό μας, αυτοί οι παίκτες που έχουμε είναι καλοί, απλά θα πρέπει τα παιδιά, τα νέα παιδιά να προσέξουν τα ματς της επαρχίας. Εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα. Μπορεί τα πρωταθλήματα από τα οποία προέρχονται να είναι καλύτερα, αλλά η επαρχία είναι δύσκολη». 

Για την απουσία του κόσμου στα πρώτα ματς: «Ο κόσμος σου δίνει δύναμη, αλλά όταν δεν υπάρχει είναι δύσκολο. Παρακαλάμε να υπάρχουν οι οπαδοί στην εξέδρα, αλλά και οι άλλοι οπαδοί. Είναι καλύτερο να υπάρχει αντιπαράθεση. Εκεί είναι το καλό. Ίσως λοιπόν τελικά με αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα, να μην είναι καλές οι μετακινήσεις». 

Για τον Ερνέστο Βαλβέρδε: «Ο Βαλβέρδε μπορεί να προσφέρει. Το πιστεύω τόσο εγώ, αλλά και ο Μαρινάκης που τον έφερε. Είναι ένας προπονητής που ήρθε από την Πριμέρα Ντιβιζιόν. Έχει πολλές εικόνες και είναι νέος άνθρωπος, με γνώσεις ισπανικού πρωταθλήματος και φιλόδοξος. Κανένας δεν είναι μάγος. Δεν υπάρχουν τέτοιοι. Οι ομάδες χρειάζονται χρόνο για να χτιστούν. Ο Βαλβέρδε έχει την τύχη να βλέπει τον Μαρινάκη να είναι ζεστός. Πήρε 14 παίκτες και πιο πολλούς από τη χώρα του. Έχει το υλικό που θα ήθελε και μένει σε αυτό». 

Για τα εντός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού και για το αν είναι εύκολα: «Οι παλιοί θα μάθουν στους νέους για παράδειγμα τί γίνεται σε ματς του Καραϊσκάκη και τις Σέρρες ή την Καβάλα. Αυτή είναι η ευθύνη των παλαιών παικτών. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Εύκολο το κάνεις εσύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: